Speltips: EM 2018 - Final day!

Den som i början av månaden trodde att Sverige skulle spela en handbollsmatch med betydelse den sista söndagen i Jannuari upp med en hand. Det är dags att fördela medaljerna och Sverige kommer som sämst åka hem från Kroatien med en silvermedalj, WOW!

Bronsmatch, spelstopp 28/1 18:00

Vi inleder kvällen i rätt ordning, det är match om bronset mellan Frankrike - Danmark som mycket väl hade kunnat vara en final vid "normala" resultat. Frankrike blev i långa stunder totalt utspelade av Spanien i semifinalen och förlorade tillslut med 23-27 efter att Arpad Sterbik bland annat varit inne och tagit 3/5 straffar. Hur det gick i Danmarks semifinal tror jag vi alla vet om, man kvitterade i sista sekunden efter att ha legat under hela matchen, förlängning stundade och även om man klev in med klart mest momentum så var det Sverige som gick segrande ur det nordiska slaget den här gången.

Har en teori om att bronsmatcher ofta blir mer målrika än i en vanlig match och även om jag såklart inte spelar över i dessa matcher blint så är det dags att tillämpa teorin idag. Gerard har varit upp och ner under turneringen men ändå varit klart bäst av de 4 målvakterna i den här matchen, Dumoulin som varit 2:a målvakt i Frankrike har inte riktigt fått chansen så ska inte såga han allt för mycket men kollar vi däremot på Danmark så har det varit stora problem turneringen igenom då varken Landin eller Green knappt gjort en enda bra match.

Detta är lag som känner varandra in och utantill, möts ett par gånger per år då de båda är med i Golden League som en försäsongsturnering. Jag hoppas och tror vi får en målglad match som slutar runt 60 mål.

Tänkte lägga till ett specialspel från Coolbet också för er som får in lite pengar där. Linan på antal utvisningar ligger just nu på 6.5, båda lagen har ett snitt på att dra på sig exakt 3 utvisningar var per match så redan där är vi under snittet. Detta är en match mellan 2 giganter som inte är här för att vinna brons utan är mest besvikna över att man inte tog sig till final vilket förhoppningsvis kommer innebära att det inte blir speciellt intensivt försvarsspel utan mer offensivt och man släpper hellre än spelare än att trycka till och dra på sig onödiga utvisningar.

3/5 units på Över 56.5 @ 1.90 hos bet365.

3.5/5 units på Under 6.5 Utvisningar @ 1.85 hos Coolbet.

---------

FINAL, spelstopp 28/1 20:30

Vi alla vet hur de båda lagen tog sig till final och skulle någon mot all förmodan missat det så står det några rader upp precis hur det gick till.

Att Spanien är i final överraskar mig en del faktiskt, inte lika mycket som att Sverige är där men det förstår ni säkert. Spanien har ett lag som vinner matcher i försvaret, man snor mycket bollar och framkallar mycket tekniska fel hos motståndarna. Man ska dock inte glömma bort att även om Spanien har haft kanske det tuffaste motståndarna i hela turneringen sett över alla matcher så finns det 2 klara förluster i bagaget, det är 22-25 mot Danmark och 26-31 mot Slovenien. Vad som är häftigt i det spanska laget är att Arpad Sterbik kallades in inför semifinalen mot Frankrike då Perez de Vargas hade problem med ett knä, Sterbik tackade för samtalet och tog 3/5 straffar. Nu är det väldigt troligt att Corrales kommer starta men får han tidiga problem så kommer vi nog få se Sterbik mer i målet än vid bara straffar.

Sverige hade som bekant problem inför Norge, Jakobsson var redan borta sedan tidigare men Lagergren blev bekräftad out tidigt på morgonen och precis innan match kom beskedet att Simon Jeppsson insjuknat. Jakobsson och Lagergren kommer inte spela finalen, men Jeppsson ska vara tillbaka och det är väldigt viktigt då vi får fler alternativ. Nyckel i Sverige blir som vanligt målvakterna och Jim Gottfridsson, att få svaj på Spaniens tunga mittblock kommer vara key.

Även om Spanien enkelt slog ut giganten Frankrike så känns det rätt så givet att det är Sverige som kommer in med störst självförtroende här och man gillar att slå i underläge. Jag är helt övertygad om att detta är en match som kommer göra en 10 år äldre, det kommer bli jämnt hela vägen in och då känns det väldigt tryggt att vi har spelare som vågar klivar fram och som dessutom har lyckats, fråga bara Danmark.

Jag väljer att spela 4/5 units på Sverige +2.0 @ 1.69 hos NordicBet.

Det var allt för detta mästerskapet, nu hoppas jag bara att vi kan avsluta det på bästa sätt!

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.