Speltips: Matchdag 1/ 'Gladbach - Köln, derby direkt!

Jag tänkte att jag skulle ta och fokusera på någon utav matcherna för premiäromgången i Bundesliga som även dem inleder säsongen på riktigt nu i helgen. Under fredagen har vi Bayerns möte med Leverkusen som följs upp utav en drös matcher under lördagen som brukligt. Omgångens sista match är derbyt emellan Borussia Mönchengladbach och FC Köln där jag har god tro på att ena sidan får en perfekt start.

Hemmamötet ifjol förlorade Gladbach efter en sen frispark ifrån Kölns Risse på övertid, det var en match som de dominerat, men det var ett resultat av många som visade på att man inte hade kunnat förädla fd tränare Shubert's fina säsong året innan och man mådde inte särskilt bra som lag, då brukar man få dem där målen i baken också. Det blev som ett startskott för det ofrånkomliga och inte långt senare bytte man också tränare. Hecking kom in och styrde upp Mönchengladbach ifrån botten till en nionde placering och har nu haft en försäsong med laget.

Gladbach som sålt iväg Dahoud, Andre Hahn, Schultz samt Korb där de två förstnämnda är tapp av betydande slag, även om just Hahn aldrig fick sin chans med Hecking. Andreas Christensen som varit på lån under två säsonger har återvänt till Chelsea och i hans position har man numera Ginter ifrån Dortmund som man hoppas kunna ta det där steget i utvecklingen som han inte lyckades med i sin förra klubb.

Dahoud är annars den rätt ur startelvan som försvunnit som sagt, trots att hans fjolår inte imponerande särskilt och det var nog bra för både spelare och klubb att han äntligen rörde på sig. Som ersättare har man plockat in unge Zakaria men har även Lazlo Benes där som ett alternativ vid sidan utav rutinerade Kramer. Man är lite tunna på centrala mittfältet eftersom Strobl är skadad, men det lär märkas senare inpå säsongen.

Offensivt har man förstärkt med Grifo ifrån Freiburg och under torsdagen rodde man hem Augsburgs toppstriker Bobadilla.

Trots lösa rykten om ett tränarjobb i Dortmund under sommaren är Peter Stöger kvar i Köln och aldrig var det kanske aktuellt, Stögel är extremt uppskattad i sin klubb och har byggt ett väldigt solidt lag under sin tid där. I år spelar man i Europa och man gör det utan sin monstruösa anfallare Modeste som tillslut hamnade i Kina. I hans ställe har man tagit in Cordoba ifrån Mainz för hiskeliga €20m och det vilar en stor press över denne, som inte alls har i närheten av samma målsinne som den han ersatt och var rätt sval under fjolåret.

Annars har pengarna gått till försvaret och den mest spännande värvningen där är Jorge Meré som vi såg brijera i U21-EM och som under fjolåret var Gijons bäste spelare. Han är ung och lär fasas in men jag är säker på att han är ordinarie mittback inom inte allt för lång tid. Ännu en ung back i Queiros är värvad ifrån Braga och Jannes Horn ifrån Wolfsburg är även han ett tillskott.

Risse som under våren var långtidsskadad är tillbaka och överlag har man en mer än okej trupp, lite tunn särskilt med tanke på Europaspel, däremot är jag väldigt orolig över målproduktionen och Köln kommer att få spela mycket tuffare matcher utan sin frälsare Modeste, där man troligtvis blir ett (ännu mer) lag som tar sina vinster på hemmaplan.

Överlag känns Gladbach som ett starkare lag och har de senare åren haft lätt i dessa derbyn när man är hemmalag där man är erkänt starka, med sitt 4-2-2-2 som kommer att kunna locka upp Köln i press för att sedan slå ut dem på kanterna där man är ruskigt vassa. Gladbach spås en lysande säsong och även om jag inte är lika lyrisk så är man tyngre här och besitter skadefria nyckelspelare och en mycket vass offensiv, till skillnad ifrån Köln som kommer att tvingas att lägga mycket förtroende vid fasta situationer och individuella vilje-aktioner för att med sig någonting här.

Borussia Mönchengladbach -0.5 spelas till 1.98 (Finns EU-bolag med strax över 2.0) och det tycker jag är spelvärd nedåt 1.90. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.