Speltips: Hög lina löses på Sao Paolo emot ett omotiverat bortalag.

Omgång 37 i Serie A inleds på lördagen och en utav matcherna som ska spelas är mötet emellan Napoli och Fiorentina där en tuff uppgift väntar de lila ifrån Florens. Orkar de bjuda upp till kamp?

 

Fiorentina stod för en vändning i matchen emot ett roterande Lazio under förra helgen och man skulle kunna tro att man faktiskt kan prestera på toppnivå fortfarande, men man hade det riktigt tufft under 60 minuter innan Sousa drog iväg ett trippelbyte och tajmade det väl då Lazios energi och fokus sakterliga försvann. Det ska sägas att försvarsspelet man visade upp i Lazio var inget någon ljusblå är särskilt stolt över och det var i slutändan supertydligt vart fokuset låg på, man hade ju finalen i cupen att tänka på.

Ett försvar som såg krassligt ut, för att uttrycka det milt, var även hemmalagets. Likt det också gjort under stora delar utav säsongen så uppträdde man här väldigt förvirrade och hade stora problem i positionsspelet. Konstigt vore annars när man ställde ut Tomovic, De Maio och Olivera tillsammans med Astori. Rodriguez var avstängd och Sanchez började konstigt nog på bänken, ännu ett tecken på den nedmontering man gör utav säsongen. 

Till matchen emot Napoli saknar man mittbacken Astori då han samlat på sig för många gula kort, detsamma gäller Borja Valero då han med all säkerhet såg till att slippa att spela denna match med ett gult kort på övertid. Rutinerat såklart, jag hade själv inte velat gå ut på Sao Paolo i detta läget med detta lag. Det säger också en del om inställningen hos Fiorentina numera.

Det börjar närma sig en överenskommelse med Inters sparkade tränare Pioli som ersättare till Sousa, som tidigare nämnt så kommer Sousa lämna i sommar och det är även uttalat ifrån klubben numera. 

 

Napoli asfalterade Torino i helgen med hela 5-0 i en uppvisning utav yttersta klass. Något överdrivet kanske då Torino och dess försvarsspel under säsongen haft mycket att önska, men man kan ändock inte snacka bort siffrorna och förutom målen så är det faktiskt imponerande att hålla nollan emot Grande Torino med all dess offensiv kompetens de besitter. Men det blev ju inte lika mycket värt och ett stort antiklimax när Roma gick och vann emot Juventus, en match man i Neapel säkerligen hade höga förhoppningar om ett poängtapp för huvudstadsklubben.

Nu blev det inte så och det är dags att hoppa upp på hästen igen, man har en skadefri trupp samt god harmoni emellan Sarri och sportchefen Aurelio De Laurentiis. Man omgärdas inte heller utav några större transferrykten som sticker i ögat, Mertens är såklart ett hett ämne men ännu utan någon riktig substans.

Man spelar ju en fantastisk fotboll som så många har upptäckt där man är otroligt duktiga på att bryta linjer och hitta in i motståndarnas korridorer, detta djupledsspel de är så skickliga på kommer i min bok att förgöra Fiorentina och dess fallenhet att inte riktigt hitta rätt där bak. 

 

Det är en väldigt hög lina, men jag känner mig väldigt förtroendefylld till att Napoli löser den emot detta Fiorentina med jobbiga avbräck och utan en Valero för att avlasta trycket när man vinner boll. Med försvarsinsatsen emot Torino och en Koulibaly som äntligen ser ut att vara på topp igen så ser jag inga problem med att man inte skulle kunna stänga ned de offensiva pjäser Fiorentina ändå innehar i sin trupp.  Motivation slår klass sägs det, men här är även klasskillnaden tydlig emellan dessa lag. Här finns risken också att humöret tappas hos bortalaget och med ett Sao Paolo sjungandes till sista sekund blir jag inte förvånad om detta rinner iväg.

 

Napoli -1.75 spelas till 1.97 hos Unibet, här finns 1.93 hos Pinnacle om man föredrar dem och det är väldigt godkänt. Allt över 1.85 tycker jag är spelbart här.

Lycka till!

Redlineers blogg

Redlineer

Finns på Twitter som redlineer

Robert, igenkänd som Redlineer på Twitter, är en sporttokig 28-åring som levt med spel och dobbel i 10 år. Förutom sitt brinnande intresse för AIK och Allsvenskan bevakar han Europafotbollen dagligen där han ser extremt mycket matcher varje helg.

Sveriges bästa

Kända profiler