Speltips: Matchdag 2/ Köln - Hamburg, underhållande men målsnål?

Vi tittar fram emot helgen där den kickar igång med Bundesliga på fredag kväll, där har vi mötet emellan Köln och Hamburg som inleder omgången i vad jag tror blir en kampfylld historia.

Hemmalaget Köln skrev jag om redan förra veckan inför deras möte med Mönchengladbach, där och gick vi emot dem och det slutade med en 1-0 förlust för Köln som nu har invigning på sin hemmaplan. Man hade stora problem i första halvlek emot Gladbach där man kom alldeles för djupt ned i plan och var dessutom väldigt passiva.

Ytterbacken Rausch, som inte hade någon vidare halvlek skadade sig precis innan halvtid och blev ersatt av nyförvärvet Horn som visade sig vara en betydligt stabilare pjäs och även om Köln föll offer för sylvassa kontringar ifrån hemmalaget under andra halvlek så spelade man upp sig och skapade ett par chanser för att kvittera. Cordoba på topp fick sina lägen, men som också visade att han inte är Modeste och brände samtliga rätt rejält.

Men man släppte i slutändan in endast ett mål och målvakten Timo Horn var briljant. Timo tränade individuellt under onsdagen och är lite tveksam även om det inte verkar vara något allvarligt, medans Osako är tillbaka i träning. Rausch lär inte medverka.

Man tar emot ett Hamburg som vann sin premiär med 1-0 efter ett tidigt mål utav Muller, som tack vare sin målgest nu är borta ifrån spel i sju månader. Augsburg försökte pressa på och hade ett spelmässigt övertag men lyckades aldrig skapa det riktigt heta chanserna för kvittering. Kul för Hamburg som under förra säsongen behövde dryga tre månader på sig att ta sin första trepoängare.

Man är ett stabilare, eller snarare solidare lag nu än under inledningen utav fjolårssäsongen och man hade en fin period under våren innan man föll pladask på slutet. Man tog in två högst kompetenta mittbackar i Papadopoulos och Mavraj och dessutom en ung brasiliansk defensiv mittfältare i Walace ifrån Gremio som fått en halvsäsong ifjol och försäsong för att aklimatisera sig och lär växa ännu mer under året som går. Så defensivt har man förbättrat sig rejält.

Vinsten i premiäromgången är otroligt viktig för laget som åkte ur cupen emot ett 3.Liga-lag trots att man var en man mer under nästan hela matchen, man startade även matchen med nästintill bara ordinarie spelare. Mavraj är tillbaka i träning och Ekdal är tveksam, annars är det som sagt Muller som saknas.

Med Muller ut i Hamburg så blir man av med en av lagets (få) poänggörare och man kommer att försöka lägga vakt om poängen här och försöka kontra, men man är tunna framåt och nyförvärvet Hahn lär behöva nån mer match på sig för att fungera perfekt med sina lagkamrater. Köln och sin sida är otroligt starka hemma och på hemmaplan kommer man under normala förutsättningar inte ha några större svårigheter med Hamburgs offensiva hot. Samtidigt kommer man att göra bra mycket färre mål denna säsong med Modeste som lämnat och jag är som sagt inte övertygad om deras offensiva kvalitéer, än iallafall. Det kommer att kämpas ifrån båda håll och denna match avgörs troligast via någon fast- eller slumpsituation och båda lagens defensiver överglänser definitivt dess offensiva led.

Jag gillar verkligen oddset på underspelet här, där det trots en någolunda fartfylld matchbild kommer att se väldigt få riktigt klara målchanser.

U2.5 spelas till 1.79 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt