Speltips: Nya tränarteamet löser en smakstart.

Det ska spelas fotboll i helgen och en intressant match vi har spelas på Ullevi där vi har ett gästande Örebro som totalt slaktade sina värdar i IFK Göteborg bara för några dagar sedan. Talar verkligen allt för ett spel på Örebro här? Häng med.

Om vi tar oss an IFK Göteborg den senaste veckan så har det hänt en del, vad man gick ut med för inställning, matchplan eller känsla i söndags vet jag inte. Någonting sipprade helt klart över och dess konsekvens blev förlamning, Örebro gjorde både ett, två, tre och det slutade inte där utan fyran den kom också, då hade man spelat 36 minuter. Frustrationen var enorm, man hade en hel del tillresta supportrar vars dag förkrossades. Man ryckte dock upp sig lite, när man lyckades gå ut i andra halvlek med en inställning och vilja att göra någonting för dessa. De justerade siffrorna till 4-2 men det räckte såklart inte.

Dagar senare fick Jörgen Lennartsson sparken, han är bara en som lämnat IFK de senaste tiden. Albaek tog efter matchen i Örebro avsked då han nu tillhör Kaiserslauten, Bjärsmyr blev idag officiellt klar för Sivasspor och Rogne ser ut att vara på väg till Polen (inget 100% klart där dock).

Man har nu satt Alf Westerberg som tränare och även lyckats anställa klubbikonen och legendaren Torbjörn Nilsson via sponsrade pengar, där tror jag nog man inte kan beskriva det signalvärdet, men det är utan tvekan väldigt positivt. Det i sig kommer att innebära att folk orkar ta sig till Ullevi på söndag och se sitt lag att spela fotboll, det är viktigt. Man har tagit tillbaka Billy Nordström ifrån Varberg som gjorde det riktigt bra där enligt rapporter, att han får starta ser jag verkligen inte som en omöjlighet.

Om vi tar oss an Örebro för en stund så gör man som vanligt, det är svårt att förstå sig på detta lag men man har alltså efter uppehållet spöat Norrköping (som uppenbarligen är på dekis), blivit utspelade på Söder emot Hammarby för att sedan följa upp det med denna kross emot ett infekterat IFK Göteborg.

Vart man har dem är ändå svårt att säga, i mitt fall klassificerar jag dem i facket "luftslott". Detta är ett lag som har fantastiska höjder men dessa höjder nås sällan och beror väldigt ofta på motståndets mående. Man har en väldigt svag defensiv, en riktigt virrig en där man släppt in tredje flest mål, ovanför jumbon AFC och katastrofala Kalmar. Man har en hyffsad offensiv linje men som lever väldigt mycket på att motståndaren är under isen, annars får man inte centrala mittfältet att fungera där man ofta är övermanövrerade och bollarna utåt kanterna där man gillar att anfalla blir stoppade långt innan de når dit. Man räddades tidigt under säsongen utav målvakten Jansson men även han har börjat läckt, dessutom ett helt obegripligt ingripande under helgen när IFK fick straff och han känns helt enkelt lite väl omogen i sitt spel.

Det är också oroande, då detta nedslagna och utskrattade IFK ligger under med 4-0 men lyckas ändå skaffa sig tillräcklig beslutsamhet och energi för att forcera in två mål på detta lag som borde sprudla av glädje, passion och energi. Istället fick man uppleva en stund utav rädsla för att tappa det hela och ett ångestmoln som följde med under ca 10-15 min innan klockan närmat sig 80 och "faran var över".

De flesta bettingintresserade människorna dök högst troligtvis in på Örebro +1.0, när den släpptes. Men jag är inte lika övertygad, nedan förklarar jag varför.

IFK kommer in här i matchen med en ny röst, eller snarare två. Man har en framgångsrik legend att förhålla sig till och det är något som kan tyckas vara fjantigt. Men en klubb vars fötter blivit undansparkade gång på gång de senaste åren har längtat efter något som ses som positivt, vilket anställningen utav Torbjörn till en början ändå bör vara. Som spelare lär man vilja ge det där lilla extra, precis det som saknats och på Ullevi kommer det positiva suset att finnas, som sagt det finns nu en anledning för publiken att sluta upp kring detta. Salomonsson, Hysen och Sebastian Eriksson är spelare jag förväntar mig lyfter till max, som inför den nya staben kommer att kriga ihjäl sig för att slippa en slags skam och även Erlingmark samt akademispelarna, som lär fylla ut hålen efter de spelare som nu lämnat, kommer att vara i absolut bästa fas för att kunna få ut det bästa ur sina roller.

Mot dem står ett berg-o-dala lag, ett lag som agerar utifrån inlevelse. Ett lag som har svårt att hantera det enkla (se matchen emot DIF/HIF tex), det grundspel detta IFK kommer att gå tillbaka till där jag förväntar dem att vinna dueller och kämpa för varje sekund. Det har jag svårt och se att man klarar av och jag är nästan helt säker på att man kommer att vika an emot ett lag som kommer att göra allt för att revanschera sig. Dessa förändringar kommer såklart inte att rädda IFK's säsong, eller göra dem till ett vinnande lag på ren basis. Men just här, här tror jag att det räcker för att sätta igång en liten tro, särskilt då motståndet nästintill är perfekt att göra det emot.

IFK Göteborg -0.5 spelas till 1.76 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.