Speltips: Matchdag 2/ Roma - Inter, stormöte i Rom!

Under lördagskvällen så är det dags för säsongens första toppmöte i Serie A och den matchen kommer alltså redan under matchdag två, Inter reser till Rom för mötet mot Roma och det finns massor utav godsaker att grotta ner sig i här, till exempel så ställs ju Inters tränare Spalletti redan nu emot klubben han just lämnat.

Vi börjar med bortalaget Inter vars försäsong varit lovande som vi inför mötet med Fiorentina skrev om. Man fortsatte på inslagen väg med att imponera och man slog Fiorentina med 3-0 efter två mål ifrån Icardi och ett utav Perisic. Det syntes såklart att Fiorentina nästintill är ett helt nytt lag och det gjorde såklart uppgiften lättare men det är svårt att komma ifrån att Inter redan från start ser väldigt sammansvetsade ut och dess nyförvärv har aklimatiserat sig otroligt snabbt in i Spallettis bygge.

Skriniar imponerar enormt och är otroligt skicklig på att hitta ut från sin mittbacksposition till kanterna och lediga ytor för att sätta igång en uppbyggnad utav anfall och samtidigt har man Borja Valero att fortsätta diktera tempo och fördela bollar i en högre position upp i plan men faller givetvis ner vid hård press, två viktiga uppgifter man inte hade spelare för att utföra under fjolåret. Med Vecino vid sin sida, som han dessutom känner sedan innan, fungerar det centrala mittfältet otroligt smidigt och Vecino är duktig på att täcka av ytor defensivt.

Man har redan blivit en solid, ihopsittande enhet på sådan här kort tid och nu har man även fått in två ytterbackar i Dalbert och Cancelo för att stärka dem sista positionerna i behov utav förändring.

Roma på andra sidan har genomgått en hel del förändringar, ingen har väl missat Salah's flytt till Liverpool men det faktum att man ännu inte ersatt honom vållar problem. I mötet med Atalanta vann man med 1-0 efter ett frisparksmål utav Kolarov, också ett nyförvärv, som var lagets enda skott på mål. Man hade ett par kontringslägen men anfallsspelet i Roma stämmer för stunden inte alls. Defrel har tagit högerytter-rollen men ser väldigt obekväm och vilsen ut där, hans samspel med Dzeko lämnar mycket att önska och man har Perotti på andra sidan vilket inte heller är en renodlad ytter. Defensivt är Rudiger och Paredes är borta utan några riktigt solklara ersättare vilket lämnat ett par hål där Rudiger kommer att saknas enormt i backlinjen så som det ser ut nu iallafall.

Under nye tränaren Di Francesco är spelsystemet 4-3-3 fortsatt men inte alls likadant, Nainggolans position har flyttats bakåt och tillkommit mer defensivt spel vilket inte alls verkar passa honom utav det man sett hittills, särskilt då det drabbar hans offensiva bidrag och han har haft svårt att göra inverkan på matcherna och komma tillrätt med sina medspelare, väldigt olikt det vi såg ifjol.

Inför matchen mot Inter står man inför ännu ett dilemma då Bruno Peres skadade sig under förra helgen i Bergamo och kommer att missa matchen här, han är dock den 5:e(!) högerbacken i truppen som nu är skadad och man får leta ända ned till U16-laget för att hitta en tillgänglig högerback. Givetvis kommer inte någon U16-spelare att lira här utan man har under veckan under träning istället spelat Manolas där, vilket väcker flera problem.

Dels är det inte hans vanliga position och även om han är snabb så ställs han emot Perisic här vilket är en av seriens bäste ytter som dessutom är i ruskig form redan nu. Men det som är ännu mer oroande är att man då kommer att ha ett mittbackspar i Fazio och Juan Jesus, vilka båda kommer undan med väldigt mycket under matcherna just tack vare att de har Manolas vid sin sida, nu är han isolerad på en kant och fullt upp med Perisic, det är knappast optimalt och öppnar minst sagt upp för svårigheter defensivt.

Även om Di Francesco gör någon förändring i anfallet är hans system inte satt än och det är inte heller optimerat till fullo vilket Spallettis Inter kanske inte heller är, men dem är långt före. När det dessutom föregås utav högerbackskrisen och ett krampande anfallsspel med Dzeko utan kontakt till varken Nainggolan eller Defrel, ja då luktar det stora problem, trots en klar hemmafördel och en historik i fördel för Roma. För mig ska denna match med dess förutsättningar vara prissatt runt +-0.0 och därför är mitt spel självklart på en generös pluslina.

Inter +0.25 spelas till 1.93 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt