Speltips: Tottenham-Liverpool - Intressant brittiskt tungviktsmöte

Liverpool Tottenham 12/9

Hej igen. Det var nästan två veckor sedan (den 2 september, närmare bestämt) jag skrev mitt senaste inlägg här i bloggen. Jag känner därför att det inte är någon större idé att skriva någon detaljerad summering av matchen mellan BP och Malmö (som förra blogginlägget handlade om). Man kan i alla fall konstatera att Malmö vann med 0-3 och att bloggspelet, Malmö -1,5, följaktligen gav utdelning. Nu när landslagsuppehållet är över drar de stora europeiska ligorna igång igen. Det betyder i sin tur att vi kan se fram emot en hel del Premier League-fotboll. Den av lördagens PL-matcher som ser intressantast ut på förhand spelas mellan Tottenham och Liverpool. Det är i denna match jag har hittat ett, enligt mitt tycke, spelvärt spel.

Spel: Tottenham +0,25 @ 1,91

Bookie: bet365

Värdering: 3/5 units

Tottenham har hittills haft ett ganska bekvämt spelschema. Newcastle, Fulham, Manchester United och Watford har stått för motståndet under de fyra inledande omgångarna. Newcastle besegrade man hyfsat komfortabelt med 1-2 borta. Hemmasegern (3-1) mot Fulham var ännu tydligare (även om det dröjde länge innan Tottenham kopplade greppet om matchen resultatmässigt). Säsongens (hittills) bästa prestation stod man emellertid för i mötet med Manchester United. Det var först då Tottenham, enligt min mening, visade upp sitt fulla register. 0-3 borta mot United är naturligtvis ett starkt resultat rent resultatmässigt. Tottenham kontrollerade dessutom stora delar av matchen spelmässigt (möjligen med undantag för vissa perioder under den första halvleken där United skapade en hel del målchanser). Att matchen slutade 0-3 var med andra ord ingen tillfällighet. I den efterföljande matchen mot Watford presterade Tottenham inte alls lika bra fotboll. Spurs hade svårt att skapa målchanser och fick, trots ett stort bollinnehavs- och hörnmässigt övertag, se sig besegrade med 2-1. Nio poäng på fyra matcher innebär att Tottenham återfinns på femte plats i PL-tabellen, en poäng efter fjolårsvinnarna Manchester City. Spurs är antagligen inte nöjda med att ligga femma i tabellen. Det ska man inte heller vara, med tanke på lagets kapacitet. Jag ser samtidigt inga skäl till oro för Tottenhams del. Den onödiga förlusten mot Watford överskuggar inte lagets fina insatser tidigare under säsongen.

Liverpool har börjat säsongen på ett väldigt fint sätt. De kan inte vara annat än nöjda med fyra raka segrar och 9-1 i målskillnad. Liverpool har dock, precis som Tottenham, ställts mot relativt enkelt motstånd. West Ham, Crystal Palace, Brighton och Leicester är ju lag som Liverpool ska kunna besegra utan några större problem. Man ska emellertid samtidigt komma ihåg att Liverpool har haft problem mot mitten- och bottenlagen under de senaste säsongerna. Liverpools form är svår att bedöma på grund av att laget ännu inte har fått möta särskilt svårt motstånd den här säsongen. Den enda slutsatsen som går att dra i dagsläget är att Liverpools problem mot mitten- och bottenlagen, som man har kämpat med under de senaste säsongerna, åtminstone just nu ser ut att vara lösta. Detta säger dock lite om Liverpools förmåga att mäta sig mot de andra topplagen i ligan.

Tottenham har en ganska diger skadelista för tillfället. Alli, Lloris, Sissoko, Janssen och Foyth missar matchen mot Liverpool. Det är tveksamt om Son kan spela. Att Sissoko, Janssen och Foyth inte kan spela minskar inte Tottenhams vinstchanser nämnvärt. Foyth satt på bänken hela fjolårssäsongen, Janssen lånades ut till Fenerbache förra säsongen efter att ha suttit på bänken under säsongsinledningen. Även Sissoko spenderade en hel del tid på bänken förra säsongen. Det faktum att Alli och Lloris inte kan spela vållar däremot större problem för Tottenhams del. Lloris är med rätta lagets obestridliga förstamålvakt och Alli är en av lagets viktigaste offensiva mittfältare. Tottenhams bredd är dock så pass bra att man kan ställa upp med ersättare som nästan är lika bra som Alli och Lloris. På Tottenhams skadelista finns, som tidigare nämnt, även Son med. Det är som sagt tveksamt om han kan spela eller inte. Kan han inte spela försvagas Tottenhams anfallsspel ytterligare. Jag vågar dock påstå att det finns ersättare som kan spela istället för Son utan att Tottenhams anfallsspel påverkas särskilt mycket i negativ riktning. Tottenham har, sammanfattningsvis, en skadesituation som på intet sätt är optimal. Å andra sidan går den, tack vare truppens bredd, att hantera utan att laget försvagas i stor utsträckning.

Liverpools skadelista är mindre omfattande än Tottenhams dito. Liverpool kommer att få klara sig utan Lallana, Lovren och Oxlade-Chamberlain i eftermiddagens match. Alla tre är kompetenta spelare men Liverpool har, precis som Tottenham, en så pass bred trupp att det finns andra spelare som kan göra ett i princip lika bra jobb. För Liverpool ser det alltså ganska bra ut skademässigt.

Jag måste säga att jag blev förvånad när jag såg att Liverpool är den stora oddsfavoriten i det här mötet. Min första reaktion var att Tottenham måste ha en väldigt besvärlig skadesituation för att Liverpools favoritskap ska vara motiverat. Tottenham befinner sig uppenbarligen i en lite sämre skadesituation än Liverpool. Jag tycker dock inte att det räcker för att Tottenham ska vara underdogs på hemmaplan mot Liverpool. Tottenham har hemmaplansfördelen och en fin form. Man vann dessutom nyligen mot ett annat topplag (Manchester United) på ett övertygande sätt. Liverpool har visserligen spelat in fler poäng hittills. De har å andra sidan mött enklare motstånd än Tottenham. Liverpool har ett fantastiskt anfallsspel samtidigt som försvarsspelet ofta lämnar en del att önska. Tottenham kombinerar ett starkt anfallsspel med ett minst lika starkt försvarsspel. Kombinationen starkt anfallsspel och starkt försvarsspel är vad som brukar fälla avgörandet i stormatcher i PL (där det sällan räcker med ett briljant anfallsspel). Så tror jag också att det kommer att bli idag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt