Speltips: Klockan fortsätter att ticka vidare.

På lördag har vi ett riktigt intressant möte i Tyska Bundesliga, i det mötet ska Hamburg och Mainz ställas ut emot varann i ett förmodat krig då båda kämpar för överlevnad i ligan. Båda lagen står på 33 poäng och placerar sig på 14:e samt 16:e plats, den sistvarande placeringen även en position som ger kvalspel och risk för nedflyttning.

Detta Hamburg, på just den kvalplatsen, såg ut att ha ordnat upp saker och ting. Ett par missgynnande bortamatcher och en flopp hemma emot ett vildt kämpande Darmstadt senare så sitter man i skiten, igen. Man undrar hur de säsong efter säsong klantar sig rejält och laget som med sin kända klocka som fortsatt tickar åt rätt håll när det kommer till tid i högsta ligan, blir numera ständigt där nere och får kämpa för överlevnad. Tre raka förluster har man nu och såsom Bundesliga utvecklats i år är varje förlust förödande, tänk då på att tre raka i en sånt jämnt skikte emellan lag 8-16 är förgörande.

Man fick nog efter att åkt på 4-0 i baken emot Augsburg, efter 1-0 så blev man sönderkontrade och siffrorna var ändå i överkant. Men i laget känner man sig förnedrade och tränare Gisdol har tagit till något som kan tolkas som extrema åtgärder. Han har, i denna del utav säsongen, kallat sitt lag till ett externt "mini"-träningsläger under denna vecka. I takt med detta slängde han ut svenska Bahoui och Ashton Götz ur a-laget, de får träna med U21-laget. Men mest förvånande är också exkluderandet utav tidigare lagkaptenen Djourou, som visserligen varit väldigt dålig men säger ändå en del om vilka drastiska åtgärder man försöker att ta.

Man försöker här att kraftsamla med en reducerad trupp inför mötet med Mainz, man har även ett hyffsat skadeläge där man dock fortfarande saknar målvakten Adler, samt Kostic, Ekdal och Nikolai Muller. Man har dock en väldigt fin uppsättning på dessa positioner, Mickel i målet har varit okej medans Walace är fantastisk i sina stunder som ersättare för Ekdal. Med Hunt, Gregoritsch samt Wood innehar man en väldigt fin offensiv som skrämmer de flesta lag i samma position som en själva och även om man släppt en del mål nu på slutet ser jag fortfarande mittbacksparet i Mavraj/Papadopoulos som stabila och är övertygad om att de kommer att höja sig nu när kriget är igång igen.

På andra sidan har vi Mainz, en rätt liten klubb med en stor stolthet när det kommer till att fostra tränare. Man ska egentligen inte vara så här högt upp i Tyska divisionerna om man ska hårddra det men har gjort det föredömligt när det kommer till klubbens agerande och smartness. Man tränas utav Schmidt vilken målats ut som en liten efterträdare till framförallt Klopp som gjorde det riktigt bra under fjolåret men haft det tuffare i år. Mainz har sålt av spelare och inte kunnat ersätta dem samtidigt som man drabbats utav skador på lite tyngre spelare under året. Man spelar en rätt fin fotboll och har bra grundidéer men tyvärr håller inte spelarmaterialet riktigt. Varken Quaison som är tänkt att agera startspelare nästa år eller Krkic har haft en särskilt stor inverkan på laget och även om man blixtrar till ibland ser det tungt ut.

Man har det otroligt tungt offensivt och har svårt att skapa målchanser, men framförallt att också göra mål på det man vaskar fram. Man gjorde en fantastisk insats emot Bayern på Allianz Arena men i övrigt verkar man sakna spetsen i flertalet matcher, man var otroligt loja emot Mönchengladbach senast trots ett skadeläge som gäckade sina motståndare och man har varit direkt svaga på bortaplan under året där man har hela tio förluster på 15 spelade matcher.

För mig är det tydligt att man inte räcker till, trots min respekt för tränare Schmidt. Man kommer att få fightas in i det sista för att nå Bundesligaspel nästa säsong och här emot Hamburg på bortaplan tycker jag faktiskt att hemmalaget står allt för högt.

Hamburg -0.25 spelas till 2.08, väl värt ända ned till 1.85-1.90 nånstans. Oddset hittas hos Pinnacle och vill man vara ännu säkrare erbjuds lukrativa odds på draw no bet-alternativet. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt