Speltips: Hammarby-IFK Göteborg

DS 1/10

Mitt förra blogginlägg handlade om matchen mellan Djurgården och Östersund. Tyvärr gav bloggspelet, över 2,5 mål, ingen utdelning i och med att Djurgården-Östersund slutade 0-2.

Idag hade jag tänkt att skriva om Allsvenskan igen. Denna gång är det Hammarby-IFK Göteborg som gäller.

Hammarby

För Hammarbys del har spelet – och resultaten – bara gått utför sedan derbyförlusten mot Djurgården för snart en månad sedan. I den efterföljande matchen reste Hammarby till Uppsala för att möta Sirius. Hammarby var, trots att man styrde spelet från början till slut, illa ute i den matchen. Philip Haglunds tidiga 1-0-mål såg ut att ge Sirius en efterlängtad seger. Rodic lyckades dock, tack vare hans sena kvitteringsmål, rädda Hammarby från en total katastrof. Efter 1-1-målet gjorde Hammarby sitt yttersta för att vända och vinna. Lagets ansträngningar räckte däremot inte hela vägen. Matchen slutade 1-1. Sedan var det dags för ännu ett derby. Den här gången stod AIK för motståndet. Hemmalaget AIK styrde och ställde under i princip hela matchen. AIK var också det lag som till slut drog det längsta strået. 1-0 till AIK innebar att Hammarby fick se sig besegrade i ytterligare ett Stockholmsderby. Hammarby kan dock trösta sig med att man spelade bättre i matchen mot AIK än i matcherna mot Djurgården och Sirius. Det var å andra sidan en marginell förbättring. Hammarby hade fortfarande problem med effektiviteten i anfallsspelet och noggrannheten i försvarsspelet. Hammarbys senaste match är hemmamatchen mot Elfsborg i onsdags. Slutresultatet, 0-1 till Elfsborg, innebar att Hammarby tappade ytterligare mark i kampen om SM-guldet. Matchen mot Elfsborg var en uppvisning i ineffektivitet från Hammarbys sida. Laget skapade chans efter chans men lyckades inte att hitta målet en enda gång.

IFK Göteborg

Ja, vad ska man säga om IFK Göteborg? IFK Göteborg, som ju är en klassisk storklubb i Allsvenskan, riskerar helt enkelt att åka ur den svenska toppdivisionen. Just nu befinner man sig på 12:e plats i tabellen. Det är bara fem poäng och en sämre målskillnad ner till nedflyttningskvalplats. Man kan, med tanke på att det är 21 poäng kvar att spela om, knappast säga att IFK Göteborg sitter säkert. Göteborgs senaste resultat är ingen munter läsning. Det är över en månad sedan (den 20:e augusti) laget vann en match. Då vann man med 2-1 hemma mot Östersund. Sedan dess har IFK Göteborg haft väldigt svårt att plocka poäng. Den första allsvenska matchen efter vinsten mot Östersund var bortamatchen mot Norrköping. Göteborg såg ut att kunna plocka med sig tre poäng från bortamatchen mot Norrköping efter Abrahams 0-1-mål i den 75:e minuten. Norrköping vände dock matchen sent. Hemmalaget gjorde både 1-1 och 2-1 på tilläggstid. Det här matchresultatet visar med all önskvärd tydlighet att Göteborg har svårt att stänga matcher. Efter den tunga förlusten mot Norrköping var det dags för ytterligare en bortamatch. Den här gången var det Dalkurd som stod för motståndet. Matchen mot Dalkurd slutade 1-1. Ett 1-1-resultat mot Dalkurd måste ha känts som en förlust för IFK Göteborg med tanke på att Dalkurd är ett av seriens svagaste lag. Det enda positiva som Göteborg kan ta med sig från den matchen är att man lyckades rädda en poäng tack vare Kharaishvilis sena kvitteringsmål. Sedan var det dags att möta Elfsborg på hemmaplan. Även denna gång var IFK Göteborg illa ute. Elfsborg ledde med 0-2 i halvtid och halvtidsresultatet stod sig under stora delar av den andra halvlek. Göteborg kom dock tillbaka in i matchen med hjälp av två sena mål. 2-2 innebär att IFK Göteborg i alla fall lyckades ta en poäng i matchen mot Elfsborg. De två efterföljande matcherna spelades mot Häcken (borta) och AIK (hemma). Häcken-IFK Göteborg och IFK Göteborg-AIK är matcher som IFK Göteborg säkerligen helst vill glömma. Häcken vann med 4-1 och AIK vann med 0-2. I båda matcherna visade Göteborg att man har stora problem i försvarsspelet.

Skador i Hammarby

Hammarby kommer till spel utan Simon Sandberg. Sandberg är lagets ordinarie vänsterback. Han kommer sannolikt att ersättas av Mats Solheim. Effekterna av det bör inte bli särskilt stora.

Skador i IFK Göteborg

IFK Göteborg reser till Stockholm utan Robin Söder och Vajebah Sakor. Söder har, sedan han anslöt till klubben i början av augusti, varit en av lagets ordinarie anfallare. IFK Göteborgs offensiva spel försvagas i viss mån på grund av att han missar matchen. Å andra sidan finns det goda offensiva alternativ på bänken (t.ex. Tobias Hysén). Sakor har pendlat mellan att vara startspelare och bänkspelare under säsongen. På senare tid har han dock fått spela en hel del från start. Hans ersättare kommer troligen att vara August Erlingmark. Detta kommer, enligt min mening, att innebära en marginell förändring för IFK Göteborgs mittfältsspel.

Analys och slutsats

Jag tror att både Hammarby och IFK Göteborg kommer att hitta nätet i dagens match. Båda lagen har visat upp ett riktigt instabilt försvarsspel den senaste tiden. Den många gånger nödvändiga noggrannheten i det defensiva spelet ser jag inte särskilt ofta från Hammarbys sida. Detsamma kan sägas om Göteborg. Jag tror också att vi kommer att få se en matchbild där båda lagen försöker att göra sitt yttersta för att vinna matchen. Hammarby behöver en seger för att undvika att hamna utanför topp 3. En Hammarbyseger är dessutom i princip nödvändig för att Hammarby ska kunna ha en realistisk möjlighet att vinna SM-guldet. Även IFK Göteborg är i stort behov av en seger. Göteborg vill med största sannolikhet säkra sin plats i Allsvenskan 2019. En trepoängare i den här matchen skulle vara ett viktigt steg i riktning mot det målet. Det är samtidigt så att skillnaden mellan ett kryss och en förlust inte är så stor för lagens respektive del att det för något av lagen är viktigare att rädda ett kryss än att gå för segern. Jag tror att matchbilden kommer att innebära att Hammarby är spelförande medan IFK Göteborg satsar på kontringar. Hammarby har visat sig sårbara när motståndarna kontrar. Ett exempel på det är matchen mot AIK där det bara var tillfälligheter som hindrade AIK från att göra flera kontringsmål. IFK Göteborg hanterar dessutom inte det låga försvarsspel som krävs för att stå emot attacker från spelförande lag av Hammarbys kaliber.

Speltips och odds

Spel: Hammarby-IFK Göteborg, båda lagen gör mål (BLGM) @ 1,8

Bookie: bet365

Värdering: 2/5 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.