Speltips: IFK Skövde HK - HIF Karlskrona. No Madsen No Party!

Idag hittar vi tillbaka till Sverige igen och jag råkar veta från en av mina källor att Karlskrona har stora bekymmer inför ikväll, större än vanligt.

Handbollsligan

IFK Skövde HK - HIF Karlskrona, spelstopp 17/3 19:00

Slutspels jagande Skövde tog en mycket fin skalp borta mot Ystads IF HF, samma Ystad som man just nu jagar om den sista slutspelsplatsen. Skövde ligger alltså på en 9:e plats och har med 5 matcher kvar att spela 5 poäng upp till Ystads IF och om man ska ha någon chans att knipa den sista platsen och inte gå på semester redan i början av April så måste det bli vinst ikväll. Hemmalaget har haft en liten nedåtgående trend de sista matcherna men nu verkar man vara tillbaka och det rejält. Någon underskattning från Skövdes sida tror jag inte finns på kartan främst för att det inte var allt för längesen man förlorade mot Hammarby på hemmaplan med ett gäng bollar, man har gått på den minan 1 gång redan och kommer inte göra det igen. Läget i laget är att Christopher Hedberg verkar vara tillbaka vilket är ett fint plus, Adam Samuelsson däremot ska ha haft lite känning i en ljumske och är vad jag vet tveksam till spel just nu.

HIF Karlskrona, laget som sparkade Schefvert, satte han som sportchef och nu sedan några matcher leds av Carl-Johan Lång. Karlskrona ska passa sig, man ligger just nu nästsist då Hammarby har gått om och har faktiskt bara 4 poäng ner till IFK Ystad, ett Ystad man också har kvar att möta på bortaplan. Karlskronas form är en av de sämre jag någonsin sett i den svenska högstaligan i handboll. Senast laget tog poäng var den 26:e december, 21-21 borta mot Ricoh. Senast detta lag tog en vinst var den 20:e November, gissa mot vilket lag? IFK Skövde HK. Nu kommer vi dock till den intressanta biten i dagens inlägg, jämför vi laget Karlskrona ställde på banan den 20:e November kontra det vi får se ikväll så saknas Jakob Nygren fortfarande med en armskada men den stora nyheten idag är att Lars Möller-Madsen som varit sjuk hela veckan INTE följer med till Skövde ikväll och kommer inte delta ikväll. Vi pratar alltså om en spelare som ligger på en 2:a plats i skytteligan och som snittar 6.6 mål per match, ser man också till hur mycket uppmärksamhet han drar åt sig från försvarets håll så tappar Karlskrona så mycket mer än bara en spelare som gör 6.6 mål per match. Det ska dock sägas att Johannes Sandgren gör comeback idag efter väldigt lång skadefrånvaro, men han ska mest vara med för att avlasta enligt tränare Lång och som han själv säger så är man fortfarande väldigt kort om spelare på 9meter. Snabbt vill jag också nämna att målvaktsspelet i Karlskrona är en fullkomlig katastrof för tillfället, i de 2 senaste matcherna har de båda målvakterna haft en räddningsprocent på 13% respektive 19%.

Ett Karlskrona som inte tagit poäng det här året, som saknar sin tveklöst viktigaste spelare mot ett slutspelsjagande IFK Skövde som precis tagit en kanonvinst borta mot Ystads IF och som dessutom har hemmamatchen mot Hammarby färskt i minnet? Jag tänker inte hålla igen när vi får sådana här möjligheter.

Jag väljer att spela 5/5 units på IFK Skövde HK -3.0 @ 1.74 på Pinnacle.

Tycker detta är spelbart ner till runt 1.50.

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt