Speltips: Avgjort redan innan returmötet.

Vi har en otroligt trevlig vecka framför oss när slutspelen i Champions League och Europa League fortsätter, jag kommer att gå igenom ett par av mötena i Champions League men jag tänkte faktiskt börja i Europa League och mötet mellan Anderlecht och Manchester United som spelas på nu på torsdag.

Belgiska storklubben Anderlecht ställs här emot United, man mötte så sent som ifjol ett engelskt motstånd iform utav Tottenham där man i gruppspelet vann hemmamatchen. I år har man skaffat sig en bra position i ligan som man leder i det som belgarna kallar "Slutspelsserie" eller "Championsshipligan", dvs en serie som bildas utav topp 6 ur den vanliga serielunken. Dem verkar storma emot att vinna den Belgiska ligan efter två år utan titeln och bytet av tränare inför säsongen har gett verkligen gett önskat resultat.

Man besitter en trupp med ett par intressanta namn, Rumänska Stanciu är ett grymt spelgeni på hög europeisk nivå och en riktig poängkung när han med sina precisa framspelningar stått bakom flertalet mål och skyfflat in ett par själv. Sedan har vi givetvis den unge talangen Tielemans som nog efter i år lämnar Belgien för större äventyr, han har en fantastisk pondus och ett otroligt skott och har avgjort flertalet matcher för Anderlecht. Hela 12 mål har det blivit i Jupiter League och 3 i Europa League och killen är bara 19 år, där i han finns en framtida storstjärna. Man har en riktigt intressant strikertyp i Acheampong som lite är urtypen av en afrikansk spelare; Stark, snabb och när han väl får till det är han även dödlig i sina avslut.

Det finns fina guldkorn i Anderlecht som vi kommer att få se flertalet år framöver i våra favoritligor, däremot när det kommer till bredden i truppen blir man inte lika entuiastisk och det finns flera svaga positioner när man ser till nivån man nu ställs emot. Man har en Spajic i backlinjen som inte alls fått det att fungera i Europa eller på högre nivå samt Kara Mbodji som är en latebloomer och aldrig spelat på en sådan här nivå. Ytterbackarna är direkt svaga i Obradovic och Appiah, framförallt oprövade. Ett annat alternativ defensivt är Nuytinck och samma gäller där, när jag går igenom spelare för spelare så är orutinen framförallt tydlig och där kommer Anderlecht att få det tufft. Truppen är inte i närheten av vad Belgiska lag förr kunde besitta och även de köps sönder frekvent numera.

Om vi tittar vidare så höll man faktiskt på att tappa ett 2-0 överläge emot Zenit ska man minnas, svenske Thelin frälste dem med sitt 1-3 mål på övertid efter att Zenit tagit igen underläget med en överlägsen insats i Ryssland. I matchen hemma var man väldigt effektiva och dessutom ska man komma ihåg att Zenit inte är i närheten av vad dem var i Europasammanhang för ett par år sedan. Man klarade av APOEL rätt behagligt men där var motståndet otroligt ineffektiva och resan borde ha blivit tuffare, men Anderlecht var där inte heller bra och en individuell prestation fick lösa ut dem i bortamatchen och sedan red man på resultatet i hemmamötet. Man kunde mäta sig i sin grupp i EL där man ställdes emot lag som St. Etienne, Mainz och Qabala, men jag är övertygad om att man också nått sin maxnivå när man nu är framme såhär långt.

För nu ställs man emot Manchester United, jag tror inte det finns allt för mycket intresse i att gå igenom dem. Man kan tycka väldigt mycket om Mourinho's coachande och han har verkligen inte varit fläckfri under sitt år med United. Man har en helt okej chans att lösa en Champions League-plats i ligan då man har 4 respektive 6 poäng upp till City och Liverpool med färre matcher spelade. Däremot har man ett rätt tufft spelschema kvar i ligan och den största chansen att nå dit landar nog ändå i att lösa platsen via en vinst i Europa League, på snacket som går verkar det även stämma att man verkligen går för det här. Spelet har blandat och gett men tycker man ändå gör det bra, man faller på ineffektivitet i flera hemmamatcher men i längden och sett över tid så löser man även vinster i dessa. Mourinho har ändå hittat formlen i United och det ska han ha beröm för, det kunde vara så mycket värre.

Man har hitills väldigt bra resultat på bortaplan i Europa och även om både Smalling och Jones är frågetecknen inför torsdagen var man sparsam i sitt matchande av de viktiga spelarna i söndagens möte med Sunderland. Ett frågetecken är ju situationen kring De Gea och varför han inte spelade, men räknar oavsett med att Romero startar i mål.

Jag tycker att marknaden förväntar sig en defensiv, "spela på resultat"-match ifrån United alldeles för mycket här. I min värld löser man ett övertag inför returen här bra mycket oftare än priserna indikerar. Pogba, Zlatan, Mkhitaryan och Herrera är också typiska spelare som emot motstånd av sämre slag är hänsynslösa vid utrymme och förmår dem generellt att prestera på en till syntes högre nivå. Man löser här lite andrum för att sedan återgå till fokus på ligan, det är jag övertygad om, dessutom är man överlägsna sitt motstånd även om man spelar i Belgien. United känns väldigt vinst-törstiga och jag tror verkligen inte att man har några problem med att tagga till och gå på maxfart inför ett sånt här möte. Tar ändock den fega varianten som jag känner mig jättetrygg med, trodde väl aldrig att jag skulle reka United men här tycker jag vi har ett väldigt bra läge att försöka ta del av en vinst.

Manchester United -0.25 spelas till 1.75 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.