Speltips: Formstarkt tar emot formsvagt.

Söndagen bjuder på mer Allsvensk fotboll där vi bland annat har AIKs möte med Norrköping på Friends Arena, båda lagen kommer ifrån Europaspel i veckan och lagens första möte denna säsong slutade i en intetsägande 0-0 match, får vi se något annat nu?

 

Norrköping har haft det tufft efter att serien drog igång igen, förlust med 4-2 mot Örebro följdes upp med en 3-1 torsk hemma på Östgötaporten. Det är alltså hela sju mål som man släppt in på 180 minuter och även mot Trakai i Europa League-kvalet släppte man in ett onödigt mål trots stort övertag och någonting stämmer inte i de defensiva leden i Norrköping.

 

Både Wahlqvist och Dagerstål hade ett tufft U21-EM, främst mentalt och det verkar inte ha släppt. Agerandet vid de insläppta emot Elfsborg är under all kritik trots fina prestationer ifrån motståndaren. Sjölund är en jag också tycker ha tappat lite, men också fullt normalt när radarpartnern på mitten tappar position och boll gång på gång. Anfallsspelet är fortfarande rörligt och skapar chanser men lagets mående smittar även över sig där. Man har inför matchen inga skador på nyckelspelare och Mitov Nilsson förväntas att få stå i mål.

 

AIK tog en grisseger i mötet med Kalmar senast i en väldigt sval historia, starkt dock att lösa vinsten på de få målchanser man skapade men det är ingen match man imponerade särskilt i. Affane stod för en riktigt dålig match och kan tacka Kalmars usla självförtroende för att det inte straffades hårdare. Annars var man i Sarajevo och löste ett 0-0 resultat inför returen, vilket var precis det man var ute efter. Man vilade både Goitom och Ishizaki samt hade lämnat kapten Johansson hemma. 

 

Man har fyllt på sin trupp dessutom, någonting som varit väldigt efterfrågat sedan starten och samtliga nyförvärv är tillgängliga. Det rör sig om Stefanelli som kommer ifrån Argentina, Lindqvist i från Norge samt Taylor ifrån Finland. Kpozo är tillbaka ifrån sitt lån dessutom. Det återstår att se vad de kan tillföra men är rätt övertygad om att både Stefanelli och Lindqvist kliver rätt in i elvan, det på två positioner man verkligen lidit utöver och gör AIK lite mer helt som lag.

Man ska givetvis vara försiktig med förväntningarna på Stefanelli särskilt, Lindqvist har ändå spelat både i Allsvenskan och var för inte alls länge sedan och spelade match i Vålrengen så han är att räkna med direkt, medans aklitimeringsperioden för Stefanelli är väldigt svår att spå. Men suset, hypen och ett Friends fyllt med entuiasm kommer att lyfta laget som helt. Dessutom har man en Goitom i bra målform.

 

AIK har dessutom rätt bra koll på Jens Gustavssons lag och spelsätt, ett spelsätt som passat AIK bra de sista åren om vi bortser ifrån 4-1 förlusten ifjol där man blev utspelade efter noter. Norrköping besitter dessutom stora problem just nu med spelare under isen som nämnt, en resa till Stockholm är inte optimalt för att hitta tillbaka till sitt rätta jag.

 

AIK -0.5 till 2.22 känns som ett mycket spelvärt alternativ, det oddset hittar vi hos Pinnacle.

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler