Speltips: Sevilla - Manchester United

I Spanien tar Sevilla emot Manchester United i Champions Leagues åttondelsfinal, vi på 1x2 håller givetvis koll på matchen där vi kör #1x2live på Youtube tillsammans med grabbarna på FanTV. Sevillas hemmaborg Ramon Sanchez Pizjuan kommer att koka och Sevillaspelarna kommer att vara taggade till max.

Men om vi börjar med bortalaget så undrar man ju vad som händer, eller undrar och undrar. För mig är det självklart att Mourinho förbereder sin exit från klubben i sommar, det är extremt många likheter med hans sejourer i Chelsea bland annat och nu verkar det inte finnas något stopp på upptågen signerade Mourinho själv. Förlusten mot Tottenham var en riktigt pinsam sådan ur Unitedögon sett och syndabocken blev miljardmannen Paul Pogba, han men även Phil Jones fick höra efter matchen och har sedan dess inte varit lika självklara. Phil Jones fick visserligen starta mot Newcastle, en match man också förlorade medans Pogba har figuerat på bänken och en storm har blåst upp där uppgifter om hans missnöje med klubbval, spelsätt och sin egen position nämns.

Det skrivs givetvis mycket i Engelsk media och vissa saker ska man ta med en nypa salt, men någonting är uppenbart fel när det nu under kvällen även kommit uppgifter om att Pogba inte kommer att starta matchen i Spanien, utan det blir McTominay tillsammans med Matic samt Herrera som bildar ett tremannamittfält. Pogba lär säkerligen komma in i andra halvlek men den sura stanken luktar ända hit och stämningen i omklädningsrummet bör vara ganska förtryckt, alla i laget gillar ju framförallt Pogba utanför plan. (Lindelöf tar Phil Jones plats dessutom, så Mourinho går all out i sin propaganda här.)

På ett spelmässigt plan så har verkligheten även kommit i kapp och försvaret är fortsatt en bräcklig såkallad mur. Den underliggande statistiken defensivt är inte rolig och dessutom långt mycket sämre än ifjol. Man släpper till mängder med chanser, man har problem med att lag på ett enkelt sätt penetrerar United i den centrala delen utav plan (Spurs, Newcastle) och De Gea är en världsklassmålvakt, men kan givetvis inte ta allt.

"Det är en viktig match, men den avgör ingenting", sa Mou och vi kan ju förvänta oss ett lågt stående United som går på kontringar, lite väl självsäkert och med rådande situationer inne i klubben samt det enorma tryck man kommer att utsättas för, så hade iallafall jag varit orolig.

På andra sidan står detta Montella-tränade Sevilla, vars sejour i klubben började mardrömslikt. Men man har kommit på fötter och ett bättre facit sen senaste månaden. Man har en hel del intressanta spelare i sitt bygge, med en offensiv trio utav formtoppade Sarabia, Vazquez, Correa samt Muriel/Sandro Ramirez på topp.

Hemma är det full fart frammåt som gäller och även om det är en åttondel i Champions League så kommer man bjudas in till ett offensivt, högt pressande spel påpiskade utav publiken och den passiva approachen från United. Men Sevilla har några problem som bortalaget kan utnyttja, man lämnar tex en stor yta på defensiva hörnor i bortre delen av målet som vi såg Liverpool utnyttja effektivt. När man blir av med bollen och får en kontring mot sig så finns det enorma ytor att utnyttja och Sevilla har väldigt svårt med att hitta sina positioner när det vänder snabbt, vilket gör dem extremt sårbara. Man är inte särskilt duktiga på att återfå strukturen på sitt lag och backlinjen hamnar ofta fel i dessa situationer, vilket Alexis med ett stort ansvar i att transportera boll och skapa chanser under kvällen kommer att kunna utnyttja.

Det tar givetvis emot att spela ett överspel på United i ett sånt här läge, men jag tycker att det finns mycket som talar för en match fylld av misstag och spelvändningar, Uniteds buss är dessutom ihålig i mitt tycke och med det enorma trycket från hemmafansen har jag otroligt svårt att föreställa mig en temposvag match.

Ö2.25 spelas till 1.87 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.