Speltips: Derby på schemat!

Lördagen bjuder på ett massivt utbud och hela Serie A's omgång 32 spelas på lördagen då påsken i Italien är en större högtid än hos oss skandinavier till exempel så söndagen är ledigt för alla så att de kan avnjuta påskfirandet med nära och kära. Det är inte heller vilken match som helst som inleder omgången utan 12:30 slås dörrarna upp till Derby della Madonnina, mötet emellan Inter och Milan.

Formsvagt Inter

Det är ett stukat Inter som står som hemmalag här, två raka förluster och inte en vinst på tre matcher. Efter asfalteringen utav Atalanta var många av slutsatserna att Inters europaplats nästan inte skulle kunna utmanas tack vare det lilla försprånget man fick över Atalanta. Men efter det har man slarvat bort en match i Turin emot Torino där man bara fick 2-2, trots ett stort chansövertag och sedan kom Giampaolo's Sampdoria i högform och sänkte Inter på San Siro där Inter tappade en 1-0 ledning till förlust.

Den största smällen åkte man dock på under helgen som var när lilla Crotone utnyttjade ett svagt Inter som uppenbart underskattat sitt motstånd, hela 2-0 i halvtid stod det och sedan kunde Crotone även hålla undan trots ett insläppt matchklockan ut.

Gagliardini Inter's viktigaste spelare

Gagliardini utgick i halvtid vid en 1-0 ledning i matchen emot Sampdoria efter att ha dragit på sig en skada, det får man nog påstå att det inte är en slump att man sedan tappade den matchen och följde upp det med bottennappet i Crotone. Det är tydligt att man tappar rythmen i spelet utan denne fantastiska spelare som även lyfter upp sina radarparters på mitten i Brozovic och Kondogbia till nivåer de inte besitter utan honom vid sin sida. En Medel som startade på mittfältet emot Crotone är katastrof då hans aggresisivtet passar bättre längre bak i banan, sedan har hans snabbhet med åren gått ned där han inte hänger med på mittfältet längre och placeringen som mittback har istället fungerat mycket väl när han får kampera ihop med Miranda istället.

Det har ju även varit lite rykten kring Perisic och hans eventuella flytt i sommar vilket även det kan ha en del i dennes sämre prestationer på senaste, men jag står fast vid att det främst är en fråga om Gagliardinis vara eller icke vara, hur sjukt det än är att Inter med en sådan trupp ska stå och falla med en nyinköpt spelare. Gagliardini är viktigt nog med i matchtruppen och bör vara redo för spel, en stor fördel för Interlägret.

Nu är det ju så att Milan gick om Inter i tabellen dessutom, detta skulle jag säga utmynnar i en extemt pressad situation för Inter och missnöje bland Interistas, där pressen under lördagen ligger på Inter. Det vore ett stort underbetyg till den så hyllade Pioli att dels inte lösa en Europaplats men även att "Kaos-Milan" kommer före i tabellen.

Försäljningen klar

Milans vecka har inte handlat så mycket om fotboll utan har florerats kring att försäljningen utav klubben äntligen är färdiggjord och officiell. Det har varit en följetång under hela säsongen och många har tvivlat om den någonsin skulle genomföras. Nu är det klart och Milans nya president heter Yonghong Li.

Men bläcket på pappret har inte ens hunnit torka innan det börjat ryktas och pratas, man är redan osäkra på hurvida han är god för tillräckligt mycket pengar för att kunna föra Milan in i en storhetstid och köpet verkar ha fiansierats med låneavtal via USA. Räkna med att det kommer rapporteras om både det ena och det andra kring Milan i framtiden och under sommaren kommer transferrykterna gå heta.

Milans form

Om vi går tillbaka till fotbollen så tog man en 4-0 seger emot ett redan uträknat Palermo, så det är inget resultat som ska överskattas. Däremot var Suso tillbaka i från sin skada och gjorde mål efter bara 6 minuter och denne Suso har visat sig vara väldigt viktig för Milan. Tridenten längst fram blir mer naturlig då han tar plats tillsammans med formtoppade Deulofeu och Bacca. Däremot kan jag tycka att Milans form är utkristalliserad utav vinster emot svagt motstånd, där ett 1-1 resultat borta i Pescara dessutom oroar.

Det känns fel att prata om att ha svårt att kapitulera på sina skapade målchanser men det är ett ämne jag ofta landar i när jag pratar Milan. Fyra mål emot Palermo är de flesta lag kapabla att göra men att bara göra ett mot ett krisande Genoa eller ett läckande Pescara är inget att imponeras över. Givetvis förbättras chanserna att lyfta offensivt nu med Suso's comeback men det är något man ska ha med sig inför matchen.

I övrigt är Milan så gott som fulltagliga då det bara är långtidsskadorna på Montolivo, Bonaventura, Abate och Bertolacci som är avbräcken.

Spänd inledning

Jag förväntar mig en rätt spänd inledning här, matchen är otroligt viktig för båda lagen och handlar så mycket om viktiga poäng i racet om Europaplatser. Främsta motståndet Atalanta som ligger över dem båda har en tuff bortamatch i Rom utan sin skyttekung tillgänglig så båda Milanlagens främsta rädsla bör vara att helt bli utan poäng här. Det är inte heller ett främmande scenario historiskt sett att lagen inleder försiktigt i dessa derbyn och när båda laget också kan mönstra, i deras mått, starka defensiver så har jag svårt att se det smälla direkt här. bet365 erbjuder ett väldigt attraktivt odds på O/U-linan i Haltid som jag tänker investera i här.

U1.25 i HT spelas till 1.85, detta spel finns även hos Pinnacle till lika godkända 1.83 om man föredrar dem.

Inter kan spelas

När det kommer till att välja sida så är jag ändå inne på att Inter tillslut tar hem detta, de har en bättre trupp med mer individuell kvalité och en lagkapten som lever för att få avgöra ett sånt här möte. Men jag vill ha 1.85 som lägst på Inter -0.25 och där har marknaden varit, men ligger runt 1.80 nu istället. Jag kommer att hålla utkik och hittar den tillbaka kommer jag även att plocka det spelet.

Lycka till under helgen alla!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt