Speltips: Titelmatch i lätt tungvikt

Förra galan blev det inget inlägg och med facit i hand skulle jag ha skippat den helt och hållet 0-3 och -5.5 units. Ingen trevlig start på året. Men natten mot söndag är det dags igen och jag hoppas och tror på ett bättre resultat. Det här inlägget kommer att fokusera på galans co-main event. En titelmatch i lätt tungvikt mellan mästaren Daniel Cormier och Volkan Oezdemir.

Daniel Cormier är alltså fortfarande mästare trots att han förlorade mot Jon Jones. Detta eftersom det visade sig att Jones hade förbjudna preparat i kroppen. Matchen mot Jones var tuff för Cormier han blev knockad av en spark och hade inte Jones varit dopad och Cormier blivit av med bältet hade han nog dragit sig tillbaka från sporten, han är trotsallt 38 år. Men han är fortfarande den bästa i lätt tungvikt om vi nu bortser från Jones.

DC blev som sagt knockad i sin senaste match. Det brukar vara ett orosmoment speciellt eftersom han nu ställs mot en bra avslutare i Oezdemir. Men han har tagit ordentligt med vila sedan Jones matchen och DC borde vara på topp.

DC är bra på allt. Stående har han utvecklats mycket och mot någon annan än Jones hänger han med bra. Det bästa med Cormier är dock hans brottning. Han har tagit medalj i VM och han har lyckats anpassa sin brottning så den passar bra i MMA. Han kan ta ned vem han än möter och får en motståndare Cormier på sig blir det svårt att ta sig upp helskinnad. DC har bra ground and pound men framförallt är hans strypningar bra. Han jobbar med slag till motståndaren gör ett misstag och då kapitulerar DC. Detta är något vi fick se två gånger mot Anthony Johnson. Här ställs DC mot en motståndare som liknar Johnson väldigt mycket, fast i en lite sämre version.

Den andra herren i matchen är alltså Volkan Oezdemir som tagit sig till en titelmatch genom tre raka segrar varav två har varit via knockout. Han är lite av ett mysterium för mig. Han ser inte ut som en typisk fighter och han ser inte ut att ha slagstyrka. Men det har han verkligen. Dessutom har han en bra teknik stående. Innan han började med MMA höll han på med kickboxning vilket förklarar hans fina teknik.

Volkans segrar kommer mot OSP (en match som var mycket jämn och där jag tyckte OSP vann efter att ha tittat igen), Cirkunov och Manuwa. Visst dessa herrar tillhör topp 5-10 men det är bara för at den lätta tungvikten jst nu är så pass svag. Det finns tre bra om vi återigen bortser från Jones, dessa är DC, Alexander Gustafson och Glover Teixeira. Jag tror helt inte att Volkan är redo för en titelmatch än. Visst har han chansen att knocka DC och det är ett litet orosmoment att DC blev knockad i hans förra match. Men innan dess har han visat prov på en bra haka och kunna ta hårda slag. Mot Anthony Johnson åkte han på bland de hårdaste slagen jag sett i MMA men DC reste sig och vann senare matchen.

Jag tror att den här matchen kommer att utspela sig på ett liknande sätt. Volkan kanske hänger med i första ronden men inte mer. Tittar vi närmre på Volkans motståndare är ingen av dessa bra brottare. DC kommer att kunna trötta ut Volkan och vinna via avslut på marken, antingen TKO eller submission. Just nu ger DC via avslut 1.7 hos bet 365 och det är ett fint odds. Jag satsar 3u

Utöver UFC är det en rolig Bellator gala på lördag som det kan komma spel från






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt