Speltips: Djurgården-Östersund

DS 30/9

Gårdagens bloggspel - Watford +1,25 - såg länge ut att ge full utdelning. Arsenal ville dock annorlunda. I den 81:a minuten gjorde Cathcart självmål vilket innebar 1-0 till Arsenal. Två minuter senare gjorde Arsenal det andra och sista målet i matchen. 2-0 till Arsenal innebär att bloggspelet gick förlorat.

Dagens blogginlägg handlar om Djurgården-Östersund.

Djurgården

Djurgården har inte haft mycket att glädjas åt de senaste månaderna. Derbyvinsten mot Hammarby i början av september månad är egentligen det enda stora glädjemomentet sedan den fina formen under våren och sommaren. Augusti och september har i övrigt inte varit vad Djurgården hade hoppats på. Den tråkiga trenden inleddes i och med den förnedrande 5-0-förlusten borta mot Häcken den 12:e augusti. I den matchen visade Djurgården att försvarsspelet inte är rustat för att klara av ett vasst kontringsspel. Häckens snabba kontringsspel renderade i mål efter mål. Den efterföljande matchen, hemmamatchen mot Kalmar den 19:e augusti, var en uppvisning i ineffektivitet från Djurgårdens sida. Kalmar vann en 0-2-seger tack vare att laget - till skillnad från Djurgården - utnyttjade de målchanser man fick. 2-2-matchen mot Elfsborg var inte heller en höjdare. Djurgården var illa ute efter att Elfsborg gjorde 0-2 i den 61:a minuten. Laget klarade dock av att komma tillbaka in i matchen efter sena mål av Ulvestad (på straff) och Kozica. Därefter vann man som sagt mot Hammarby på ett imponerande sätt. I den matchen visade Djurgården upp ett riktigt fint anfallsspel och ett stabilt försvarsspel. Den taktiska approachen (som bl.a. bestod i att Erik Johansson fick spela på mittfältet) var dessutom ett genidrag. Sedan vinsten mot Hammarby har Djurgården inte spelat särskilt bra fotboll. 0-1-förlusten mot Brommapojkarna var en rent ut sagt bedrövlig insats från Djurgårdens sida. Jag (som ser i stort sett alla Djurgårdens tävlingsmatcher) har inte sett laget spela så dålig fotboll på flera år. Djurgården skapade i princip inga lägen och styrde inte ens spelet, vilket man måste kunna förvänta sig när BP kommer på besök. Efter matchen mot BP vann Djurgården med 0-3 borta mot Trelleborg. 0-3 låter uppenbarligen bra, men jag tycker ändå inte att DIF imponerade i den matchen. Det som laget kan ta med sig från den matchen, i positivt hänseende, är att Mrabti verkar ha hittat formen igen (han gjorde 0-1- och 0-2-målen inom loppet av två minuter). Andra halvlek handlade om att bevaka ledningen, vilket ledde till att DIF knappt skapade (eller ens försökte skapa) några målchanser. Man lyckades, trots detta, göra 0-3 på tilläggstid. Första halvlek var, bortsett från målen, en högst medioker insats från Djurgårdens sida. Lagets senaste match spelade man i onsdags (den 26/9) borta mot Sundsvall. Jag tycker att Djurgården gjorde en ganska bra match då trots att laget bara fick med sig en poäng (matchen slutade 1-1).

Östersund

Östersund har, liksom Djurgården, en tung period bakom sig. Mellan den 20:e augusti och 15:e november lyckades Östersund med bedriften att förlora fyra raka fotbollsmatcher. Den mindre trevliga förlustraden fick sin början genom att Östersund förlorade borta med 2-1 mot IFK Göteborg. En bortaförlust mot IFK Göteborg brukar, historiskt sett, inte vara något som är värt att vara speciellt besviken över. I år har dock, som de flesta som följer Allsvenskan säkert känner till, IFK Göteborg underpresterat rejält. En bortaförlust mot IFK Göteborg är med andra ord inte acceptabel. Östersunds bollinnehavsmässiga dominans räckte inte för att laget skulle kunna få med sig poäng hem från Göteborg. Nästan en vecka senare, den 26:e augusti, förlorade Östersund ännu en gång. Denna gång mot Sundsvall. Östersund såg länge ut att kunna ta en hemmaseger mot Sundsvall. Halvtidsresultatet (1-0 till Östersund) stod sig ända fram till den 78:e minuten. Då kvitterade Sundsvall till 1-1. Sundsvall fullbordade vändningen i den 89:e minuten i och med ett 1-2-mål av David Haro. Efter den tunga hemmaförlusten mot Sundsvall var det dags att besöka Behrn Arena för att möta Örebro. Östersund fick återigen se sig besegrade med uddamålet. Slutresultatet blev 2-1. Den fjärde och sista matchen i Östersunds fyra matcher långa förlustrad är hemmamatchen mot Malmö den 15:e september. Östersund hade en fin 2-0-ledning mot Malmö redan efter 15 spelade minuter. Malmö kom dock tillbaka in i matchen snabbt. Skåningarna gjorde både 1-2 och 2-2 i slutet av den första halvleken. Tidigt in i den andra halvleken gjorde man också matchens femte och sista mål (2-3). Vändningen var fullbordad och Östersund tappade ännu en gång en hemmaledning. Östersund har skött sig lite bättre efter förlustmatchen mot Malmö. 0-1 borta mot Sirius och 3-1 hemma mot Brommapojkarna är däremot vad Östersund förväntas prestera under normala omständigheter. Det man kan ta med sig från Östersunds senaste matcher är att Östersund tenderar att tappa ledningar i slutet av matcherna, att laget inte riktigt har vad som krävs för att mäta sig med de bästa lagen i Allsvenskan och att man - trots en mindre fin form - fortfarande har ett spel som räcker för att vinna mot bottenlagen utan problem.

Skador i Djurgården

Djurgården kommer till spel utan Omar Eddahri och Kevin Walker.

Jag tror inte att avsaknaden av Eddahri och Walker kommer att spela någon större roll för Djurgårdens del. Eddahri har bara spelat en match för Djurgården och det är tveksamt om Walker är förstavalet på Djurgårdens defensiva mittfält. Lagets startelva bör därför inte påverkas av att Eddahri och Walker inte kan spela matchen. Avsaknaden av Eddahri och Walker minskar dock såklart Djurgårdens alternativ på bänken. Såväl Eddahri som Walker är ju tänkbara inhoppare.

Skador i Östersund

Östersund reser till Stockholm utan Simon Kroon och Jordan Flores.

Att Flores missar matchen borde inte påverka Östersund särskilt mycket. Han har ännu inte spelat en tävlingsmatch för Östersund. Flores har inte ens hunnit med att sitta på bänken än. Det är oklart om han är tänkt att vara en startspelare eller inte eftersom han lånades in så sent som den 9:e augusti i år. Den enda slutsatsen jag kan dra är att Östersund i vart fall tappar ett bänkalternativ. Kroon har, sedan han kom till klubben den 27:e juli i år, varit en ordinarie offensiv mittfältare. Han är inte en av lagets mest framträdande spelare. Klart är i alla fall att Östersund, på grund av att Kroon är otillgänglig, kommer att tvingas att genomföra förändringar i mittfältet. Det är svårt att veta exakt hur en sådan förändring kommer att se ut. Jag tror dock att Fritzson kommer att spela högeryttermittfältare istället för Kroon. Östersunds offensiva förmågor kommer inte att försämras särskilt mycket på grund av det, trots att Kroon uppenbarligen är förstavalet.

Analys och slutsats

Jag tycker att det är mycket som talar för att matchen mellan Djurgården och Östersund kommer att bli målrik. En faktor som talar i den riktningen är underlaget. Konstgräset på Tele2 Arena är snabbt och gynnar det anfallande laget, vilket vi har fått sett prov på flera gånger under de gångna säsongerna. Jag tycker också att statistiken talar för en målrik match. Både Djurgården och Östersund har för vana att vara inblandade i målrika matcher. Tre av Djurgårdens fem senaste matcher och fyra av Östersunds fem senaste matcher har resulterat i tre eller fler gjorda mål. Såväl Djurgården som Östersund gör och släpper in många mål. Djurgården har gjort 33 mål och släppt in 26 mål den här allsvenska säsongen. Motsvarande siffror för Östersunds del är 39 gjorda och 28 insläppta. Även lagens tabellsituation skapar goda förutsättningar för en målrik tillställning. Östersund och Djurgården ligger båda i mitten av tabellen. Det är nästan matematiskt omöjligt att något av lagen åker ur eller spelar nedflyttningskval när samtliga 30 omgångar är färdigspelade. Lagen har samtidigt en lång bit upp till Europaplatserna. Det är med andra ord i princip bara en seger som räknas för båda lagen. Noll poäng eller en poäng i dagens match gör det väldigt svårt att nå topp 3 och garanterat Europaspel nästa säsong samtidigt som en förlust eller ett kryss inte får någon större effekt för lagens möjligheter till spel i Allsvenskan 2019. Jag tror också att den förväntade matchbilden kan rendera i en målglad match. Djurgården och Östersund är lag som ogärna låter motståndaren styra och ställa. Detta bör leda till ett böljande spel där båda lagen tar offensiva initiativ och skapar flera vassa målchanser.

Speltips och odds

Spel: Djurgården-Östersund, över 2,5 mål @ 1,86

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.