Speltips: Handbollsligan

Gårdagens spel gick kanon och OV Helsingborg hade som väntat stora problem framåt samtidigt som en av ligans bästa målvakter i Thulin spikade igen under 2:a halvlek. Ikväll har vi 3 matcher på schemat men texten kommer bara handla om 2 då jag avvaktar information mellan IFK Kristianstad - Alingsås HK, det ryktas nämligen att IFK kan sakna ett gäng spelare.

Hammarby IF - Lugi HF, spelstopp 21/2 19:00

Bajen som gått som tåget den senaste månaden stod senast för en lite svagare insats då man förlorade hemma mot Guif med 22-25. Man hade många lägen att gå ifatt men tyvärr så missades det för mycket framåt.

Lugi slog senast Aranäs på bortaplan med 26-30 efter en i stora delar jämn match som med lite flyt/oflyt hade kunnat sluta åt vilket håll som helst.

Huvudanledningen till att jag kommer backa mitt kära Hammarby här är att Lugi har ett enormt tufft spelschema där fokuset hela tiden har varit på EHF-Cupen där man gått 2 tuffa matcher mot Anaitasuna och Fuchse Berlin. Räknar kallt med att det blir en del rotation även idag då man spelar mot franska St. Raphael redan på söndag igen. Bajen måste nästan vinna idag för att kunna utmana om den sista slutspelsplatsen och när det väl gäller brukar man vara väldigt bra hemma. Är det något vi vet så är det att man aldrig ger upp i Hammarby och det kommer säkerligen bli en jämn match i 60 minuter och således tycker jag att Lugi är en aning stora favoriter här.

Jag väljer att spela 4/5 units på Hammarby IF +0.5 @ 1.85 hos bet365.

-----------------

Ricoh HK - HK Aranäs, spelstopp 21/2 19:00

Ricoh ligger på en 11:e plats och har just nu 4 poäng upp till IFK Skövde HK som ligger på säker mark. Senast blev det förlust mot dåvarande jumbon HIF Karlskrona med 32-27 och spelet såg allt annat än bra ut.

Aranäs förlorade som bekant mot Lugi med 26-30 men gjorde ändå en bra match. Man spelar helt okej för stunden och i matchen innan förlorade man bara med 29-28 mot Guif så en positiv trend går ändå att hitta här.

En väldigt viktig match för båda lagen såklart, Aranäs behöver bort från botten där OV just nu huserar medan Ricoh kan ta chansen att hänga på Skövde om en plats i "ingemansland". Jag tror vi kommer få se en jämn match även här där man kan se att det är viktiga poäng på spel och inget av lagen kommer ge sig förrän det har gått 60 minuter. Oavsett vilket motstånd Ricoh ställs mot så vinner man sällan med några stora siffror och här är man en aning för stora favoriter, ett vilt kämpande bottenlag ska man aldrig underskatta så här sent in på säsongen.

Jag väljer att spela 3/5 units på HK Aranäs +3.0 @ 1.80 hos Pinnacle.

Det var allt för idag, håll utkik i spelboken eller på twitter @AndreasB1897 för att se om det kommer spel till IFK Kristianstad - Alingsås HK.

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt