Speltips: U21EM - Semifinal 2 - Räddat fiasko, men här tar det stopp.

Vi ger oss in i tisdagens andra semifinal-match i U21-EM där Spanien ställs emot Italien. Italienarna har avbräck iform utav avstängningar medans Spanien har full trupp att tillgå, har man någon chans?

Det blev en kontroversiell match som avslutande gruppspelet för Italien, både dem och Tyskarna var såpass nöjda med 1-0 resultatet att matchen bara spelades av, Slovakerna gick förlorande ut ur den duellen och är förståerligt upprörda.

Utifrån matchen emot Tyskland tar jag med mig petningen utav Petagna (tillbaka här dock), i det positioneringen utav Bernadeschi samt Berardi, Chiesas startplats och det faktum att man lyckades med sitt presspel under första halvtimmen, något som saknats tidigare. Gagliardini såg bättre ut och Benassi bekräftade att han ej skulle blivit petad till matchen emot Tjeckien.

Inför semifinalen har man både Berardi och Conti avstängda, ytterbacken som varit en av de ljusa punkterna för detta landslag är ett stort avbräck, lika så är Berardi trots att han inte fått ut lika mycket. Berardi fungerar bäst som kontrande spelare på ytorna ute på kanten för att vända in, en yta Spanien haft störst problem med under turneringen. Nu lär Bernardeschi få spela på högerkanten, en kant han hör hemma bättre i, men han har dock inte samma arbetsinsats i sig som en Berardi visat sig ha i hans matcher för Sassuolo. Chiesa kommer att starta och har gjort det bra när han fått chansen, där får Spanien se upp.

Men de stora problemen uppstår i de bakre leden, förutom avbräcket i Conti ser inte backlinjen särskilt stabil ut. Caldara stod för en jätteinsats emot Tyskland och är en kugge, medans Rugani ser för vek ut och kommer alldeles för ofta in i fel positioner. Barreca är helt okej, särskilt i offensiva rusher, men inte mycket mer. Sedan har vi en Donnarumma som tydligt inte riktigt är med här i Polen, inte lär det fokuset förbättrats efter gårdagens händelser med historian "hackat instagram-konto" och allt det som var.

Spanien på andra sidan fortsätter att imponera, trots att man bytte ut hela startelvan inför matchen emot Serbien tog man en stabil 1-0 seger med mersmak. Alla spelare som startade fick spela 90 minuter så denna elva har högst troligtvis inget att göra i startelvan här i semifinalen.

I matchen emot Portugal, som var den tuffa utmaning där man skulle ställas på prov, imponerade man enormt. Man har ingen stress i att bygga upp anfall på anfall utan man spelar väldigt smart, anpassar sig väldigt fint gentemot sin motståndare. Man vaggar nästan in dem i en falsk trygghet och väntar på det perfekta läget att bryta matchbilden på, med en vunnen boll ändrar man momentumet och bygger upp ett tryck jag inte sett något lag i detta U21-EM göra. Väl där är man extremt starka och ser också till att avsluta anfallen, samtidigt som man väldigt sällan tappar boll, gör att man är väldigt svåra att ställa om på.

När man har sitt ledningsmål är man väldigt duktiga på att utnyttja sitt övertag, också det olikt flera landslag under detta EM:et. Man har även Vallejo och Mere som mittbackspar där de visat sig vara så stabila som man hoppats på innan. Den svaga länken är ytterbackspositionerna defensivt, men där gör Llorente ett fantastiskt jobb genom att komma ner och backa upp mittbacksparet och ge understöd.

Man har alltså haft en vila på sina aktuella startspelare än Italien, en betydligt längre vilotid till och med. Medans Italien spelade redan i lördagskväll har de Spanska startspelarna inte spelat sedan tisdagen. 72 timmar brukar vara ungefär gränsen för ett lag och även om Italienarna inte gick för fullt under andra halvlek emot Tyskland bör detta nånstans spela in också.

Med avstängningarna, mindre vila, samt ett sämre grundspel så löser Spanien detta. Det är jag helt övertygad om, jag har även svårt att se Di Biagio komma upp med något tricks inför här, utan man lär bli rätt lättlästa. På det sätt Spanien sårat sina motståndare och låtit dem ha boll en hel del så får jag känslan av att Italien är exakt ett sådant lag som detta passar absolut bäst emot. Att man tog sig vidare räddade anseendet för det blå laget, men längre än så kommer man inte.

Spanien -0.75 spelas till 1.93 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt