Speltips: Ingenting talar för bortalaget.

På söndagskvällen ska Lazio ta emot Inter hemma på Olympiastadion där man hoppas på att komma tillbaks på spåret efter förra omgångens förlust emot Fiorentina samt cupfinalsförlusten emot Juventus nu i veckan. På andra sidan står ett lag i spillor, ett lag som bara längtar tills den här säsongen är över. Nu ska man dessutom försöka hitta en kämparinsats utan sin kapten, men det kommer vi in på lite senare.

Cupfinal var det ja, det var liksom aldrig något snack när domaren väl blåste igång. Juventus ställde ut ångvältet och svepte över ett vilt kämpande Lazio men festen var tyvärr över redan efter 24 minuter. Ska sägas att Lazio inte var dåliga, men steget upp till ett Juventus som vittrar pokal är för långt.

Som om inte förlusten var tung nog så skadade sig Parolo redan efter 20 minuter och blev utbytt, men även viktige mittbacken de Vrij fick utgå lite senare i matchen. Båda saknas här tillsammans med Jordan Lukaku och avstängde Stefan Radu. Utan framförallt de Vrij blir man lite mer sårbara där bak, men dessa avbräck har också fullgoda ersättare till matchen emot Inter. Faktum är att Inzaghi i princip kommer att "tvingas" att ställa ta ut en mer offensiv 3-5-2 variant om han vill skicka ut sin bästa elva och med ett skakigt, självförtroendelöst Inter på andra sidan behöver det inte betyda något negativt, snarare tvärtom.

Felipe Anderson bör få starta här och tillsammans med en toppformad Keita Balde samt måltjuven Immobile och det är en trio som kommer att ge Inters backlinje en väldigt svettig afton. Man har gjort otroliga 13 mål på sina två senaste hemmamatcher, om än emot beskedligt motstånd. Totalt har dessa matcher innehållit 18 mål sammanlagt så man förstår ju att överlinan är satt till hela 3.25.

I Interlägret är det inte mycket som stämmer, det är en underdrift. Trots byte av tränare så inkasserade man ännu en förlust under förra omgången där man mötte Sassuolo. Man är skrämmande dåliga i defensiven och varje bolltapp innebär nästan varje gång en klar målchans för motståndarna. Man är på absoluta bottnen och ingen utav de offensiva pjäserna är i någon som helst form, de är rent utsagt iskalla. Perisic längtar bort och ser inte ut att vilja göra det bästa av tiden han har kvar i klubben medans Candrevas brister i spelförståelsen syns allt tydligare för varje omgång som går. Utropstecknet Gagliardini har inte varit sig själv sedan han åkte på den där skadan, men man kan heller inte kräva att just han, ensam, ska lyfta laget.

Sportchef Piero Ausilio gick ut och sågade laget i veckan då han anklagade laget för att enbart spela för sig själva bland annat. En tuff dom när laget bytt tränare fyra gånger under säsongen.

Och det kan faktiskt bli värre, för man saknar till matchen sin lagkapten tillika skyttekung Icardi. Är det någon som ska kunna förändra Inters resultat är det han och nu saknas han, tungt avbräck. Dessutom är Miranda fortfarande borta och lämnar Inter med alternativen på mittbackspositionerna; Andreolli, Murillo samt Medel. Ingen utav dem har varit särskillt lyckosamma under året.

Med det finns mer, Kondogbia är avstängd så in formlös Brozovic kommer att ersätta honom på mitten och dessutom saknas även ytterbacken Ansaldi.

Inter är ju Inter och jag har svårt att se dem lägga sig på kontring och ställa ut bussen när man möter Lazio, det är man för stolta för och även om man, mot förmodan, skulle göra det så har man inte alls materialet för det. Oavsett kommer det öppna upp för ett aggresivt Lazio att såra dem gång på gång, och här skulle det kunna rinna iväg och utdela ännu en dödsstöt i alla Interistas hjärtan.

För mig är valet solklart och priserna på hemmalaget är förvånande höga. Man har hunnit vila upp sig ifrån onsdagens cupfinal och kommer att kunna ställa ett väldigt slagkraftigt lag, även om man släpper något mål så kommer man definitivt göra fler på detta Inter, som saknar helt motivation för matchen.

Lazio -0.5 spelas till 1.99 hos Pinnacle och är spelvärt ända nedåt 1.80 hållet.

Jag tar mig även en lite högre lina, tycker priset kontra förutsättningarna öppnar upp för ett fint värde.

Lazio -1.0 spelas till 2.80 hos Unibet. (2.69 på Pinnacle om man föredrar dem)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.