Speltips: Veikkausliiga- botten mot toppen

Första finska fotbollsreken från min sida kommer här.

Matchen går av stapeln på söndag och i den ställs JJK mot HJK. HJK kommer från starka insatser och har två segrar och en oavgjord match på de inledande tre matcherna. JJk har hunnit med två matcher med ett oagjort resultat mot Ilves och en storförlust mot Mariehamn som facit.

Om vi tar och börjar med hemmalaget JJK, så är de ett ganska svagt lag. De har även tappat en av deras bästa spelare inför säsongen i Niko Markkula som gick till Inter. De har heller inte lyckats att ersätta honom med några särskilt bra spelare. JJK har ett svagt material och bör hamna i botten.

I första matchen när de mötte IFK Mariehamn fick vi se prov på just det. JJK hade svårt och släppte in hela fem mål och förlorade tillslut matchen med 2-5. De hade även problem under försäsongen och släppte in en hel del mål i cupen. Det bådar inte gott när de möter ett så pass bra och stabilt lag som HJK är.

I senaste matchen såg det hursomhelst lite bättre ut men det var mot ett svagare lag i HIFK. Jag är som sagt inte imponerad av JJKs lag deras försvar är under all kritik och borde inte hålla i högsta ligan utan förstärkningar.

HJK har varit riktig starka i sina tre matcher. De har ett riktigt bra lag i Veikkaus mått mätt och även spelet har varit fint. HJK har bra spelare på alla positioner och det här är en säsong de bara ska vinna ligan, de lär få motstånd av Mariehamn och kanske SJK men HJK är snäppet starkare än dessa lag också. HJK har även en riktigt bra tränare i Lehkosuo och även hans assistent Jose Riveiro, med dessa två på bänken finns det alltid något extra i rockärmen.

På spelarsidan så har HJK som jag nämnde bra spelare på alla positioner men främst är det deras mittfält som sticker ut för mig. De har riktigt spelskickliga spelare i Tanaka, Annan Pelvas och Yaghoubi. Dessa är bolltrygga och individuellt skickliga och det finns inte många spelare i ligan som kan mäta sig mot dem. På topp har HJK Morelos som är farlig och behöver inte många chanser för att göra mål, men de har också en bra spelare i Jallow, visserligen är han inte alls på samma nivå som Morelos men han håller en stabil liganivå.

Spelmässigt är HJK ett mycket bättre lag än vad JJK är och det kommer att märkas. HJK borde kunna blotta JJKs svaga defensiv och skapa chans på chans och jag tror att vi kommer att få se en hel del mål från bortalaget här. HJK kommer att ha mycket boll och det gäller bara för dem att förvalta sina chanser de får. Det lyckades de inte med senast mot Mariehamn när det slarvades lite i avsluten. Men här möter HJK ett betydligt sämre lag som de ska kunna blotta. För JJKs del gäller det att utnyttja kontringar som ges och de har en bra avslutare i Tahvanainen. Men frågan är bara hur de ska få bollen till honom. Kantspelet är inte särskilt bra och de har heller ingen vidare lycka när de försöker bygga spelet via mittfältet.

För mig är HJK ett så pass mycket bättre lag att de ska vinna med minst två mål här. Jag ser bra värde -1.75 på HJK speciellt när vi får det till 1.92. För mig går gränsen vi 1.8 och jag tror att vi kommer att få se oddset krypa nedåt ju närmre matchstart vi kommer.

Spelet blir alltså HJK -1.75 till 1.92 detta spelas med 2u hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt