Speltips: Sampdoria-Inter

Juventus gjorde många, inklusive mig, besvikna igår när man inte fick med sig mer än en poäng från bortamötet mot SPAL. Jag såg inte matchen från början till slut. I de delar jag kollade på var emellertid Juves ineffektivitet påtaglig. Om det beror på en dålig dag på jobbet eller en bristande respekt för motståndet, låter jag vara osagt. Klart är i alla fall att 0-0-resultatet i matchen mellan SPAL och Juventus resulterade i en förlust på mitt senaste bloggspel (Juventus -1,25).

Idag tar vi nya tag. Nu är siktet inställt på ännu en Serie A-match, nämligen matchen mellan Sampdoria och Inter.

Spel: Sampdoria +0,5 @ 1,84

Bookie: Pinnacle

Värdering: 4/5U

Sampdoria kommer till spel utan Sala och Linetty.

Inter reser till Genoa utan Ranocchia.

Det är svårt att få ett grepp om var Sampdoria står i dagsläget formmässigt. Resultaten ger en splittrad bild av Sampdorias prestationer. Ena veckan spelar man oavgjort, nästa vecka vinner man, veckan därefter förlorar man, nästa vecka vinner laget igen och veckan därpå förlorar man återigen.
Innan jag går närmare in på resultaten från Sampdorias fem senaste matcher finns det anledning att titta på hemmaresultaten. Där hittar vi nämligen den största kontinuiteten i Sampdorias resultatmässiga prestationer. Sampdoria har vunnit tre av lagets fem senaste hemmamatcher. Det var tre månader - eller sju matcher sedan - Sampdoria senast förlorade en hemmamatch. På hemmaplan har Sampdoria vunnit mot bl.a. Milan, Juventus och Fiorentina den här säsongen. Det är bara Lazio och Sassuolo som har vunnit mot ett hemmaspelande Sampdoria säsongen 2017/18. Av detta följer att det uppenbarligen är svårt att som bortalag besegra Sampdoria och att Sampdorias hemmaform är väldigt god.
Jag nämnde ovan att Sampdorias fem senaste resultat är blandade. Flera av resultaten är dessutom svårförklarliga. Hur kan man t.ex. helt plötsligt förlora med 4-1 borta mot Crotone, mitt under en i övrigt ganska bra period resultatmässigt? Förlusten i sig är visserligen inte särskilt svårförklarlig. Det är ju välkänt att Sampdoria är avsevärt mycket sämre borta än hemma. De stora förlustsiffrorna är egentligen det enda som är svårt att förstå. En dålig dag på jobbet för Sampdorialirarna, kanske?
I övrigt har Sampdoria i stort sett gjort vad som förväntats av dem på sistone. Hemmavinsterna mot Hellas Verona (2-0) och Udinese (2-1) var väntade, dels med tanke på Sampdorias starka hemmaspel, dels med tanke på motståndets relativt låga kvalité. Bortaförlusten mot Milan (1-0) kom inte heller som någon överraskning. Sampdorias mediokra bortaspel och det faktum att man i grunden är ett sämre fotbollslag än Milan medförde att resultatet var väntat. Den sista matchen som jag ska kommentera är 1-1-matchen hemma mot Torino. 1-1 är visserligen inte någon höjdare med tanke på Sampdorias starka hemmaspel, men man ska ändå komma ihåg att Torino är ett bra fotbollslag och att man inte kan kräva att Sampdoria ska vinna alla hemmamatcher.
Nu blev det kanske lite väl mycket resultatsnack från min sida. Anledningen till att jag inte tänker skriva särskilt mycket om Sampdorias spel är att jag tycker att resultaten i allt väsentligt motsvarar lagets spel på sistone. Man kan med andra ord inte säga att Sampdoria - med hänsyn till det spel man har visat upp - har haft resutatmässig "tur" eller "otur". Lagets spel har helt enkelt gett de resultat spelet förtjänar. Varken mer eller mindre.

Inter har en tuff period bakom sig. År 2018 kan så här långt inte beskrivas som något annat än som mardrömsliknande för Inters del. Laget har hittills spelat åtta matcher i år. Resultaten lämnar en hel del att önska. Fem kryss, två segrar och en förlust är helt enkelt undermåligt för ett lag med Inters ambitioner, resurser och spelarmaterial. De fem senaste matchernas resultat ser ut på liknande vis (två kryss, två vinster och en förlust). Detta trots att Inters spelschema har varit osedvanligt enkelt. Crotone, Bologna, Genoa och Benevento ska ju Inter vinna mot utan problem under normala omständigheter. Det enda lag av någorlunda hög klass som Inter har mött den senaste tiden är Napoli. Den matchen slutade 0-0, vilket är ett resultat som Inter knappast kan klandras för med tanke på motståndets kvalitéer. Annat kan man säga om matcherna mot Crotone och Genoa. 1-1 hemma mot Crotone är ett bedrövligt resultat om man frågar de flesta Serie A-lag. Det borde därför vara uppenbart att ett av ligans topplag, d.v.s. Inter, borde vara rejält missnöjda med att bara få med sig 1-1 mot Crotone. Inte minst på hemmaplan. Ett annat resultat som Inter borde skämmas för är 2-0-förlusten borta mot Genoa. Genoa är ett färglöst mittenlag som Inter i vart fall ska kunna spela oavgjort emot. De enda resultat som Inter egentligen ska vara nöjda med från den senaste tiden är hemmavinsterna mot Bologna (2-1) och Benevento (2-0). Vinster mot Bologna och Benevento är dock inget som Inter ska vara allt för stolta över. Dessa är nämligen lag som Inter ska vinna emot utan problem.
Inters resultat visar att något inte riktigt står rätt till i Inter. Vad är det då som har gjort att Inters resultat är så här pass dåliga? En tänkbar förklaring är att lagets i särklass viktigaste spelare - Icardi - har varit ovanligt svag den senaste tiden. Det går inte att säga annat med tanke på att han har misslyckats med att göra mål i sex av de sju senaste matcher som han har deltagit i.

Jag anser att det mesta, bl.a. följande, talar för att Sampdoria klarar minst oavgjort mot Inter:

1. Sampdorias hemmaspel. Sampdoria är som sagt ett riktigt bra hemmalag. Milan, Atalanta, Juventus, Fiorentina, Roma och Torino är exempel på lag som har fått tvingats vända hem utan tre poäng i bagaget. Flera av dessa lag har man dessutom besegrat (Milan, Atalanta, Juventus och Fiorentina). När man också beaktar att Sampdoria bara har förlorat två hemmamatcher den här säsongen, bör det stå klart att det aldrig är någon enkel uppgift att möta ett hemmaspelande Sampdoria.

2. Inters form. Inter befinner sig i en djup formsvacka för tillfället. Laget vinner alldeles för sällan och förlorar alldeles för ofta, vilket givetvis är en mindre lyckad kombination.

3. Icardis form. Icardi, som är Inters bästa och viktigaste spelare, är i princip lika dålig form som det lag han spelar i. Han har nämligen råkat ut för måltorka, vilket av förklarliga skäl är alla anfallares mardröm.

Inter är stora oddsfavoriter. Detta är något som jag har väldigt svårt för att förstå, med tanke på att det mesta talar för att Sampdoria fixar minst ett kryss. Jag spelar därför Sampdoria +0,5 @ 1,84. Insatsen är lite högre än vanligt eftersom oddset enligt min mening är rejält felsatt.

De europeiska toppligorna, EL och CL tar - från den 19/3 t.o.m. den 30/3 - ett uppehåll. Jag kommer därför att ta ett lika långt uppehåll. Förhoppningsvis publiceras nästa blogginlägg den 31/3.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.