AndreasB1897s blogg

Speltips: HK Malmö - Redbergslids IK

Rekarna går bra nu och jag slänger mig ut direkt i hetluften denna måndag med ett spel från anrika Baltiska Hallen.

Handbollsligan

HK Malmö - Redbergslids IK, spelstopp 20/3 19:15

Malmö har gjort en riktigt bra säsong och parkerar just nu på en 4:e plats med 39 poäng, bara 3 poäng upp till serieledande Lugi som dessutom har 1 match mer spelad. Malmö togs innan säsongen över av den förra Malmöspelaren Stian Tönnessen och det har verkligen gett resultat, man spelar en handboll som innefattar att man sänker tempot för att sedan explodera + mycket bra målvaktsspel från Beutler som resulterar i att kantspelare likt förra landslagsspelaren Fredrik Petersen får många enkla mål. Hemma i Baltiska är man riktigt starka och faktum är att det blivit 11 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust på 13 matcher, ruskigt imponerande. Malmö dras dock med lite problem nu, det är ett skadekaos som jag sällan skådat inom svensk handboll. Adam Lönn är skadad, Robert Månsson är skadad, Anton Blickhammar är skadad och dessutom så är försvarsgeneralen Patrik Kvalvik nu också skadad. Vi pratar alltså om 3 helt ordinarie på 9meter samt en försvarskugge, nu har Malmö haft det så här i några matcher och ändå lyckats vinna. Man har bara mött Lugi som hållt någon klass och då vann man lite turligt tillslut med 1 boll. Jag tror att när man återigen får möta rejält motstånd så kommer det bli svårt och givetvis så är det så att matchandet på killarna som spelar är tufft och det kommer förr eller senare att ta ut sin rätt.

Om Malmö gör en bra säsong så skulle jag nog med förutsättningarna kalla Redbergslids för ännu bättre. Man ligger 5:a med 2 poäng bakom just Malmö och har gått som tåget. Senast gick man dock på pumpen hemma i derbyt mot IK Sävehof och det blev förlust med 22-24. Redbergslid har ett riktigt bra lag och Jasmin Zuta har fått ordning på grejerna rejält, något som säkerligen är med blandade känslor är att nyckelspelaren och ikonen Linus Arnesson är förlorad till nästa säsong då han i dagarna skrev på för tyska Bergischer. Redbergslid är givetvis medvetna om att om man ska slå Malmö på bortaplan så krävs det en kanoninsats men man kommer gå in till dagens match med vetskapen om att man faktiskt är hela Handbollsligans bästa bortalag, så självförtroende kommer finnas där. På tal om bäst i ligan så är det omöjligt att inte nämna kanske Sveriges största målvaktstalang, Tobias Thulin som just nu leder målvaktsligan på makalösa 41%, hela 3% mer än 2:an Nebojsa Simic från IFK Kristianstad.

Malmö är skadeskjutet och dessutom så tror jag man kan börja bli lite slitna, RIK kommer åka till Malmö med stora förhoppningar och verkligen tro på vinst till 100%. Ligans bästa bortalag tillsammans med ligans bästa målvakt gör att man har alla förutsättningar i världen till att vinna dagens fight. Det kommer att bli tufft men jag tycker Malmö är lite för stora favoriter här så väljer att testa följande:

Jag väljer att spela 3.5/5 units på Redbergslids IK +0 @ 2.49 på Pinnacle.

Spelbart ner till cirka 2.25.

/AndreasB1897

AndreasB1897s blogg

AndreasB1897

Finns på Twitter som AndreasB1897

Andreas eller twitteralias "AndreasB1897" är en handbollsnörd utan dess like, som snittar cirka 20-25 matcher i veckan under säsong. Andreas jobbar dessutom som Odds Compiler och har även där hand om mycket handboll. Ni kommer få se mest spel från den Svenska Handbollsligan men även från Champions League och favoritligan SEHA-Liga.

Sveriges bästa

Kända profiler