Speltips: UFC 214 intressant match i lätt tungvikt

Som jag nämnde i förgående inägg är kommande gala fullspäckad med intressanta matcher, i det här inlägget tänkte jag ta och skriva om matchen mellan Manuwa-Oezdemir. En mycket intressant match i lätt tungviktsdivisionen. Där vinnaren är mycket nära en titelmatch.

Jag tar och börjar med Manuwa. Manuwa är från England och är 37 år gammal. Han började dock med MMA i sen ålder så han har inte tagit så mycket stryk och bör hålla i några år till. Britten har ett riktigt bra stående och hårda slag. Han har 17 segrar och 15 av dessa har varit vi KO/TKO. Hans svaghet har tidigare varit hans kondition men även hans brottning samt BJJ. Dessa delar har dock utvecklats mycket sedan han börjat träna på Allstars tillsammans med Latifi och Gustavsson. Manuwa har blivit bättre på att stoppa nedtagningar men även fått bättre rörelse vilket gör honom lite svårare att ta ned. Stående är han som sagt vass. Han har både teknik, kraft och snabbhet i sina slag. Nuförtiden bränner han inte all sin energi i början utan han har blivit bättre på att kontrollera sig. Manuwa har sett imponerande ut i sina två senaste matcher mot OSP respektive Anderson.

Oezdemir då. Han är 27 år gammal och gjorde UFC debut i februari då han slog OSp och följde sedan upp det med en liten skräll då han lyckades att knocka Cirkunov. Schweizaren har en kickboxningsbakgrund och likt Manuwa har han kraft i sina slag och en fin precision. Oezdemir har gjort stora framsteg sedan han började träna med Henri Hoft som är en bra striking coach. Men jag tycker fortfarande att han har en del att jobba på. Hans grappling är nästintill obefintlig och innan han kom in i UFC mötte han inte alls särskilt bra motståndare. Dessutom var hans kondition inte alls bra i matchen mot OSP och han var helt slut i tredje ronden. jag tycker även att Oezdemir tar en del slag från sina motståndare. hans rörelse är inte den bästa ännu och mot en såpas bra boxare som Manuwa är tror jag att Oezdemir får det svårt.

Manuwa har enligt mig övertag i det mesta. Britten har bättre boxning, brottning och BJJ. Oezdemir är dock självklart farlig stående men det är inget nytt för Manuwa.

Matchen bör utspelas stående eller med Manuwa i topposition på marken. Manuwas kondition är bättre och det bör märkas. Jag tror att britten kontinuerligt kommer att landa slag och i tredje ronden avslutar han en Oezdemir som är helt slut. Spelet blir därför Manuwa till 1.568 hos Pinnacle med 3 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt