Speltips: Confederations Cup - Trevlig underdog.

Efter två rafflande U21-EM semifinaler vänder vi nu blickarna emot semifinalerna i Confederations Cup. I den första semifinalen har vi ett Portugal som ska ställas emot krigarna ifrån Chile. Avgör Ronaldo detta?

Vi börjar i Portugal, som vann sin grupp på målskillnad före Mexico. Ett Mexico man inledde turneringen mot där matchen slutade 2-2 efter två tappade ledningar, den sista i slutminuterna. Jag vill gärna sätta Portugal i kategorin som ett försvarsstarkt lag men i den matchen visade dem båda att det finns bristningsgränser i försvaret, man besitter inte samma form som i EM2016. Att man sedan höll Ryssland och Nya Zeeland till noll värderar jag inte särskilt mycket, särskilt Ryssarna är riktigt trötta numera och ska inte betraktas som ett landslag som kan hota.

Här till matchen saknar man Pepe, tack vare avstängning, samt Guerreiro som imponerat mycket. Han dragit på sig en skada. Istället är en numera väldigt gammal Eliseu aktuell för start på vänsteryttern, samma person som hade det ruskigt tufft med Benfica under Champions League i fjol. Fonte lär ta mittbackspositionen, en spelare som efter sin flytt ifrån Southampton knappast blommat. Fonte är såklart en hygglig spelare, men helt klart en försvagning gentemot Pepe.

Tränare Santos har roterat runt en hel del på en fin trupp, men spelare som Bernando Silva och Andre Silva bör ha löst sig en startplats här. Det blir några att bita i för Chile, tillsammans med Ronaldo såklart.

Man tar emot ett Chile som fallerade i slutomgången, ett kryss emot Australien är såklart aldrig godkänt, men man gjorde under gruppspelet det man skulle och är vidare bakom Tyskland. Man behöver i Chile motivationen för att få ut det bästa.

Man är otroligt starka när man sätter in pressen och får den att sitta, likt man gjorde mot Tyskland exempelvis. Där var man riktigt imponerande och det talar också om hur man emot sämre motstånd likt Australien inte är med i det på riktigt, man kan ju bättre men energin som läggs ned kommer bara i skarpa lägen när det betyder något. Gruppens första match emot Kamerun var jämn till man satte in Alexis Sanchez och gick för det, efter de var det aldrig något snack då.

Man kan skriva spaltmeter om lagen, men jag är mer intresserad utav matchbilden här. Vi har ett Portugal som kommer att lägga sig lågt, det finns liksom ingenting annat. Tyskland försökte något liknande och blev straffade direkt. Jag har varit orolig över Chiles försvarsspel och dess sårbarhet när man blir överspelade, men med det faktum att Pepe och Guerriero är borta ifrån matchen så tycker jag det jämnar ut sig.

Vi kommer att ha ett Chile som tillåts att hota framåt, där man kommer att spela runt och försöka hitta in, men Chile är riktigt bra på att fylla upp den offensiva boxen med spelare, där Vidal är en sådan men även Hernandez och Diaz visat löpvillighet. Vargas har inte hittat rätt än (övertidsmål mot Kamerun bara) men ser formmässigt vass ut. Känslan är lite att Portugal kommer att ge Chile ett för stort utrymme, öppnandes för att bli staffade.

Jag är inne på att Portugal under stora delar utav matchen kommer att stängas ned tidigt, det vill säga innan Ronaldo/Bernando Silva får tag på bollen med en yta att förvandla till en målchans. Tränare Pizzi är en klok herre och jag är övertygad om att man kommer att blockera försöken ifrån de vassaste knivarna i Portugals lag. Man behärskar ett högt och tidigt insatt presspel utan att bli bortspelade, vinster emot Colombia och Brasilien nyligen samt en Copa America vinst i finalen emot Argentina tyder på att man kan handskas med sådant här motstånd.

Det är inte hugget i sten, nu har jag lyft fram Chiles sidor lite mer än Portugals, jag har också jätterespekt för Portugal men jag landar lite i att de är något övervärderade efter vinsten i EM2016. I min egen värdering landar jag trots allt i en +0.0-lina som rimlig, men vi erbjuds här +0.25 på Chile och det tycker jag är mer än godkänt.

Chile +0.25 spelas till 1.85 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.