Speltips: Italiensk Supercup på radarn.

På söndagen har vi den Italienska Supercupen och trots dess rykte och oviktighet så spelas den för det första i Italien igen och inte utomlands, sedan har vi det faktum att åtminstone ett lag utav dessa behöver att sätta ned foten för att lätta på trycket. Det är Lazio och Juventus som gör upp här, på Stadio Olimpico i Rom.

 

Lazio har haft en bra försäsong, en övertygande sådan. 4 raka vinster och hälften utav matcherna emot kvalificerat motstånd. Men man har en konstig mercato och sommar bakom sig, först och främst har kaptenen och navet på mittfältet, Lucas Biglia, lämnat för Milan. Sedan har man inte lyckats lösa något med Cataldi som numera befinner sig i Benevento. Biglia ersatte man med Lucas Leiva, som på sikt kan bli en okej ersättare, men inte mer trots att denne är en kämpe som alltid ger allt. 

Caicedo är invärvad ifrån Espanyol där känslorna kring honom är blandade, en fysiskt stark spelare men som inte har toppnivå i sig direkt. Marusic är en ytterback ifrån Oostende man tagit in och det ska bli spännande att följa vad han kan bidra med. 

 

Det stora under sommaren har dock varit Balde Keita's vara eller icke vara, denna fantastiska spelare ser onekligen ut att hamnat i kläm. Hans destination verkar bli Juventus, men vi har ett Juve som inte tänker överprisa sina bud då han bara har säsongen ut på kontraktet och vi har en väldigt knepig sportchef i Lotito som vill ha deg om de ska släppa sin stjärna.

Varför detta är relevant är ju givetvis det att han här, för andra gången i sommar, är utesluten ur truppen. Tränare Inzaghi sa på presskonferansen att han är mer än välkommen i laget så länge de vet att han kommer att ge hundra procent, en syrlig passning till en Keita som direkt på sociala medier gick ut och beklaga sig. Stökig situation, helt klart. 

 

Juventus å sin sida har haft en tuff sommar, dels så har försäsongsmatcherna (emot väldigt bra motstånd) inte övertygad, vi vet alla att man blivit av med både Bonucci och Dani Alves dessutom. Lemina har även han lämnat och in har man tagit De Sciglio, när det kommer till backlinjen. Offensiven är påspetsad, Bernardeschi och Douglas Costa är tillskott på ytter-platserna samt Szczesny har fått äran att agera näste man bakom Buffon.

 

En spännande Bentancur har inkommit ifrån Boca Juniors men den offensiva delen spelar mindre roll, den har alltid varit där, men snacket som går är just i defensiven. Det har inte sett klockrent ut även när Benatia och Chellini agerat mittbackspar. Man har troligtvis skaffat sig ett problem i De Sciglio, en som dock bör ges mer tid men som inte övertygad såhär tidigt in på säsongen. 

 

Allegri pratar om att laget måste hitta en ny balans och utifrån min egen syn behöver man hitta den låga spelfördelningen Bonucci stod för, men Allegri har visat sig taktiskt flexibel och jag är övertygad om att när vi nu sätter igång så kommer Juventus se bättre ut.

 

Matchen i sig är ett sådant läge, Lichensteiner förväntas för det första att starta före De Sciglio och redan där är ett slag vunnet. Man möter ett stött Lazio, utan Keita Balde som är så viktig i matcher där man hamnar lite lägre och dessutom är Felipe Andersson ytterst tveksam till start, trots att han är medtagen i truppen. 

Juventus behöver att göra ett statement och emot laget man de senaste 10 matcherna har 8 vinster emot, som har förlorat sin fanbärare i Biglia, är jag inte oroad över att man kommer såra ett Lazio i ännu värre chans för dagen att störa den gamla damen. Juventus är starkare mentalt i tuffare tider och här kommer man göra ett exemplar utav Lazio.

 

Juentus att vinna matchen under fulltid är riktigt bra när priserna är runt 1.85+ och här finns goda marginaler för att göra en investering, men jag tar steget över och spelar Juventus -0.75 till 2.16 hos Pinnacle och det med en tro på att Juventus kommer att kunna hitta utrymmet att ta detta med fler än ett mål. Lycka till!

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler