Speltips: Fiaskot uteblir - Vitryssland städas av.

Lördagens höjdpunkt för oss som är svenskar är givetvis matchen emot Vitryssland på Friends Arena där landslaget ska försöka att ta sig ett steg närmare VM 2018 som spelas i Ryssland. Men för att det ens ska finnas en realistisk chans att nå dit måste man slå lag som Vitryssland på hemmaplan.

Om vi börjar med bortanationen, Vitryssland, så är det ett fotbollsland som vi ofta såg dess klubblag vara med under kvalfaserna men även gruppspelen i Europa ett par år sedan. Alla kommer vi ihåg BATE Borisov men även lag som Dinamo Minsk har haft några turer i Europa League. Sådant ser vi inte längre, de är långt borta ifrån dessa sammanhang numera. Den vitryska fotbollen är halvt nedmonterad och resurserna som en gång fanns finns nu inte längre.

När det kommer till landslaget så kom man sist i sin grupp inför VM2014 medans man inför EM2016 lyckades att sluta fyra, däremot med Luxenburg och Makedonien bakom sig. På sina fyra matcher under detta VM-kval har man skrapat ihop två poäng, där 0-0 matchen hemma emot Frankrike klingar högst. Däremot kan jag tycka att trots Frankrikes kvalitéer så var det också ifrån franskt håll väntat med en liten baksmälla efter EM-debaklet där man förlorade i finalen emot Portugal.

Sin andra poäng tog man även den hemma, det via ett 1-1 resultat emot Luxenburg. Luxenburg som vi själva har mött och som numera faktiskt kan spela någon sorts fotboll som håller en minimal kvalité jämfört med tidigare. Däremot berättar det ju en del om vilken kvalité ett hemmastarkt Vitryssland ligger på ungefär. Sen ska väl sägas att det var spel emot ett mål i matchen emot Luxenburg men det förtar ändå inte prestationen riktigt.

Man kommer här till Friends med tanken att ta med sig en poäng, där man lär ställa upp sig och inte bjuda på någon kreativ fotboll. Man kommer att försöka straffa Sverige på kontring men hurvida de faktiskt har kvalitén att stänga ned ett svenskt lag på bortaplan känner jag mig väldigt skeptisk till. Man besitter inte längre någon vidare klass och det kommer att synas ikväll.

I Sverige har baksmällan ifrån Zlatan börjat att släppt, man ser faktiskt överaskande bra ut. Förlusten emot Frankrike var tung men jösses vad imponerad jag var över insatsen. Det är givetvis typiskt svenskt att leverera på en så hög nivå emot de större och bättre nationerna men att de skulle komma så högt upp i prestation emot ett slätstruket Vitryssland tror jag inte. Däremot är jag övertygad om att om man bara kommer upp i normal prestationsnivå så kommer man att slå Vitryssland, någonting i detta nya landslag är verkligen på gång när det kommer till spelstil och prestationer man redan nu åstadkommit.

Man saknar Guidetti och lär starta med Toivonen och Berg, en Berg som just nu är glödhet i Grekiska Superligan men som ännu inte riktigt fått det att lossna i landslaget. Toivonen får inte mycket speltid utav Durpaz i Toulouse men kommer nog att passa bra när det kommer till Vitryssland där han kommer att slippa röra sig så mycket utan kan agera target i offensivt straffområde.

I defensiven har Lindelöf en mindre skada som eventuellt håller honom borta, men vi har en ersättare i Jansson som kommer att göra det minst lika bra och som dessutom är ett farligare hot vid hörnor till exempel. Vem som nu spelar är fortfarande oklart men spelar också mindre roll då Vitryssland inte kommer att stå för några större offensiva hot.

Emil Forsberg har haft det lite tyngre i Tyskland de senaste omgångarna, liksom hans lag. Men det här en sån här match emot ett uppställt, defensivt lag utav klassen sämre är en perfekt match att komma in i det igen. Han har ett fint skott att hota med utanför straffområdet också vilket kan vara förlösande om Sverige inte får hål på Vitryssland.

För mig är det ganska klart, detta lag städar Sverige av ganska bekvämt och jag är överaskad över det höga odds vi får på de svenska vikingarna.

Sverige -1.0 spelas till 1.85 hos Pinnacle. Forza!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt