Speltips: Brommapojkarna-Malmö - Toppen mot botten

Malmö 2/10

Igår skrev jag några rader om AIK-Häcken. Spelet som rekommenderades var BLGM. Tyvärr gick det inte som jag hade tänkt mig. AIK spelade strålande fotboll medan Häcken inte alls fick spelet att stämma. 3-0 till AIK innebär en förlust på bloggspelet.

Idag är det matchen mellan Brommapojkarna (BP) och Malmö som gäller.

BP befinner sig i en minst sagt jobbig situtation för tillfället. Laget ligger just nu på 14:e plats vilket innebär att de ser ut att behöva spela nedflyttningskval i höst. Man har dessutom bara tre poäng ner till nedflyttningsplats. Vad är det då som har försatt BP i den här situationen? Jag skulle vilja påstå att den främsta orsaken till BP:s dåliga tabellplacering är lagets anfallsspel. BP gör helt enkelt alldeles för få mål. Man är det lag som, sett till de 19 första omgångarna, har gjort minst antal mål i Allsvenskan den här säsongen. Tolv gjorda mål efter 19 spelade matcher, eller ca 0,63 mål per match, är naturligtvis ett bedrövligt facit. Lagets nio anfallare har tillsammans stått för tre (!) mål, vilket är häpnadsväckande.

Malmö är i ett helt annat läge tabellmässigt. Innan VM-uppehållet såg det väldigt tufft ut för Malmös del men numera ser det betydligt bättre ut. I dagsläget ligger Malmö på fjärde plats i tabellen, fem poäng efter tredjeplacerade Norrköping (som har spelat en match mer än Malmö). Formen är det inget som helst fel på. Malmö har vunnit fem raka matcher (målskillnad 13-2) och är i och med detta seriens formstarkaste lag. Lagets fina resultatrad blir desto mer imponerande om man beaktar att Malmö har spelat en hel del Champions League- och Europa League-matcher under juli och augusti.

De enda spelarna som står med på BP:s skadelista är ordinarie mittfältarna Gustafsson och Sandberg Magnusson. Båda två kan troligtvis spela dagens match. BP:s skadeläge ser med andra ord ganska bra ut.

På Malmös skadelista står Christiansen, Safari, Strandberg, Molins och Andersson. De fyra sistnämnda spelarna missar matchen. Det är tveksamt om Christiansen kan spela. För Malmös del ser skadeläget alltså sämre ut. Molins har inte spelat fotboll i Malmö sedan 2016 och Andersson är lagets andramålvakt. Malmö bör därför inte påverkas nämnvärt av att Molins och Andersson missar matchen. Safari är ordinarie back. Malmö borde dock klara av att stå emot BP:s anfallsspel även utan Safari. Strandberg är en av Malmös tre anfallare. Han är en viktig spelare, men jag tror att Malmö kan prestera bra även med Rosenberg och Antonsson på topp. Det största problemet med att Strandberg missar matchen är att Malmö därigenom får färre anfallsalternativ på bänken. Malmös största avbräck är, enligt min mening, Christiansen. Christiansen är en av Allsvenskans bästa mittfältare och Malmös mittfält ser inte lika bra ut när han inte spelar. Det är dock som sagt inte klart att Christiansen missar matchen mot BP.

Mycket talar för att Malmö vinner stort mot BP idag. Malmös form, spelarmaterial och självförtoende är mycket bättre än BP:s dito. BP har visserligen hemmaplan och ett bättre skadeläge än Malmö. Malmö har dessutom ett mer hektiskt spelschema bakom sig. Hemmaplansfördelen och skadeläget tror jag kommer att ha en liten betydelse. BP är visserligen bättre hemma än borta, men hemmaspelet är ärligt talat inte bra det heller. Malmö har ett sämre skadeläge än BP i nuläget. Detta kan i och för sig snabbt förändras om Christiansen, men inte Gustafsson och Sandberg Magnusson, spelar matchen. Då har istället Malmö ett bättre skadeläge. Om läget blir tvärtom och Gustafsson och Sandberg Magnusson, men inte Christiansen, spelar matchen har Malmö uppenbarligen ett försvagat mittfält. Jag tror ändå inte att Malmös möjligheter att vinna med minst två mål mot BP minskar speciellt mycket (även om de såklart minskar). Malmös hektiska spelschema bör inte bli avgörande. Laget har en trupp som ska klara av att spela framgångsrikt i både Europaspel och Allsvenskan. Efter matchen mot BP får man dessutom vila nästan två veckor. Detta medför att spelarna kan prestera på max utan att behöva fokusera på de kommande matcherna. Jag tror sammanfattningsvis att Malmö har väldigt goda chanser att vinna med två, tre mål mot BP idag. Malmö -1,5 @ 1,76 spelas med 3/5 unitsUnibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt