Speltips: U21EM - Semifinal 1 - Partisk slakt utav England.

Måndagens utbud består utav två allsvenska träningsmatcher och där stannar vi vid det, däremot tar jag och blickar framåt emot tisdagen där vi har semifinaler i både Confederations Cup samt U21-EM. Här tänkte jag fokusera på Tysklands ynglingar emot Englands dito då vi har ett odds som klivit alldeles för högt upp i sikte.

Englands U21-landslag var som bekant i Sveriges grupp, väl där vann man också gruppen, lite märkligt nog. Märkligt i det faktum, utifrån mitt eget tyckande, att man inte var uppenbart bäst, knappt näst bäst. Vi såg alla matchen emot Sverige där man hade problem förutom ett par scenarion under första halvlek. Däremot vann man matchen emot Slovakien via ett 15 minuters-glapp där Slovakierna helt tappade matchen, som efter det övergick till att dominera den.

Det kanske låter lätt, jag kan tycka det också. Men jag ogillar verkligen detta Engelska U21-landslag och värderar dem som absolut sämst utav dessa fyra länder som tagit sig hit till semifinal. Det blir partiskt, men avsaknaden utav spelidé och dess problem i uppbyggnaden utav anfall och konkreta passningsvägar är chockerande.

Men är det en sak man är bra på, så är det när man får kontra emot stora (lämnade) ytor, vilket är något man gjorde bra och också profiterade på emot Polen. Men nu möter man inte heller ett Polen, man gör det dessutom i en semifinal där riskminimeringen kommer att vara större och man möter ett betydligt bättre lag, man behöver i princip se till att göra matchens första mål för att det här ska leva.

Samtidigt är man rätt duktiga på att tappa boll, vilket bör bli kostsamt tillslut. Man besitter även ett försvar som är hyllat där hemma, där Chambers vinner mycket luftdueller och där Mawson bara agerat ett monster. Man har även en 300 miljoners målvakt emellan stolparna som väldigt gärna slår den snabba utsparken för att ställa motståndarna på fel sida och låta sina snabba pjäser offensivt springa och försöka hota.

Men Pickfords snabba utsparkar, tillsammans med "två grottmän" som mittbackar, det är inte mycket att skylta med. Leicesters Demarai Gray fick förtroendet emot Polen och stod, som väntat, för en bra insats och det är verkligen en kille jag gillar. Men samtidigt är det uttalat att Abraham är försteval, en kille som är otroligt talangfull men som inte fått ut någonting under U21-EM. Han fungerar dessutom inte alls när det kommer till ett lågt Engelskt försvar vars enda vapen är att såra via bolltapp och snabba omställningar. Det vore logiskt att välja Gray i en sån här match, men jag tror inte man gör det. Jag har inte facit för Boothroyd's elva än, men i klassiskt Engelskt manér är jag övertygad om att vi ser Abraham på topp på tisdag, möjligtvis med Gray i någon ytterroll.

Oavsett vad så är man på en lägre nivå här än de lag som är här i semifinal, det är också någonting som kommer att synas.

Tyskland då, man förlorade ju emot Italien, en förlust man gärna tog. Just för att få möta detta England före Spanien och om någon övre makt vill skoja till det ordentligt med det Tyska egot så ser man ju till att de åker på en förlust här.

Så funkar ju dock inte fotbollen riktigt och det kritiserade, cyniska sättet ifrån både Italien och Tyskland har fått dem hit dit dem ville vara. Så funkar det ibland och ingen kan egentligen klandra dom, även om det inte var en jätterolig match att observera när vi entrade andra halvleken, det tyckte inte publiken heller.

Man hade lite problem med Italiens höga presspel tidigt i matchen, vilket ledde till målet. Men ett högt presspel ifrån England är det sista jag förväntar mig. Istället har man under turneringen visat på en finess när det kommer till att bygga upp ett anfallsspel som spelförande, med Gerhardt och Toljan som ständigt överlappande.

Man har som tidigare nämnt en väldigt spetsig trio på offensivt mittfält, som kan orsaka all världens problem för precis alla motståndare om de har en bra dag. Bakom finns uppbackning på bänken om det skulle kärva dessutom.

Kempf och Stark är visat sig som ett pålitligt mittbackspar, där trots misstaget emot Italien så är man väldigt rörliga och snabba på att agera samt visat sig vara offensiva hot på både hörnor och frisparkar. Man är ett komplett lag där jag fortfarande har en tagg i mig gällande Selke, men ingenting som är värre än Englands problem gällande Abraham.

Grundspel, förväntad matchbild, rörelse och spetskvalité sätter jag fördel till Tyskarna, Engelsmännens förmåga att lyckas vinna matcher de är utspelade i, går till dem. Men för mig ska Tyskland vara större favoriter här, de kommer ha flest klara målchanser och skapa mest oreda på motståndarnas planhalva.

Jag investerar gärna här med ett uppgående pris på Tyskland sedan oddssläpp och känner mig väldigt nöjd med det. Tyskland -0.25 spelas till 2.10 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.