Speltips: Dag 6 - U21 EM - Tjeckernas öde på spel.

Vi tar med oss en bra tisdag spelmässigt och går in på onsdagens matcher där vi har en avslutande andraomgång i grupp C i U21-EM. Väl där ska Tjeckerna ställas emot Italien och det är ett Tjeckiskt lag som måste vinna, för att hålla EM-drömmen vid liv.

Tjeckien ställdes emot Tyskland under första omgången och fick sig en snyting, 2-0 skrevs resultatet till men det kunde vara så mycket mer. Dels missade Selke i Tyskland en straff men det jag tar med mig var det stora antal chanser man släppte till. Kanske är det inte så konstigt, då man i sin EM-kvalgrupp släppte in hela 10 mål på lika många spelade matcher. Det låter inte så mycket tänker ni, men då ska man ha i åtanke att man hade Moldavien, Lettland, Malta och Montenegro som motståndare utöver ett floppande Belgiskt U21-landslag.

Det var tydligt att man kämpar med defensiven, Tyskarna rann igenom gång på gång och vore det inte för duttandet eller de fallerande avsluten hade sifforna skrivits till ett resultat utav mer pinsam karaktär.

Något som faktiskt fungerade, var ändå offensiven. Jag vet, man gjorde inga mål och man hade faktiskt bara ett endaste avslut på mål. Men när man väl fick grepp och kunde bilda anfall såg man hyffsat vassa ut. Min favoritgosse Schick brände två riktigt fina lägen, där han vanligtvis sätter åtminstone ett utav dem. Lite överarbetad kändes han förövrigt, det märks att pressen är stor på han i landslaget. I slutändan var man väldigt obalanserade och är ett lag som inte klarar av att ställa sig lågt och försöka freda sitt mål.

Tjeckiens trupp

Italien då, jo de löste ju tillslut en vinst emot ett klassiskt nordiskt landslag med en tight 4-4-2 som ställdes lågt. Det tog ett tag att komma in i det för detta landslag, som blivit så hyllat ifrån Italienskt håll. Pellegrini satte det förlösande målet i den 54:e minuten, via en dåligt undanrensad andraboll och sedan kunde man stänga matchen sent via en individuell prestation signerad inbytte Chiesa vars boll Petagna stötte in.

Det var dock inte övertygande, flertalet spelare underpresterade. Petagna hade det svårt som ensam topp med så tydliga ytterspelare runt omkring sig och kom först igång någonstans efter den 75:e minuten, medans Berardi stod för en arbetsinsats som vanligt men som inte fick ut någonting utav det konstruktiva spelet. Innermittfältet skötte sig dugligt men den här 4-3-3 varianten visade sig inte riktigt passa spelarmaterialet och blev rätt ihåliga, tyngden saknades liksom. Förhoppningsvis får Chiesa chansen före Berardi, en spelare jag ändå gillar, då han funkar bättre på en vänsterkant än Bernardeschi. En Bernardeschi som fungerar bättre på en högerytterplats, så det vore onekligen ett logiskt val.

Sedan kom Danmarks rätt slätstrukna lag igenom och kunde ändå hota vid 1-0 läget, oroande och förhoppningsvis bara en fråga utav samspelhet ifrån ett Italienskt perspektiv. Danskarna kunde trycka på och skapa en mängd hörnor och halvchanser trots ett rätt sterilt spelsätt. Det finns anledning att tro på lite ändringar ifrån första matchen för Italien.

Italiens trupp

Tjeckerna visade att de kan spela med ett högt presspel, men blev också blottade utav det. Här behöver man vinna för att ha chans att ta sig vidare och jag räknar med att man fortsätter att försöka störa högt upp i banan. Man kommer att behöva gå all in tillslut och alltså både i kval och här i Polen visat sig extremt sårbara bakåt. Italiens tränare Di Biagio vill se ett annat Italien, ett mer tempostarkt Italien som rör bollen Snabbare. Det är något jag också tror är möjligt för denna spelartrupp, där vi också sett andra lag hittat varandra bättre i andra omgången i grupperna är jag övertygad om att Italiens offensiv också kommer att klaffa bättre. Jag tycker förutsättningarna öppnar upp för en rätt trevlig matchbild, en med fart och omställningar. Jag är inte övertygad än utav Italiens försvar, medans jag håller Tjeckiens väldigt lågt. Samtidigt har vi otroligt fina offensiver, ja det säger sig själv nästan. Spelet i denna kamp är sjävklart när vi dessutom ser oddssättningen.

Ö2.5 spelas till 2.04 hos Pinnacle.

Jag vill också flagga för, att om vi får en tillbakadragen rörelse på de Italienska linorna kan även spel där bli aktuellt, häng med på Twitter för uppdateringar kring eventuella extraspel. @redlineer är mitt användarnamn där. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.