Speltips: AIK-Hammarby - Målsnålt Stockholmsderby?

aik hammarby 22/9

Nej, ni. Bloggformen är inget vidare bra överhuvudtaget. Spelet som jag rekommenderade i lördagens blogginlägg gav inte heller någon utdelning. Elfsborg vann matchen med 1-0 vilket innebär en halv förlust på bloggspelet. Spelet såg bra ut på förhand men det blev tyvärr stolpe ut den här gången.

Idag är det återigen Allsvenskan som står på tapeten. Den här gången är det Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby som gäller.

Spel: AIK-Hammarby, under 2,5 mål @ 1,88

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5 units

AIK befinner sig i en intressant situation. Laget hade 32 raka allsvenska matcher utan förlust när man för en vecka sedan åkte till Östgötaporten för att möta Norrköping. Den förlustfria sviten fick se sitt slut när Norrköping vann matchen med 2-0. Till råga på allt var det den före detta AIK-spelaren Simon Thern som gjorde båda målen. Det sätt på vilket AIK kommer att hantera förlusten mot Norrköping kan mycket väl vara avgörande för om AIK vinner SM-guld eller inte. Poängmässigt spelar matchen mot Norrköping ingen större roll. AIK har fortfarande en god chans att ta SM-guld om man fortsätter att spela på samma sätt som tidigare under säsongen. Jag tror däremot att förlusten kan få en stor psykologisk påverkan om AIK-spelarna hanterar den på fel sätt.

Hammarby har en mindre lyckad period bakom sig. Derbyförlusten mot Djurgården (1-3) den 2 september följdes upp av en undermålig insats borta mot Sirius (1-1). Krysset mot Sirius och förlusten mot Djurgården medförde att Hammarby tappade mark i kampen om SM-guldet. Just nu ligger man fyra poäng efter serieledande AIK. Hammarby befinner sig i en minst lika intressant situation som AIK för tillfället. Resultaten i lagets nästkommande matcher kan medföra allt ifrån ett succéartat SM-guld till en tråkig mittenplacering.

AIK har Robert Lundström, Joel Ekstrand och Jesper Nyholm på skadelistan. Lundström och Nyholm är båda två ordinarie backar. De har dock varit otillgängliga under lång tid (Nyholm har inte spelat allsvensk fotboll i år och Lundström har inte spelat en match sedan slutet av april). Backen Ekstrand har inte heller spelat allsvensk fotboll den här säsongen. AIK har just nu en kompetent ordinarie backlinje bestående av Milosevic, Karlsson och Jansson. Man borde därför med andra ord inte påverkas särskilt mycket på grund av att Lundström, Ekstrand och Nyholm missar matchen.

Hammarby har alla sina spelare tillgängliga.

Dagens match är väldigt betydelsefull för båda lagen. En trepoängare för endera lagen skulle avsevärt förändra förutsättningarna för kampen om SM-guldet. Vinner AIK, utökas avståndet till Norrköping och Hammarby. AIK ligger i så fall sju poäng före Hammarby och sex poäng före Norrköping. Om Hammarby vinner klättrar man till andra plats i tabellen, två poäng före Norrköping och en poäng efter AIK. Detta är naturligtvis båda lagen väl medvetna om. Jag tror därför att prio nummer ett för båda lagen är att undvika att motståndaren plockar tre poäng. Att satsa hårt på att göra mål öppnar upp luckor i försvarsspelet som motståndaren kan utnyttja. Lagen lär istället prioritera att minimera risken att släppa in mål. Jag ser därför framför mig en förhållandevis stängd matchbild där båda lagen inte vågar riskera något. Detta talar naturligtvis för att matchen blir målsnål. Även statistiken talar för att AIK-Hammarby blir ett målsnålt möte. Det är sällan AIK och Hammarby är inblandade i målrika matcher. Fyra av AIK:s fem senaste matcher och tre av AIK:s fem senaste hemmamatcher har innehållit under 2,5 mål. Tre av Hammarbys fem senaste matcher och tre av Hammarbys fem senaste hemmamatcher har renderat i under 2,5 mål. Under 2,5 mål ger 1,88 gånger pengarna på Unibet. Det tycker jag är i överkant.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt