AndreasB1897s blogg

Speltips: Match 5 i Estrad!

Det är dags för den 5:e och sista kvartsfinalen att avgöras uppe i Alingsås, kan Ystad stå för en liten skräll eller håller Alingsås för trycket?

Handbollsligan

Alingsås HK - Ystads IF HF, spelstopp 16/4 19:00

2-2 i matcher varav 2 som avgjorts i förlängning gör att det blir inte mer ovisst än så. Senast kvitterade Ystad matchserien på hemmaplan med god marginal efter att Alingsås saknat Claar och Flodman på grund av sjukdom och Magnus Persson hade känning i ett knä. Inför morgondagens avgörande match räknar jag kallt med att samtliga är tillbaka och så när som 100%iga.

Att dividera om vilka som tar sig vidare tycker jag är svårt i en sån här match, båda matcherna uppe i Alingsås har slutat oavgjort och fått avgöras i förlängning vilket inte heller är en omöjlighet under morgondagen. Vad jag dock väljer att sikta in mig på är ett totalspel.

Det är helt olika typer av matcher beroende på vilket lag som spelar hemma och kollar vi till hur det har sett ut så har det blivit 52 och 58 mål nere i Ystad medans matcherna i Alingsås slutat 23-23 och 24-24, alltså 46 och 48 mål totalt. 

Jag har väldigt svårt att se en avgörande match mellan 2 lag som hela tiden tar ut varandra ska bli 5-6 mål mer än tidigare utan jag tror vi hamnar vid 50 kassar igen. Lagen kommer vara allt mer försiktiga vid varje possesion, klart det kommer kontras i rätt lägen men man chansar knappast förrän det är 10 minuter kvar då varje anfall betyder så mycket, detta kombinerat med två bra målvakter som stänger igen oftare än sällan i viktiga matcher gör att jag kommer gå på ett underspel här. 

Tycker det är helt omotiverat att ha samma total i en match 5 som i en match 1 och 3 där det ofta blir mycket mer mål och som sagt så är ju förutsättningarna för måndagens match av helt andra proportioner.

Jag väljer att spela 4.5/5 units på Under 52.5 @ 1.91 hos Pinnacle.

/AndreasB1897

AndreasB1897s blogg

AndreasB1897

Finns på Twitter som AndreasB1897

Andreas eller twitteralias "AndreasB1897" är en handbollsnörd utan dess like, som snittar cirka 20-25 matcher i veckan under säsong. Andreas jobbar dessutom som Odds Compiler och har även där hand om mycket handboll. Ni kommer få se mest spel från den Svenska Handbollsligan men även från Champions League och favoritligan SEHA-Liga.

Sveriges bästa

Kända profiler