AndreasB1897s blogg

Speltips: #sthlmhjärtahandboll

Lite surt att gårdagens rek gick förlorad, Kristianstad vann med 30-22 och +7.5 gick förlorad. Stig-Tore Moen var on fire och drog fram Kristianstad under långa stunder vilket tyvärr gjorde att skadeproblemen inte blev så mycket till problem. Ikväll är det hela 4 matcher i Handbollsligan men jag väljer att fokusera på derbyt i Stockholm där mitt älskade Bajen ska ha bra chans.

Handbollsligan

Hammarby IF - Ricoh HK, spelstopp 7/12 19:00

Bajen har efter 3 raka oavgjorda mot bra motstånd nu 2 raka förluster mot Guif och Malmö på bortaplan. Insatserna är dock inget man ska skämmas över utan spelet ser fortsatt bra ut och man ser verkligen inte att det börjar sätta sig samt att man kan börja skymta lite skytte av Rickard Lönn vilket alla grönvita välkomnar med öppna armar.

Ricoh däremot har 4 vinster på sina 5 senaste matcher, vinsterna har visserligen kommit mot lag på den undre halvan men vinst är alltid vinst. Förlusten kom nästsenast borta mot Ystads IF HF med 30-17.

Det är återigen dags för #sthlmhjärtahandboll vilket innebär att det är fri entré, en stark publiksiffra som säkerligen landar runt 1500 och vi vet alla hur bra Bajen är när Eriksdalshallen kokar. Bajens spel ser bättre och bättre ut och med ett kokande Eriksdalshallen så kan man ta ner vilket lag som helst (Ja även IFK Kristianstad, det har ju hänt förut). Ricoh ser också bättre ut och är nog väldigt tacksamma över att Ola Pewik är tillbaka, han ger Ricoh en helt ny dimension i anfallsspelet med sitt skytte och är väldigt nyttig.

Detta är 2 lag som känner varandra väldigt bra, man spelar ofta träningsmatcher mot varandra inför säsongen och i och med poolspelet så möts man 3 gånger per säsong i ligan. Det har blivit ett möte tidigare den här säsongen och det vann Hammarby med 27-29, den gången i Solnahallen.

Det kommer bli bra tryck, jämnt och en jävligt sevärd fight. Jag tycker Bajen är ett bättre lag och hemmaplan bör vara den avgörande faktorn. Tycker oddset är lite högt här på Bajen som jag tror drar det längsta strået och vinner med 26-23.

Jag väljer att spela 4/5 units på Hammarby IF -1.0 @ 1.75 hos Pinnacle.

/AndreasB1897

AndreasB1897s blogg

AndreasB1897

Finns på Twitter som AndreasB1897

Andreas eller twitteralias "AndreasB1897" är en handbollsnörd utan dess like, som snittar cirka 20-25 matcher i veckan under säsong. Andreas jobbar dessutom som Odds Compiler och har även där hand om mycket handboll. Ni kommer få se mest spel från den Svenska Handbollsligan men även från Champions League och favoritligan SEHA-Liga.

Sveriges bästa

Kända profiler