Speltips: Torino - Benevento

Söndagen bjuder som vanligt på Serie A-fotboll och här tänkte jag titta närmare på Torinos möte med jumbon Benevento, ett rätt spännande möte då båda lagen är i behov utav vinst för att påbörja varsina klättringar i tabellen.

Benevento, bortalaget i söndagens fight, har verkligen ryckt upp sig. Unge tränaren De Zerbi har tagit lagets första tre poängare och man gjorde det dessutom två gånger i rad innan det mini-uppehållet trädde i kraft. Tillbaka på plan fick man sedan se sig besegrade med 3-0 borta i Bologna men det finns trender som ändå är någolunda positiva.

Man skapar definitivt mer än tidigare, även om försvaret är fortsatt ett skräckexempel. Laget framförs med en annan approach numera där man försöker spela en mer modern och progressiv fotboll, man vill bygga från målvakt och man vill spela bollen uppåt i plan, via särskilda rörelsemönster för att skapa passningsvägar och är ett mer bollhållande lag. Ofta hamnar man i ett läge där bollen enbart spelas bakåt/åt sidan men man får åtminstone hålla i bollen i längre stunder vilket gör det lättare för laget att andas.

Däremot besitter man inga Iniesta's eller liknande spelare, även om man värvat en del är det mycket som saknas men det finns en plan och ett grundspel, där variationen i systemets utformning varierar och skapar en liten del utan ett överraskningsmoment vilket såklart är positivt. Jag tror definitivt att Benevento kommer att fortsätta plocka poäng, men min känsla är att det är på hemmaplan de kommer att inkasseras i högre grad när man kan lägga till den extra faktorn utav en fantastisk publik som kan lyfta fram ens entusiasm.

Tittar vi på hemmalaget Torino så blev det ju tillslut en exit för tränare Mihajlovic och i hans ställe klev Walter Mazzarri in, en tränar-rotering som får anses vara ett stort lyft.

Medans samtliga i Italien har väntat på att få se hans klassiska 3-5-2 utspela sig så har Mazzarri själv fortsatt med 4-3-3 modellen inbringad utav Sinisa själv, vilket är ett sundhetstecken ändå, vill jag tro. Och även om spelarna påstås gråta vid avskedandet utav Mihajlovic så var det ett helt annat Torino vi såg gå ut och massakrera Bologna i matchen innan uppehållet.

Tillbaka i helgen mot Sassuolo, så var det som sagt fortsatt samma uppställning och inga större ändringar. Man inledde matchen riktigt bra och tog också ledningen, men sedan tappade man greppet på den. Kvitteringen kom och ett par riktigt stora chanser därefter släppte man till, men poängen fick man med sig hem. Mazzarri var också tydlig om att man hade en väldig tur att få med sig en poäng, ännu ett sundhetstecken tycker jag och höjning har troligtvis utkrävts.

Ansaldi var tillbaka och kunde få sig ett inhopp, medans Belotti och Edera fortsätter att saknas.

Matchen som sådan då, jo det lätta valet faller på Torino även om "Wiseguysen" klickat ned Benevento-plusset en del. Fullt förståerligt men min tanke om det hela är att matchbilden bör passa Torino helt perfekt. Vi har en ung tränare som praktiserar sina ideér med ett material som är ett frågetecken, flera spelare har höjt sig - absolut, men mitt frågetecken är om det är tillräckligt när det kommer till bortamatcher emot topp-10 lagen. Man går också upp i ringen mot ett Torino som även innan Mazzari fick tillträde till laget var mer cyniskt än på väldigt länge. En sådan rutinerad räv som den tränaren de också nu har i Mazzarri får ju absolut aldrig gå bort sig här, det tror jag inte heller han gör.

Man är tillräckligt stabila för att kunna vinna boll och ställa om mot ett Benevento som kommer att försöka trä sig igenom genom sitt bollhållande, säkerligen komma till ett nån farlig målchans. Benevento kommer att försöka fortsätta på sitt "spelande" system och jag klandrar dem inte, men det finns nog inget hellre än äldre Italiensk tränare vill än att se sina underdog-motståndare försöka hålla boll. I slutändan vill jag få det till att Torino verkligen drar nytta utav sin rutin plus sin smarthet. Ytorna lär öpnna sig när man stressar bortalaget med sitt presspel och då lär man få betalt.

Torino -1.25 till 2.07 är lite för högt prissatt och det spelas hos SBObet eller Pinnacle, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.