Speltips: Returmöte emellan Napoli och Nice.

På tisdag är det dags för retur i Champions League-kvalet och här har vi Napoli som åker till Frankrike's sydkust för möte med Nice. Första matchen slutade 2-0 i Italienarnas favör men borta ifrån Sao Paolo spår vill iallafall jag tro att det blir en aning tuffare, trots en del avbräck i Nice.

Napoli dominerade det första mötet och att det stannade vid 2-0 får anses ett smärre mirakel, det var en backlinje ifrån de Franska motståndarna som gav mycket att önska. Man stod alldeles för högt men framförallt osammanhängande och denna matchup kunde ha varit avgjort redan efter 45 spelade. Men 2-0 slutade det som sagt och det trots två röda på de Franska motståndarna med tio minuter kvar att spela.

Man följde upp veckans match med att pulverisera Hellas Verona på bortaplan, visst det är en nykomling men sådana ska inte underskattas, särskilt tidigt in på säsongen. Man hade dessutom en offensiv planhalva som var som en åker (Ja, ena sidan var nylagd, den andra var inte) att anfalla på i första halvlek och ett rätt kasst väder, så det var en imponerande match utav dem trots CL-kval i benen.

Det fina med Napoli är även om man roterar har man otroligt fina alternativ att göra det med, man har en mittfältsuppsättning med Allan, Jorginho och kapten Hamsik samt en med Diawarra, Zielinski och Rog (Hamsik), vilket gör att man trots rotering på laget så har man likvärdig kvalité på mittfältet vilket är så viktigt i Napolis speluppbyggnad. På anfallet har man Milik att vila Mertens med medans Insigne kan springa i varje match tills önskat resultat är uppnått och stackars Giaccherini kan ersätta när det inte betyder något. Sedan har man den spännande Ounas till vänster numera att kunna ge Callejon vila, och denne lirare kommer vi att få se mer utav och imponerade det grövsta under försäsongen.

Så man är kompletta för att ta denna kamp med två matcher per vecka, det ser bra ut, man är påslagna redan ifrån början och man skapar enormt med målchanser, match efter match.

Nice kom som sagt undan med hedern i behåll men man fick betala för det då både Plea och Koziello blev utvisade, den sistnämnde är en grym talang och såg riktigt bra ut även på Sao Paolo tillsammas med Saint-Maxim som är ett yrväder, dock med mindre "end-product" än man önskar. Man hade stora problem defensivt och Cardinale i mål övertygade inte men gjorde nog en utav sina värre matcher också. Däremot kunde man springa sig igenom Napoli ett par gånger och skapade lite oreda då och då, hemma i Frankrike är man bra mycket starkare och tränare Favre lärde sig nog ett och annat under matchen och kommer definitivt komma in i denna match på ett annat sätt.

Man debuterade Snejder i helgen emot Guingamp och Balotelli var tillbaka i spel med ett inhopp, båda lär spela i matchen här. Favre är en smart tränare men kommer troligtvis att känna spela smart, defensivt och dra hem hela laget, inte kommer att gynna lagets chanser särskilt mycket och inget man kan syssla med under längre perioder direkt. Jag tror dock Napoli blir bollförande men att Nice kommer att pressa högre upp, det hade funkat bättre med Plea än med Balotelli, ah jag vet inte riktigt om han har attityden till och fixa det höga presspelet och det blir en svaghet för Napoli att utnyttja då de får längre tid på sig att hitta sina vägar in på offensiv planhalva.

Jag är övertygad dock om att Nice har ett mål i sig och när Napoli tillslut kommer att få spela på ytor, ja då kommer det smälla. Som sagt det spelar nästintill ingen roll vilken elva man trycker ut i de offensiva leden och mittfältet, man kommer att hålla nivån ändå. Defensiven tål mindre rotering i Napoli och även om man ställer bästa möjliga finns där frågetecken som Nice är skickliga nog att kunna utnyttja. Vi bör få en riktigt intensiv del utav denna matchen med kontringar uppradade och utöver det är det två försvar som inte matchar den offensiva kvalitén här. För mig är spelet givet då linan är minst en kvartsboll för lågt och då slår vi givetvis till.

Ö2.75 spelas till 1.88 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt