Speltips: Reaktion väntas.

Söndagskvällen bjuder på ett möte i Milano där två klubbar i varsin kris ställs emot varandra, jag tänkte gå igenom några utav förutsättningarna inför denna match och även ta fram ett spel på det.

Vi börjar med hemmalaget Milan som ligger sex poäng bakom Atalanta för att nå Europa. Man har en ynka vinst på fem matcher trots överlag svagt motstånd där man med varsit 1-1 resultat på bortaplan efter att ha mött Crotone och Pescara sticker ut på ett negativt sätt. Om man ska vara ärlig så såg man under mars månad faktiskt ut att kunna utmana här då man hittade vägar att vinna. Men lika fort som april kom så har resultaten också försämrats, man tog en meriterande poäng emot Inter i derbyt efter en fantastiskt upphämtning och även där trodde man på någon form att nytändning. Men det har man följt upp med ett bottennapp emot Empoli och den redan nämnda matchen emot Crotone, laget ser tunnt ut och framförallt så lyckas man väldigt sällan med att komma upp i någon slags topprestation med samtidigt är inte heller materialet det bästa.

Montella har dock styrelsens förtroende, än så länge. Däremot kämpar man med skador och lagets bäste mittback Romagnoli kommer inte att kunna delta här, han sitter ut tillsammans med avstängde Kucka och man har även Bonaventura samt Abate långtidsskadade.

Roma åkte på en rejäl dänga i derbyt emot Lazio, det såg väldigt enformigt och statiskt ut när man blev nedstänga emot ett väldigt kompakt Lazio. Största frågetecknena ställs dock till hur man inte hade någon plan B och hur sårbart försvaret såg ut.

Man har ändå en del positivt på gång, med Monchi som ny sportchef presenterad samt en framtidstro om något större. Detta har dock solkats ned utav derbyförlusten, samt det som i veckan kom ut att Totti spelar sitt sista år vilket är en känslig del för många Romanistas. Dessutom hängdes tre dockor ut i Rom föreställande tre Romaspelare och till en början spekulerades det om att höger-falanger i Roma varit bakom men har sedan visat sig vara Laziofans som "skojat" lite.

Nedtonat blev det och man försöker skjuta det under mattan så gott det går, det är en viktig match här i Milano man ska ställas inför. Napoli vann under lördagen och skaffade sig ett tvåpoängs försprång på direktplatsenplatsen till Champions League. Jag förväntar mig en reaktion på derbyförlusten och just detta. Däremot har man både Rudiger och Strootman avstängda, vilket öppnar upp för Paredes på mittfältet vilket jag anser kan vara en god injektion då Strootman sett rätt trött ut.

Däremot med Rudiger avstängd så behöver man ställa ut en fyrabackslinje vilket varit lite vanskligare, även om man på sistone med denna formation ändå hållt tätt, men då emot lag i bottnen.

Jag tycker dock att Romagnoli i Milan är ett större avbräck, med honom utanför elvan har man sett skakiga ut medans Milans offensiva pjäser i Suso och Bacca/Lapadula varit rätt kalla. Deulofeu är alltid ett hot men också relativt ojämn i sina insatser, men plockar man bort honom finns heller inte så mycket kvar. Även om både Dzeko och Salah var dåliga emot Lazio besitter de en högre grundnivå än Milans dito. Att Salah får springa emot en formsvag De Sciglio som högst troligtvis kommer att lämna klubben i sommar gör att jag direkt att utelämna ett asian handicap på Milan.

Även om Roma säkerligen kommer att få ta hand om bollen under matchen vilket gör det lättare för dem att blotta sig, så är Milan rätt svaga när man möter lag med ett fungerande presspel. Man har i Roma endast ett få spelare att hålla koll på när det kommer till Milan och när Roma får hålla boll är man väldigt starka både centralt och på kant, så när jag ser på Milans mittfält och dess ytterbackar blir jag bara mer och mer övertygad. Det här löser Spaletti och får tillbaka lite tillit ifrån ledningen. Roma med en -0.25 lina känns i slutändan lite väl generöst, det är också där jag landar. Ett överspel vore även det intressant men där har vi en 3.25 lina som får intresset att svalna, men håll utkik utefall det kommer en reaktion till det nedpumpade oddset.

Roma -0.25 spelas till 1.94 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.