Speltips: Dortmunds säsong står på spel.

Gårdagens Champions League-matcher slog ett litet hål i mitt fotbollshjärta, särskilt de scener som utspelades i Neapel. Efter den första halvleken var känslorna många, framförallt började jag tro att någonting stort faktiskt kunde ske här. Självklart insåg jag innerst inne att ett bortamål, hur dåliga Real Madrid än varit under första halvlek, låg väldigt nära till hands. Men jag ville gå i de drömmarna men när Ramos gått upp på hörna två gånger inom fem minuter tidigt i andra halvlek och ordnat två mål åt bortalaget var hoppet över. Det är inte resultatet i sig som gjorde ont då, utan hur matchen sedan fortsattes att spelas. Ett tyst Sao Paolo, ett uppgivet Napolilag som i 45 minuter gjorde sitt livs match men som nu inte klarade av att behärska sitt passningsspel längre. Hade jag bytt kanal hade jag fått se på en ännu större bedrövelse, ett uppgivet rött lag som bokstavligen talat passade fram målen som en tyska giganten gjorde.

Ny dag idag dock och ännu en sådan här fenomenal match ska avgöras. Dortmund tar emot Benfica hemma i Tyskland och efter ett första möte på Stadio da Luz där resultatet skrevs 1-0 till Benfica ska nu Tuchels mannar ut och jaga ur underläge.

Låt oss snabbt gå över till det uppenbara; Dortmund ägde matchen i Portugal totalt. De skapade tillräckligt för att detta möte skulle ha kunnat vara avgjort redan, de tog sig igenom på djupet och på kanterna. De missade en straff, Aubameyang missade två frilägen. Benfica gjorde mål på en hörna. Där är vi överens och Tuchels 5-3-2 system fungerade mycket bra och när Guerreiro kan vara med på mitten och backa upp Weigl är Dortmund ett mycket mer stabilare lag som inte släpper igenom motståndarlag likt de gjort tidigare under säsongen.

På andra sidan kom inte Jonas till start, samma osäkerhet på hans status finns ikväll då han är osäker på spel enligt tränare Vitoria. Luisao gjorde då sin 500:e match men det var ingen prestation att skriva hem om. Problemen uppstod särskilt när spelet vände efter ett Benfica-anfall eller en bruten boll på mitten, där en Nilsson-Lindelöf inte hade en bra dag och således misslyckades med att backa upp den ålderstigna mittbacken. Den spelare jag annars la mycket hopp till var ankaret Fejsa som hade en horribel dag. Ständigt överspelad och tappade mängder med boll, en riktig besvikelse. Han är idag skadad och istället kommer grekiska Andreas Samaris ersätta, han lär inte göra en sämre prestation än det vi såg i första mötet utav Fejsa. Zivkovic kommer att starta istället för Carrillo/Cervi om man ska tro portugisisk media. Han beskrivs av flera fotbollskunniga som ett stort hot i kontringslägen där han är väldigt fartfylld samt älskar att vända inåt i plan, det är en spelare som ska bli väldigt intressant att studera ikväll.

Annars är det inte mycket att rapportera om, tre segrar sedan mötet där det kvalitivaste motståndet var i form utav Braga.

När jag skrev om Dortmund inför mötet i Portugal så var klubben i en mindre kris, matchen emot Benfica blev trots en förlust lite utav vändningen. Även om rösterna kring Aubameyang var oroliga så svarade han med att göra en bra match emot Wolfsburg för att sedan äntligen få in det förlösande målet emot Freiburg. Kvarten senare var han tvåmålskytt och i matchen emot Leverkusen kom två nya mål. Ordningen på målskyttekungen är återställd, men låt oss gå in på resultaten. 3-0, 3-0 och 6-2 efter matchen emot Benfica är fantastiska resultat och Dortmund har spelat en bra fotboll där det ser ut att ha klickat igen, framförallt har man fått utdelning på sina skapade chanser. Men man har mött ett Wolfsburg som gör en jättedålig säsong och har nu dessutom sparkat sin tränare. 6-2 emot ett Leverkusen som även dem har en dålig säsong precis som Wolfsburg, där man inför säsongen tippades att utmana i toppen men nu istället huserar på en 10:e plats i ligan. Lägligt nog har även de nu också sparkat sin tränare. 0-3 borta emot hemmastarka Freiburg skriker högst i min bok och även där var prestationen också bäst, men Dortmund har historiskt sett alltid haft lätt för Freiburg som dessutom överpresterat i år sett till sina resurser. Så hur ska man värdera dessa resultat? Jag tänker iallafall inte övervärdera dem.

Det som i övrigt hänt är ju sjukdomsdiagnosen på Götze som har levt med en metabolisk sjukdom som har ställt till det med hans upptagande utav proteiner och dylikt. Han är borta för resten utav säsongen och jag hoppas verkligen de hittar någonting som löser det där. Sedan åkte Reus på en skada emot Leverkusen här senast och saknas ikväll. Ersättare blir nog unge Pulisic som jag också anser är det bästa alternativet istället för exempelvis Kagawa eller Shurrle. Dock är den fantastiske spelaren väldigt ung och det ska bli intressant och se hur han hanterar det, han är trots allt landslagsman och har en hel del rutin, men Dortmund inleder ändock i uppförsbacke i ett pressat läge och det är självklart att sådant kan påverka en ung kille mentalt.

Jag nämnde även det lyckade mittlåset med Wiegl och Guerreiro, som helt förändrat stabiliteten i laget. Det är nämnligen så att den sistnämnde Guerreiro är tveksam inför kvällens möte och saknas han är det ett stort avbräck. Återstår och se hur det blir där men håll utkik.

Vad är det jag ska investera i då? Jo, jag har under de senaste dagarna sett hur Dortmunds prissättning fullkomligt mosats och under dagen har den tryckts ned ännu mer. I går kunde vi hitta hemmalaget -1.25 till priser runt 1.85, idag får vi inte ens 1.70 om man inte spelar på suspekta spelsidor. Pinnacle ligger på 1.60. Framförallt har huvudlinan flyttat sig ifrån +-1.25 ända upp till +-1.75. Det är i min värld en väldigt stor överreaktion.

Benfica kommer att kunna stå lägre idag än i hemmamötet, med mindre ytor hinner också en rutinerad herre som Luisao med bättre i spelet. Vi såg ett Dortmund som dominerade, ännu en gång värt nämna, men också ett Benfica där flera utav deras viktigaste nyckelspelare underpresterade grovt. Nu har dem fått lära känna Dortmund och tränare Rui Vitoria har givetvis förberett sitt lag ytterligare inför denna match. Vad händer förresten i ett 1-0 läge för Dortmund? De har ju alla möjligheter att köra på såklart men har också en bortamålsregel i bakhuvudet att tänka på. Ett insläppt betyder att man behöver göra tre.

Det råder dock ingen tvekan om att Tuchel ifrån minut 1 tänker köra full fart framåt, det har han tydliggjort. Men om, eller när man får det där målet; fortsätter han på samma sätt eller drar han tillbaka trupperna lite? Om inte så kan jag tycka att det är lite opolerat och naivt. Framförallt så är Benfica ett skickligt kontringslag och med för stora ytor kan Dortmund bli straffade ordentligt, spelar inte Guerreiro blir den risken betydligt större. Hur Tuchel tänker kommer såklart att förbli en gåta men vad jag inte kan komma ifrån är att huvudlinan numera är på +-1.75.

Den är för hög i min bok och jag väljer att spela Benfica +1.75 till oddset 1.96. Det priset hittar jag hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.