Speltips: Frågorna ska få svar.

Då ska vi ta itu med en av de matcher jag sett fram mycket emot när vi går in i kvartsfinalerna i Champions League. Jag skriver mycket om Italiensk fotboll samt umgås mycket med den under veckorna, men även utan det intresset så är det många frågor som med detta möte ska besvaras och räkna med att det kommer att bli hetlevrat. Mötet jag pratar om här är givetvis Juventus möte med Barcelona.

Juventus förberedda:

Det har varit en väntan, en rätt lång sådan. Man har i Turin sedan det blev klart att Barcelona blev motståndet planerat och förberett sig inför detta möte. Match emot Napoli i ligan prioriterades ned, returmötet emot samma motstånd i cupspelet lika så. Chievo blev en genomkörare på halvfart för att spetsa till det sista i laget, lite som en träningsmatch inför det som ska avgöra Juventus säsong 16/17.

Man har skött det med bravur, tränare Allegri har fått beröm. Juventus kan ju det här och ligan är indirekt avgjord. Det är nu det gäller, väl där tänker man även satsa. Allegri gjorde det klart och tydligt att den så lyckade formeringen med Mandzukic, Dybala, Cuadrado och Higuain kommer att starta i det 4-2-3-1 han knäckte koden med. Man kommer även att spela Pjanic med Khedira där bakom och det i ett försök att ta kommandot och ledningen i detta dubbelmöte, Pjanic in där är ett offensiv balans. Marchisio kommer att bytas in så fort Juventus får överhanden, ledningen det vill säga och fram tills dess är tanken att göra allt för att såra Barcelona. Allegri var också väldigt tydlig med respekten för Messi, Suarez och Neymar. Han vet att det kan smälla när som helst, det enda sättet att göra någonting åt det är att kliva upp mot mittfältet och stoppa delgivningen utav bollar för dem att trolla med. Här måste han svara emot ett offensivt hot med en offensiv och det tycker jag man genom raderna kan läsa utifrån hans uttalanden under presskonferansen inför matchen.

Vart är Barcelona:

Man ställs emot ett Barcelona som på ett mirakulöst sätt är kvar i denna turnering, otroligt nog är man ju det. Man saknar sitt mittfältsankare i Busquets samt andra alternativ som hade eventuellt kunnat kliva in med Aleix Vidal och Rafinha. Man har tricksat runt med en trebackslinje sedan PSG-mötena och har hållt sig till det fram tills matchen emot Malaga i helgen. Väl där roterande man en del och visade upp ett fasansfullt försvarsspel. Däremot tycker jag den här trebacksvarianten har långt kvar till perfektion och man lider fortfarande utav uppbackning till den när man blir blottade. Det ges utrymmen att ta sig igenom och är helt klart en svaghet. Hur Barcelona reagerar nu efter att ha varit med om PSG-matchen i Paris borde bli med en viss osäkerhet, men framförallt mer säkert bollhållande.

Även där är man dock sårbara, ett mer rakt spel hade inte heller gett riktigt önskad effekt. Man behöver anfalla och få tid att vila med bollen på offensiv planhalva och det kommer man inte att få här. Om Juventus bara vågar att sätta upp en hög press är jag väldigt säker på att Barcelona kommer att få stora problem. Även om man bättrat sig rejält och moralen bättrat sig är det svårt att frånkomma att eran mer och mer lider emot sitt slut. Det enda jag kan se inför mötet i Turin som skulle ge Barcelona överhanden är om Juventus blir allt för taktiskt fega och alldeles för tillbakadragna, annars får de satsa på returen som kommer innehålla helt annorlunda förutsättningar.

Higuain och stora matcher:

Higuain är ett intressant ämne, stärkt utav att äntligen få revanschera sig på Napolis president med två mål under förra veckan som han dessutom följde upp med två nya emot Chievo i helgen. Självförtroendet bör vara på topp, moralen hög, men vi vet ju vad historien visat när han ställs i de stora sammanhangen. Man kan argumentera för att han har absolut bästa förutsättningar inför detta möte för att äntligen leverera i de riktigt stora matcherna, medans ingen hade varit förvånad om det även här knyter sig. Vad jag vet iallafall är att Juventus inte står och faller med Higuain, även om det såklart blir en börda om han går osynlig i 180 minuter. Han är dock i en fantastisk miljö numera och med en fantastisk Dybala vid sin sida så ska väl även han kunna lyckas, jag tror det.

Summering:

Min övertygelse hamnar i att Barcelona inte kommer att klara av att hantera detta sammansvetsade lag som Juve är, även om den största pressen ligger på just Juventus så tar dem väldigt ofta press utifrån på ett galant sätt, tillsyntes ofta inte berörda. Man har en minimal försämring i försvaret detta år och frågan är vem som startar till vänster, Alex Sandro eller Asamoah. I Turin spelar det mindre roll för mig, i returmötet är det en helt annan sak. Jag tror verkligen man lyckas störa Barcelona på mittfältet och i defensiven, att man skär av vägarna upp till tridenten på topp. Så som flera lag gjort på slutet som givit resultat, back- och mittfältsmässigt konkurrerar Juventus ut Barcelonas dito på de flesta positioner vid en jämförelse. En magiskt Messi ska man aldrig räkna ut, men när vi ser på priserna som ges så tycker jag man underskattar Juventus väldigt mycket. På det ett Barcelona som tar steg för steg nedåt och samtidigt väntar på den stora sommaren när det ska bytas runt på tränarbänken och börjas om. Detta är Juventus möte, men inte för den sakens skull deras år. Barcelona klarar dem dock av och jag ser mötet, möjligtvis lite naivt, som fördel Juventus.

Spel:

Därför kan jag givetvis inte blunda för oddset på Juventus att gå vidare (To Qualify) och spelar det till hela 2.63 hos bet365. (2.70 hos Comeon/Bethard)

Till denna matchen i Turin tror jag tydligt nog även väldigt mycket på hemmalaget, så Juventus -0.25 spelas till 2.23 hos Pinnacle.

Observera insatserna på spelen under texten här för att se hur jag fördelat mina slantar. Champions League är tillbaka, nu kör vi och njuter av underbara möten. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.