Speltips: Bra slagläge för hemmalaget!

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Ett utav lördagens mer intressanta matcher hittar vi i Tyskland och mötet emellan Werder Bremen och Schalke. Själva intresset ligger i lagens olika formkurvor men där jag inte tycker resultaten riktigt förtäljer hela sanningen. 

 

Om vi börjar med Schalke så har nye tränaren Tedesco fått en mer än godkänd start där två vinster är inkasserade på de inledade tre matcherna. Den oerfarne Tedesco vars högsta merit är ett halvårs tränande i Aue, där han räddade kvar klubben i 2.Bundesliga, var ett överraskande namn när han presenterades för Schalke. Men han är en av de många, nymoderna, tränarna i Tyskland och utexaminerades dessutom i från tränarakademin i Tyskland som nummer ett i sin klass.

Han inledde säsongen fint med en tränarskalp då Schalke utmanövrerade Leipzig med bravur, en fin seger som dock följdes upp utav en förlust borta mot nykomlingen Hannover. Olikt matchen mot Leipzig besatt man mycket mer bollinnehav och hade i det spelet svårare att skapa några målchanser, man lämnade Hannover med endast ett skott på mål.

 

Sedan kom matchen i helgen, ännu en match mot en nykomling när Stuttgart kom på besök. Man vann med 3-1 efter ett tidigt straffmål i första halvlek uppföljt utav två tidiga mål i andra halvlek. Ännu en gång hade man mindre utav bollen och lyckades penetrera sina motståndare på ett effektivare sätt när man fick ställa om på sina motståndare. Men även om man gjort 5 mål och släppt in 2 på sina tre första matcher så släpper man till en hel del chanser, chanser som framförallt Stuttgart inte utnyttjade här senast. 3-1 känns inte alls rimligt sett till matchbilden och Schalke har haft lite tur att man inte släppt in fler mål än man hittills gjort. Kolasinac lämnade tidigt för Arsenal och sedan kom fejden med Höwedes där unge Tedesco av allt att döma ville göra ett statement, där han plockade av klubbikonen kaptensbindeln vilket snabbt innebar en flytt i från Schalke till Juventus och med de två tunga namnen emigrerade ur defensiven är det inte heller helt konstigt att just målchanser släpps till på reguljär basis, men absolut något att oroa sig för.

 

Werder Bremen har däremot inte haft någon lyckosam inledning på säsongen, endast en poäng sitter man på efter tre spelade matcher men tvärtemot Schalke har man haft en hel del oflyt emot sig kan jag tycka. 1-0 förlusten i premiären borde inneburit en pinne hem till Bremen där Kramaric avgjorde väldigt sent, i en chansfattig match. Sedan kom Bayern på besök som man höll mållösa långt in i matchen men även här krackelerade man tillslut och då kom mål nummer två i baken bara minuten senare.

 

Mot Bayern är man givetvis inte förväntade att ta poäng, men laget gjorde, liksom mot Hoffenheim. en väldigt solid defensiv insats. Något som är väldigt otypiskt Werder Bremen särskilt under de senaste säsongerna. Även här har vi en ung tränare i Alexander Nouri som kom in som en interrimlösning men har gjort det såpass bra att han nu är klubbens tränare, på riktigt så att säga. Han har implementerat en fin spelidé och ett kompaktare lag som är livsfarliga när de får ställa om på sina motståndare, något Hertha fick uppleva under helgens match. 1-1 skrevs visserligen resultatet till efter att Bremen kvitterat men det var också ett resultat med mersmak, där målet man släppte in också kom väldigt slumpartat och mot spelets gång.

 

Man har gjort bra prestationer och inte riktigt fått betalt för dem och matchen här mot Schalke kommer i ett bra läge. Bremen har flera formstarka spelare men framförallt Delaney glödhet och laget har verkligen arbetat ihop till en vinst. Schalke är inte alls lika solida på bortaplan och är som sagt ett lag som släppt till massvis med målchanser mot sig under de första tre omgångarna där Bremens snabba och raka aproach bör leda till en hel del oreda hos bortalagets defensiva led, som alltså blivit av med de två främsta ledarna i laget. Matchbilden bör dessutom tvinga Schalke att besitta mer boll än vad som varit lyckosamt för dem tidigare då jag är säker på att Werder Bremen kommer att fortsatt ge över intiativ för att få matchbilden att passa deras sätt att spela på bättre. 

Fährmann i bortakassen är alltid på en hög nivå och en stoppblockare utav rang, men när marknaden har matchen med jämna odds tycker jag man har tagit för mycket hänsyn till just resultaten, inte hur matcherna faktiskt har sett ut. Jag tycker vi har ett fint mervärde på Werder Bremen här som olikt tidigare år ser ruskigt solida ut och utdelningen för dem ligger i närtid och då vill vi också vara med och profitera på det.

Werder Bremen +0.0 spelas till 1.93 hos bet365. Lycka till!

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler