Speltips: U21EM - Dag 3 - Italien kliver in i turneringen.

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Det är söndag och vi går in i dag 3 utav U21-EM i Polen. Idag ska vi få se de sista lagen i turneringen spela och här tänkte jag kolla in matchen emellan Danmark och Italien.

 

Det Danska U21-landslaget vann sin kvalgrupp överlägset med hela nio vinster på tio spelade matcher, vad man däremot ska ha i åtanke är att det var en extremt svag grupp. Tvåa blev Bulgariska U21-landslaget tätt följt utav Rumänien och Wales. Armenien och Luxenburg var också med i den gruppen.

Ingvartsen gjorde hela 8 mål och 2 assist på dessa tio matcher och blir en spelare att hålla koll på, särskilt om han har det inne i sig att även prestera emot bättre nationer. Man tränas utav Niels Frederiksen som huserat i Ljungby som både sportchef och tränare, och även haft ett tränaruppdrag i Esbjerg innan han klev in i det Danska Förbundet. I kvalgruppen har man spelat med mycket possession och varierat formation på sitt lag, men under "tuffare" bortamatcher och matcher emot lag på en högre nivå är han som mest trygg i 4-4-2/4-1-4-1 varianter.

 

Man har spelat emot båda England och Spaniens dito under året där man förlorat ganska klart, sedan värmde man ju upp emot Sverige där man vann med 2-0. Sverige spelade inte i närheten utav sin nivå och Danskarna, trots vinst, imponerande ändå inte överdrivet.

 

G:Daniel Iversen (Leicester City FC), Jeppe Højbjerg (Esbjerg FB), Thomas Hagelskjær (AGF)

DEF:Andreas Maxsø (FC Nordsjælland), Frederik Holst (Brøndby IF), Jacob Rasmussen (Rosenborg BK), Jakob Blåbjerg (AaB), Joachim Andersen (FC Twente), Mads Pedersen (FC Nordsjælland), Patrick Banggaard (SV Darmstadt), Rasmus Nissen Kristensen (FC Midtjylland)

MID:Andrew Hjulsager (Celta Vigo), Casper Nielsen (OB), Christian Nørgaard (Brøndby IF), Emiliano Marcondes (FC Nordsjælland), Frederik Børsting (AaB), Lasse Vigen Christensen (Fulham FC), Mathias Jensen (FC Nordsjælland), Mikkel Duelund (FC Midtjylland)

ATT:Kasper Junker (AGF), Kenneth Zohore (Cardiff City FC), Lucas Andersen (Grasshopper-Club), Marcus Ingvartsen (FC Nordsjælland)

 

Det Italienska U21-landslaget vann också sin grupp, med en poäng före Serbien. Man hade inte en överdrivet svår grupp utan Slovenien, Irland, Litauen och Andorra höll de nämnda topp två-landslaget sällskap. Italiens trupp under kvalspelet ska sägas var en mycket sämre variant än den man har nu har tagit ut till Polen.

 

Det är mycket rutin och hundratals utav Serie A-matcher i truppen men framförallt den tilltänkta elvan. Det är flertalet stjärnspelare i sina lag som man kommer att kunna ställa ut, laget skriker balans och rutin dessutom. Så jag är, föga förvånande, väldigt spänd på att se hur långt vi får se detta landslag gå.

Men man behöver att vinna direkt för att koppla grepp, 6 poäng utöver matchen emot Tyskarna är målet och nästan måstet. Det är ett lag som kommer att ställas ut som en 4-2-3-1/4-3-3 och förutom den stabila defensiven man besitter så är man starka både centralt och på kanterna. 

 

G: Alessio Cragno (Benevento); Gianluigi Donnarumma (Milan); Simone Scuffet (Udinese);

DEF: Antonio Barreca (Torino); Davide Biraschi (Genoa); Davide Calabria (Milan); Mattia Caldara (Atalanta); Andrea Conti (Atalanta); Alex Ferrari (Verona); Nicola Murru (Cagliari); Daniele Rugani (Juventus)

MID: Marco Benassi (Torino); Danilo Cataldi (Genoa); Roberto Gagliardini (Inter); Alberto Grassi (Atalanta); Manuel Locatelli (Milan); Lorenzo Pellegrini (Sassuolo)

ATT: Domenico Berardi (Sassuolo); Federico Bernardeschi (Fiorentina); Alberto Cerri (Pescara); Federico Chiesa (Fiorentina); Luca Garritano (Cesena); Andrea Petagna (Atalanta)

 

Jag är helt övertygad om att Danskarna kommer att få det extremt tufft här, väljer man att stänga centralt på planen så kommer Italien kunna överbelasta till den grad att man tillslut inte kommer att orka stå emot. Gör man inte det, så får man det svårt ändå. Både Pellegrini och Gagliardini som centralt i banan kommer att hitta insticken till Petagna och är väldigt duktiga på att fylla på i boxen. Jag har svårt att se Danskarna riktigt ha något svar på detta, således är mitt spel skrivet i sten redan.

 

Italien -0.75 spelas till 1.83 hos bet365.

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler