Speltips: Genomgång av Handbollsligan

Svensk handboll står för ovanlighetens skull på menyn en fredag och det med bravur, 6 matcher där "El Clasico" slår högst mellan Lugi HF - Ystads IF HF. Jag tänkte gå igenom matcherna även om det inte blir spel i alla matcher.

Redbergslids IK - HK Aranäs, spelstopp 2/2 18:30

Svår match sett till vart vi har oddsen här, att Redbergslid vinner är det inget snack om men med tanke på Aranäs väldigt målsnåla matcher under senare tid så tänker jag avstå överspelet som jag annars gillar när Redbergslid spelar hemma. -7.5 hittar vi hcp-linan på och den känns också omöjligt, RIK kan komma ut heltaggade efter att man bara fick oavgjort hemma mot Guif senast samtidigt som man kan ha tappat i form under uppehållet, har man tränat ner sig för att orka med slutspelet? Jag vet inte.

----------

Alingsås HK - IFK Skövde HK, spelstopp 2/2 19:00

Solklart överspel i min bok då detta är en av de berömda matchupsen som jag verkligen gillar. Alingsås gör ofta 30+ hemma mot lag som IFK Skövde HK. Skövde är också ett lag om inte de i Handbollsligan som gillar att spela i högst tempo och gör det konsekvent under hela matchen oavsett vad det står på tavlan. Just konsekvent är ett bra ord när man ska beskriva bortalaget då man också spelar mycket 7 mot 6, alltså utan målvakt i anfallsspelet vilket brukar kunna öka på målproduktionen med ett par mål per match sett till om de hade spelat 6 mot 6, för Skövdes del får vi nog hoppas att det jämnar ut sig framåt och bakåt.

4/5 units på Över 54.5 @ 1.80 hos Unibet.

----------

Guif - IK Sävehof, spelstopp 2/2 19:00

Den stora nyheten har under dagen varit att IK Sävehofs tränare Robert Wedberg lämnar rollen som tränare och sportchef för att bli generalsekreterare i Svenska Handbollsförbundet. Detta innebär att den förre AMO-tränaren och tidigare assisterande tränaren Andreas Stockenberg tar över med start ikväll. Sävehof har haft det tufft i år igen, senast blev det tillslut vinst med 27-21 mot Ricoh på hemmaplan men detta efter att Ricoh klappat ihop totalt sista 15 och det var första segern på de 6 senaste matcherna. Guif tog poäng borta mot Redbergslid senast och hade innan dess 4 raka vinster även om det varit mot Ricoh och OV Helsingborg. På hemmaplan är man starka och med tanke på form och hela den biten så stor Guif för högt här.

3/5 units på Guif +0 @ 1.83 hos Pinnacle.

----------

IFK Kristianstad - OV Helsingborg, spelstopp 2/2 19:00

Väldigt ointressant match på förhand, det är toppen mot "botten", 1:an mot nästjumbon. Kristianstad kan göra 40 och släppa in 20 här om man vill men då det snart är dags för avgörande i Champions League, har varit EM, Lagergren är skadad så finns det ingen anledning till att pilla på varken hcp eller totaler här. Det finns så mycket annat som är intressantare på dagens kort så bläddra blad och glöm den här fighten fort för i längden kommer det innebära röda siffror.

----------

Lugi HF - Ystads IF HF, spelstopp 2/2 19:00

El Clasico som de så gärna vill kalla det. En match som ofta bryter alla mönster från lunken så nog är det alltid något speciellt med detta möte. Det enda mönster man kan se år efter år är att det blir ofta runt 50 mål och väldigt jämnt även om Ystad faktiskt har vunnit de senaste 5 möterna. Det är en bra målvaktsuppsättning i båda lagen och med lite mer folk än vanligt, sägs att det kan bli runt 2500 och med lite mer känslor än vanligt så tror jag inte vi går över 50 mål idag heller och således är spelet givet.

4.5/5 units på Under 52.5 @ 1.80 hos bet365.

----------

HK Malmö - HIF Karlskrona, spelstopp 2/2 19:00

Malmö slog Aranäs på bortaplan i omstarten relativt enkelt med 20-27. HIF Karlskrona har lyckats förlora igen, 2/2 efter att EM tagit slut även om den första matchen faktiskt spelades innan Sveriges EM-final mot Spanien. Karlskrona har fått in en ny tränare i Sebastian Seifert och saker och ting ser faktiskt mycket bättre ut redan nu tycker jag och jag är övertygad om att man inte kommer sist när tabellen ska summeras då det finns material som är bättre än en sista plats i Handbollsligan. Oddsen är såklart grundade mycket på vad som hänt i höst men det är ett lite nytt Karlskrona här och jag tror man blir bättre och bättre för varje match.

3/5 units på HIF Karlskrona +8.0 @ 1.84 hos Pinnacle.

----------

Det var allt för idag, vi hörs i helgen!

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt