Speltips: U21EM - Dag 5 - Förlorarna gör upp om en chans att hota.

Besvikelsen har knappt lagt sig, men "the show must go on". Vi försöker att glömma måndagen som bjöd på en hel del riktigt tråkiga, kanske orättvisa(?), resultat spelmässigt och självklart den totala ridån vi fick uppleva med en Polsk straffspark i den 90:e minuten som fördärvade en Svensk trepoängare.

U21-EM går vidare och vi blickar fram emot dag 5, där har vi omgång 2 i grupp B att se fram emot. Vi har ett riktigt toppmöte i form utav Spanien och Portugal men just i denna text tänkte jag ta mig an de två förlorarna i omgång 1. Där tar Serbien emot ett Makedonien som blev slitna i stycken utav Spansk perfektion när det kommer till effektivitet.

Vi tar och börjar med Serbien dock, detta landslag som ändå kommer med en rätt ung trupp där man inte räckte till emot Portugal. Man var knappast sämre, eller snarare så kom Portugiserna inte upp i nivå, för man kunde varit så mycket bättre. Känslan är att man lät Serbien bolla runt och väntade på läge att såra dem på omställningar. Men om vi ska fokusera på Serberna i helhet så visade man upp en skicklighet i teknik och bollförande, men man var fruktansvärt iskalla när man väl tagit sig förbi och skulle prestera någon form utav konstruktivitet i avslutningsfasen och strax innan där.

Det blev istället ett snöpligt mål strax innan halvtid blev avgörande här, ett mål som målvakten Milinkovic-Savic (Ja, bror till Lazio's fantastiska spelare) styrde ut när det kom ett inlägg, och hamnade nästan rätt på Guedes, som enkelt kunde nicka in målet. Sedan kom 2-0 i slutet utav matchen efter en fin assist utav Renato Sanches, i ett läge där Serbien försökt och försökt, men egentligen inte kommit någonstans och börjat tröttna. Man såg lite klena ut, inte riktigt redo för den här fasen utav motstånd.

Serbiens forward, Cavric, gick ut skadad senast och är osäker inför matchen. Detsamma gäller målvakten, som enligt obekräftade uppgifter också dragit på sig någon form utav skada, det vore inte optimalt om Milinkovic-Savic, som är klar för Torino, saknades.

Serbiens trupp

Makedonien, likt Serbien, bjöd på en hel del fint spel emot Spanien i sin öppningsmatch. Tråkigt för dem, så var det absolut inget man pratade om efter matchen. Istället fick man hämta hela fem bollar ur målvakten Aleksovski's mål och inkasserade alltså en 5-0 förlust, efter att Spanien varit svidande effektiva. Siffrorna var dock större än vad de borde ha varit, utan att ta bort någonting ifrån Spaniens prestation.

Men det här laget är fruktansvärt intressant, dels dess Sverige-kopplingar men också den individuella skicklighet man uppvisar med boll, så trygga och bekväma vid bollen där man dessutom lyckas komma till klara målchanser och avslut. Man kan ställa frågan för det defensiva spelet, men det är svårt att göra det då man hade Asensio, Sandro Ramirez, Deulofeu, Denis Suarez samt Saul emot sig så fort Spanien valde att sätta igång bollen. Det är inte riktigt den nivån jag förväntar mig att ett Makedonskt försvar ska kunna sätta käppar i hjulet på, det hjälpte ju knappast heller att Asensio hade satt in siktet i den perfekta nätmaskan heller.

Hurvida man tilläts att hota Spanien, eller ej, är en fråga jag undviker. Jag såg ett grundspel och en finess i det man visade upp som skapade en hel del fina lägen, men som med många andra lag i detta mästerskap (Inte Spanien, uppbarligen), är man sämre på att konvertera dessa. Men i längden har man ett vägvinnande spel och det visade man även i kvalgruppspelet, här gäller det dock, såklart, att få ut det.

Makedoniens trupp

Båda lagen måste vinna, för att känna någon form utav hopp inför sista matchen. Det är två spelskickliga lag som ställs emot varann men där jag också tar hänsyn till lagets första matcher. Det är lätt att stirra sig blind på 5-0 torsken för Makedonien, men såg man matchen så såg man också att det fanns någonting där. Det är skillnad emot Serbiens match, för även vid tryck så kändes det som att de aldrig skulle lyckas penetrera tillräckligt för att skapa klara målchanser och faktiskt göra mål. Jag håller, utifrån det jag sett, detta Makedonska landslag i samma fack, om inte lite bättre, än Serbiens dito. Därför blir det en självklarhet när jag ser oddssättningen att gå på den Makedonska sidan.

Makedonien +1.0 spelas till 1.93 hos Pinnacle. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.