Speltips: Coppa Italia!

Tisdagen bjuder på Italiensk cupfotboll där Bologna reser till Milano för ett möte med Inter. Det är åttondelsfinal och då handlar det om ett singelmöte som ska avgöra vem som går vidare. Inter kliver in i Coppa'n i denna omgången medans Bologna behövde ta sig förbi förra omgången genom ett möte med Trapani i Augusti som man gick segrande ur efter en 2-0 vinst.

Till skillnad emot England för att ta ett exempel värderas Cupspelet högre i Italien, topplagen går in rätt sent i turneringen och frigör en rätt kort väg mot en meriterande pokal och spel i Europa Leauge. Lagen ställer generellt rätt ordinarie lag där man vilar några enstaka spelare på sin höjd. Bologna ställde väldigt starkt lag i mötet emot Trapani och sett till den uttagna truppen kommer man att försöka göra likadant ikväll.

Dock är Bologna långt ifrån skadefritt, i helgens match borta emot Crotone gick både ordinarie ytterbacken Torosidis och mittback Gastaldello ut under första halvlek med skador och saknas ikväll. Man saknar även viktige Taider samt har Helander, Verdi och Umar skadade sedan en tid tillbaka.

Nu har man dock Oikonomou och svenske Emil Krafth som fullgoda ersättare till de defensiva platserna men att komma med en osynkad backlinje till Giuseppe Meazza mot ett formtoppat Inter kommer att bli tufft. I övrigt lär man väl rotera nån position på mittfältet och i anfallsväg har man väldigt fina alternativ att välja på.

Bolognas uttagna trupp:

MV: Da Costa, Mirante, Sarr.

B: Bianconi, Brignani, Krafth, Maietta, Masina, Mbaye, Oikonomou.

MF: Donsah, Dzemaili, Frabotta, Nagy, Pulgar, Rizzo, Viviani.

AF: Destro, Di Francesco, Floccari, Krejci, Mounier, Okwonkwo.

Går vi vidare till Inter är det ett lag som efter många om och med äntligen verkar ha hittat rätt. Man har under hösten varit ett kaoslag med mycket blandade resultat till följd av att man sparkade Mancini bara dagar innan ligapremiären. Ersättaren då hette De Boer men som var chanslös att uppnå det man sökte på bara några veckor. De Boer fick gå han med och in kom Pioli som tog över och efter en skakig inledning får man ju säga att han fått till det bättre än någon kunnat förvänta sig på den korta tid som gått. Nu står man på fem raka ligavinster och Interistas har fått känna ett efterlängtat välmående. Icardi som även han hade en stökig höst öser in mål på löpande band, dessutom har spelare som Brozovic, Perisic och Kondogbia har lyft sig ordentligt i och med Pioli's intåg.

Man har fortfarande en backlinje av lite sämre kvalité där framförallt ytterpositionerna inte håller samma nivå som resten av laget och fortfarande släpper man in en del mål.

Till matchen ikväll vilar man Banega, Perisic och Miranda. Just avsaknaden av Miranda är lite utav en nyckel inför det spel jag tänkt presentera, då den vandrande katastrofen Ranocchia lär bilda mittbackpar med Murillo eller Medel. Man har många fina alternativ att välja på när det kommer till mittfältet och frammåt.

Inters uttagna trupp:

MV: Handanovic, Carrizo, Berni

B: Andreolli, Ranocchia, Andaldi, Santon, Murillo, D'Ambrosio, Nagatomo, Miangue;

MF: Gagliardini, Joao Mario, Kondogbia, Medel, Gnoukouri, Brozovic;

AF: Palacio, Icardi, Biabiany, Eder, Candreva, Barbosa.

Jag tror på en fartfylld match, där jag defivitivt ser det komma mål. Bologna trivs absolut bäst när man får ligga på kontring och man ska ses med god målchans ikväll, Inter är inget lag som håller tätt särskilt ofta och med Miranda vilandes så ökar knappast chansen att de håller igen ikväll. Samtidigt står Bologna med defensiva problem där man kommer att få det svettigt emot ett Inter i medvind och en offensiv som presterat mycket jämnare och på en högre nivå än tidigare. Inter bör, oavsett om Icardi startar eller ej, kunna hitta igenom Bolognas delvis vikarierande defensiv vars chanser att gå vidare minimeras om de väljer att ställa upp sig vid eget straffområde. Det är verkligen två lag med fin offensiv kraft i de uttagna trupperna vars största avbräck ligger defensivt och sett till att det är ett utslagsmöte finns det ingen som helst anledning att inte gå för det direkt, det skulle förvåna mig något enormt om iallafall Inter väljer att ta den risken.

Pinnacle betalar 2.00 för Ö2.75 och det köper jag med en insats strax under medel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.