Speltips: Inför Manchester United - Tottenham Spurs

Lunchmatchen under lördagen är ingen mindre än mötet mellan Manchester United och Tottenham, båda lagen står på 20 poäng och ligger 2a respektive 3a i tabellen, hela 5 poäng bakom Manchester City.

United gick på en mina när laget mötte nyuppflyttade Huddersfield, 2-1 blev slutresultatet där en viss svensk, Lindelöf, fick massiv kritik efter hans inhopp tidigt i matchen för sitt agerande under de båda målen. Men det är lätt att skylla på svensken för andra underliggande problem, United kom ifrån två matcher där man i princip parkerat bussen och förväntades nu spela någon form av "Allin-attack" mot Premier League-debutanterna. Det syntes tydligt att det var en ringrostig sort, man hade otroliga problem med att skapa ett ordentligt tryck och målchanser i multimum likt vi sett Manchester United agerat under fjolåret.

Man saknar givetvis tyngden på mittfältet, Matic ensamt utan varken Pogba eller Fellaini har syntat dennes prestationer där det är uppenbart att man tillsammans fungerat men på tu-man hand inte alls får det och fungera, vilket väcker frågor om det faktiska grundspelet och dess mönster.

Nu har man halkat efter och behöver en vinst här och det gör man fortsatt utan Fellaini och Pogba, medans Bailly och Jones som gick sönder under matchen är tveksamma till att ha hunnit återhämta sig inför lördagen.

Tottenham är i den andra cirkeln, där man efter att ha startat på sparlåga nu kommit igång på riktigt. 1-1 resultatet borta mot Real Madrid följdes upp utav en 4-1 kross mot Liverpool, en match man där man i princip startade med en enda centralmittfältare.

Pochettino mixrade med startelvan redan mot Real Madrid, där de flesta experter var överens om att han var ute på djupt vatten med sin utställda elva på självaste Bernabeu. Men hans tränargärning har återigen visat, samt utvecklat sig ännu ett steg upp, att han gör magiska saker med detta Tottenham. Nu kunde man såklart ha förlorat i Spanien ändå om det inte vore för ett par läckra Lloris-räddningar, men samtidigt hade man själva lägen på att avgöra matchen under sista kvarten, otroligt imponerande i en så svår match.

Mot Liverpool hade man som sagt en enda renoldlad centralmittfältare i Winks, som fått ett stort genombrott och har en extremt vass blick för spelet och hittar passningar framåt i banan som om det är det enda han sysslat med i Premier League under de senaste 10 åren, där man lurade in Liverpool i en hög press för att sedan ställa dem ur position när man väl vann boll med en längre pass och flera spelare redo att attackera. Det har referats i att Tottenham spelade som Liverpool i sin bästa form, men också med ett fungerande försvarsspel i Alderweireld, Vertonghen samt nyförvärvet och väldigt imponerande Davinson Sanchez i sin trebackslinje. Man har en hyffsat skadefri trupp med långtidsskadade Lamela samt Dembele och Wanyama som enda frågetecken inför matchen.

Mourinho är pressad men har givetvis stor respekt för detta Tottenham, men hur han än lägger upp matchplanen när Tottenham kommer på besök så tror jag på trubbel. Ett attackerande United i form utav hemmalag och infriande utav publikönskan kommer att ha det lätt att ramla i samma fälla som både Liverpool men som också Real Madrid gjorde med den falska, passiva approchen ifrån Tottenham. Väljer Mourinho däremot att lägga sig lågt är jag säker på att Tottenham får med sig minst en poäng, då Uniteds kontringsspel verkligen har en del att önska med de avbräck man besitter. Det finns ingen motor för att utnyttja motståndarnas brister i United längre och man har även problem med speluppbyggnaden med sina mittfältsskador.

För mig är sannolikheten väldigt mycket större att Tottenham tar hem detta, eller åtminstone får med sig en poäng, än vad oddset just nu berättar för oss. Lagen är i två olika lägen på säsongen och det formstarka utav dem kan också gå in som underdog här, man har ett bättre, mer inoljat grundspel än sin motståndare och det är ett recept för framgång. Så jag tvivlar inte på att investera mina pengar i Tottenham här.

Tottenham +0.25 spelas till 2.08 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.