Speltips: Dag 4 - U21 EM - England måste vinna.

Ny vecka, men fortsatt fina matcher som ska spelas. Vi går in i dag 4 utav U21-EM i Polen där lagen ska spela sin andra match i gruppen. England tar emot Slovakien och behöver vinna, slår det tillbaka på dem?

 

Det Engelska U21-landslaget hade sina stunder emot Sverige, men var i slutändan rätt lättlästa. Den upphyllade Chalobah visade stora brister i sitt spel och var rätt så klumpig, medans spelare som Baker och Chilwell inte visade upp sig ifrån sina bästa sidor.

Man hade i slutändan en del tur att man tillslut fick den där poängen med sig, Sverige fick dels straff men kom in i det rät snabbt och läste av Englands spel där båda centralmittfältarna fallerade på sina positioner. Istället blev det Ward-Prowse som fick ta steget in och sköta det mesta utav passningsspelet, utan att lyckas att föra fram bollen i plan. Således blev det ett väldigt platt Engelskt lag som egentligen inte hade några ideér när det kom till att bryta mönster. Kantspelet var okej, det var där man hotade lite, men de svenska mittbackarna lyckades freda målet när inläggen kom. Abraham gjorde det bra, men kändes alldeles för ensam på topp.

 

Man har mycket att fundera på och det sägs nu också att Murphy, som ändå orsakade lite trubbel, kommer att få lämna plats för Leicesters fartmonster Gray. Det återstår att se om han kan få ut något mer än Murphy, som jag ändå tyckte hade någonting i sig. Men det är fortsatt inte där problemen ligger, utan avsaknaden utav ett grundspel och en plan B när det skiter sig, det tycker jag var tydligt. 

 

Englands trupp:

G: Angus Gunn (Manchester City), Jonathan Mitchell (Derby County), Jordan Pickford (Sunderland)

DEF: Calum Chambers (Arsenal), Ben Chilwell (Leicester City), Kortney Hause (Wolverhampton Wanderers), Rob Holding (Arsenal), Mason Holgate (Everton), Dominic Iorfa (Wolverhampton Wanderers), Alfie Mawson (Swansea City), Jack Stephens (Southampton), Matt Targett (Southampton).

MID/ATT: Lewis Baker (Chelsea), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Jack Grealish (Aston Villa), Will Hughes (Derby County), John Swift (Reading), James Ward-Prowse (Southampton), Tammy Abraham (Chelsea), Demarai Gray (Leicester City), Jacob Murphy (Norwich City), Nathan Redmond (Southampton), Cauley Woodrow (Fulham)

 

Slovakerna imponerade i sin match emot Polen, och utan att klappa mig själv allt för mycket på axeln så var det också lite väntat. Däremot hade jag trott på ett mer solidt försvarsspel, jag tyckte ändå att Skriniar som jag hyllat så mycket samt Ninaj hamnade lite snett på det i flertalet situationer. Positioneringen ifrån hela fyrbackslinjen var vid tillfällen helt fel och det oroar ändå lite.

Men man övertygade ändå, vann ofta boll högt upp och visade på en teknisk briljans. Man hade även en slutprodukt vilket är något som saknats för flera landslag som ändå spelat "fint". Labotka var ett monster emot Polen och jag förväntar mig att han fortsätter så, däremot var Zrelak på topp en besvikelse och blev dessutom utbytt pga skada(?). Det återstår att se hurvida han är med men skaderapporterna säger att han är tillgänglig. Däremot skulle det inte förvåna mig om Safranko fick chansen ifrån start.

 

Slovakiens trupp:

G: Adrián Chovan (Trenčín), Marek Rodák (Fulham), Adam Jakubech (Spartak Trnava)

DEF: Branislav Niňaj (Lokeren), Róbert Mazáň (Žilina), Martin Valjent (Ternana Calcio), Milan Škriniar (Sampdoria), Lukáš Skovajsa (Trenčín), Ľubo Šatka (Dunajská Streda), Denis Vavro (Žilina)

MIT: Jaroslav Mihálik (Cracovia), Stanislav Lobotka (Nordsjælland), Martin Chrien (Plzeň), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Matúš Bero (Trabzonspor), László Bénes (Mönchengladbach), Nikolas Špalek (Žilina), Miroslav Káčer (Žilina), Tomáš Huk (Dunajská Streda), Lukáš Haraslín (Lechia Gdańsk)

ATT: Adam Zreľák (Jablonec), Pavol Šafranko (Dunajská Streda), Tomáš Vestenický (Cracovia)

 

England måste vinna den här matchen för att ha bollen i sina egna händer, så att säga. En poäng räcker inte här och det öppnar upp för en trevlig matchbild. Däremot har jag jättesvårt och se dem föra matchen på ett komfortabelt sätt, det såg vi redan emot Sverige att de inte alls trivs i det. Långbollen hittas gärna och när inte det funkar kommer desperationen att ta över. Däremot syntes spetsen i de offensiva pjäserna, men Sverige var för bra orginiserade i backlinjen. Det är något jag får intrycket utav att Slovakerna kommer att ha lite svårare med, även om jag håller Skriniar högt så tyckte jag som sagt att det fanns en del frågetecken där.

 

På andra sidan har dem dock en nöt att knäcka, Engelsmännen. Slovakien vann boll relativt enkelt emot Polen och även om värdnationen var svagare än förväntat så var man duktiga i sin press. Så fort Sverige satte in pressen emot England i fredagens match så fick man stora problem, dettaa är ingen slump och det är också något jag är övertygad om att det fortsätter så länge inte Slovakien helt går bort sig i någon form utav "tro på överlägsenhet". Gör Slovakerna jobbet kommer England att få det tufft, ett England som sagt måste vinna matchen.

Jag investerar i två objekt här. Det första med större insats än det andra. Det första då mål sett till matchbild borde infalla, England har inte råd att spela ett långbollsspel och hoppas på det bästa, de måste blotta sig. Det bör bli en svängig matchbild med många bolltapp helt enkelt där "kontring-på-kontring" lär infalla hyffsat frekvent.

Ö2.5 i matchen spelas till 1.97 hos Pinnacle.

 

Det Engelska försvaret, som var så upptalat, visade sig vara en myt. Så fort Sverige valde att spela ett anfall med uppbyggnad syntes sprickorna och ofta fanns det helt rena ytor att gå på, när England känner pressen lär dessa bli ännu tydligare och jag gillar Slovakien som så stor underdog här. Jag tar en tuffare lina och känner mig helt trygg i den och till det oddset så är jag väldigt nöjd.

Slovakien +0.25 spelas till 2.62 hos Pinnacle. 

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler