Speltips: Juventus-Lazio den - Målsnålt i Turin?

Ciro Immobile firar ett mål

Hej igen. Tottenham gjorde jobbet för en vecka sedan. 3-1 till Spurs i hemmamatchen mot Fulham innebär en vinst på det senaste bloggspelet (Tottenham -1,5). Idag hade jag tänkt att testa lyckan i Serie A.

Juventus startelva (4-3-3): Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi, Mandzukic, Cristiano Ronaldo.

Lazios startelva (3-5-1-1): Strakosha - Wallace, Acerbi, Radu - Marusic, Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic - Luis Alberto - Immobile.

Juventus har öppnat plånboken rejält under sommaren. Som de flesta fotbollsintresserade antagligen vet har Juve värvat Cristiano Ronaldo från Real Madrid och Bonucci från Milan. Man har också gjort klart med Cancelo, Emre Can och Douglas Costa (som tidigare var inlånad från Bayern München). I stort sett alla lagdelar har med andra ord förstärkts rejält.

Cristiano Ronaldo är ju som bekant en av världens absolut bästa fotbollsspelare (av många ansedd som världens bästa). Han bör kunna ta Juve till nästa nivå anfallsmässigt trots att Higuain inte är med i lagets trupp längre. Bonucci-värvningen borde vara precis det som Juventus defensiva spel behöver (jag fattar inte varför han lämnade klubben från första början). Douglas Costa, Emre Can och Cancelo förstärker det redan starka mittfältet.

Det enda jag inte riktigt förstår med Juves transferfönster är att man valde att släppa Buffon till PSG utan att värva en ersättare. Visst värvade man Perin från Genoa. Han är dock knappast tänkt som ett förstaval på målvaktspositionen. Istället har Juventus valt att låta fjolårssäsongens andrakeeper, Szczesny, kliva in som Buffons ersättare. Märkligt beslut, om ni frågar mig.

Lazio har inte varit lika aktiva som Juventus under sommarens transferfönster. Det ser snarare ut som att man har valt att låta säsongen 2018/19 vara något slags mellanår. Felipe Anderson har lämnat klubben, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på att han inte alls är samma spelare som han var för tre-fyra säsonger sedan. Det som får mig att reagera är att Lazio inte har värvat in tillräckligt bra anfallsspelare. Man kan nämligen inte låta anfallsspelet stå och falla med Immobile. Det finns ingen annan renodlad anfallare som kan avlasta Immobile när han är skadad eller ur form. Det enda riktigt lyckade med Lazios transferfönster är att man lyckades få en hel del pengar för att släppa Felipe Anderson till West Ham.

Nog om sommarens transferfönster. Kvällens möte står mellan ett Juventus som är känt för att spela med en defensiv strategi (det vissa kallar för tråkspel) och ett Lazio med bara en duktig anfallare. Jag tror att Juventus kommer att ta ledningen i första halvlek för att sedan lägga fokus på att hindra Lazio från att komma in i matchen. Denna taktik kan mycket väl lyckas. Juventus nygamla backlinje borde kunna hindra Immobile. Jag ser inte heller några större hinder mot att Juve vinner kampen på mittfältet (detta trots att Lazio har ett av ligans bästa mittfält). Jag spelar under 3.0 mål asian med 3/5 units till 1,75bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt