Speltips: SPAL-Juventus

Hej igen. Det var ett tag sedan jag sist skrev något här i bloggen. Mitt förra blogginlägg publicerades i söndags. Det inlägget handlade om stormatchen mellan Inter och Napoli. Spelet var Inter +0,5 @ 1,952. Det är inte ofta jag är nöjd efter att ha sett en 0-0-match, men den här gången hade jag inget att invända mot ett 0-0-resultat. Att Inter-Napoli slutade 0-0 innebar ju att bloggspelet gav utdelning.

Idag hade jag tänkt att skriva om matchen mellan SPAL och Juventus.

Spel: Juventus -1,25 @ 1,813

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

SPAL:s skadelista: Mattiello och Borriello.

Juventus reser till Ferrara utan Benatia, Cuadrado, Khedira och Bernardeschi.

SPAL har blandat och gett den senaste tiden. Förlust, förlust, vinst, vinst, kryss lyder lagets fem senaste resultat. Det finns nog ändå någon form av logik bakom resultaten. Att SPAL förlorade mot Milan (0-4) och Napoli (1-0) är ju inte särskilt överraskande. Såväl Milan som Napoli är ju lag som utan problem ska kunna besegra "lilla bottenlaget SPAL". De lag som SPAL har en rimlig chans att vinna emot har dock fått det svårt när de har mött SPAL. Crotone förlorade med 2-3 den 25/2 och knappt en vecka därefter fick Bologna se sig besegrade med 1-0. För SPAL:s del är det givetvis både välbehövligt och starkt att vinna mot både Crotone och Bologna, men det rör sig samtidigt inte om någon fantastisk prestation då Crotone och Bologna är ganska mediokra fotbollslag. Den senaste gången SPAL spelade tävlingsfotboll mötte man Sassuolo på bortaplan. Den matchen slutade 1-1, vilket var väntat eftersom det inte är mycket som skiljer lagen åt spelmässigt. SPAL:s resultatmässiga form kan sammanfattas som att man har gjort det bra mot de sämsta lagen men att man har haft det svårt mot de bästa lagen. Jag har inte sett samtliga av SPAL:s fem senaste matcher och kan därför inte veta exakt hur laget står sig spelmässigt. När jag väl har sett dem har de emellertid inte imponerat på mig. Spelet håller mot de mediokra lagen, men funkar inte när laget ställs emot "riktigt" motstånd (t.ex. Milan och Napoli).

Juventus går väldigt starkt just nu. Det går inte att säga annat med tanke på att Juve har vunnit tolv raka ligamatcher. Desto mer imponerande är det faktum att laget inte har släppt in ett enda mål i Serie A i år. Detta trots att man redan har hunnit med att spela nio ligamatcher i år. Det finns ingen anledning för mig att göra en djupare analys av Juves CL-spel, men jag kan i alla fall påpeka att det går alldeles strålande för Juventus även i CL. Juve fick dock tuffast möjliga kvarsfinallottning i och med att man tvingas möta Real Madrid. Nog om CL. Låt oss fokusera på Serie A istället. Jag nämnde att Juve inte har släppt in något ligamål i år. Detta gäller naturligtvis även på bortaplan. Juventus har spelat fem bortamatcher i år och vunnit samtliga utan att släppa in ett enda mål. Juve har uppenbarligen haft lätt för både de bästa (Fiorentina, Torino och Lazio) och de sämsta (Cagliari och Chievo) lagen på bortaplan i år. Samtliga har ju besegrats utan några större problem. Så är också fallet överhuvudtaget (d.v.s. både på hemmaplan och på bortaplan). Juventus har nämligen mött och besegrat bottenlag, mittenlag och topplag i år. Spelet har i stort sett motsvarat det resultatmässiga utfallet. Det finns ingen lagdel som inte har presterat på topp. Målvaktsspelet har varit suveränt. Backarna och de defensiva mittfältarna har skött sig bra. Det offensiva mittfältet och anfallet har fungerat utmärkt. Det finns inget som tyder på annat än att Juventus vinner Serie A i år igen.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att Juventus vinner matchen med minst två mål:

1. SPAL:s spel mot topplagen. SPAL har hittills mött topp 6-lagen i Serie A tio gånger. Resultaten - åtta förluster och två kryss - är nedslående för SPAL:s del. Resultaten framstår dock som ännu sämre om man beaktar att sex av de åtta förlusterna är flermålsförluster (tre tvåmålsförluster, två tremålsförluster och en fyramålsförlust). SPAL har med andra ord förlorat sextio procent (sex av tio) av matcherna mot topp 6-lagen med två eller fler mål.

2. Juves form. Tolv raka ligasegrar och inget insläppt ligamål i år. Det går inte att säga annat än att Juventus är i fantastisk form. Inget verkar kunna stoppa Juve just nu.

3. Juves bortaspel. En av Juventus största tillgångar är deras otroligt fina bortaspel. På bortaplan har man besegrat allt ifrån Napoli och Milan till Hellas Verona och Sassuolo. Åtta raka vinster på bortaplan är redan ett faktum. Blir det den nionde raka bortavinsten ikväll?

4. Förra matchen lagen emellan. Förra gången SPAL och Juventus mötte varandra slutade matchen 4-1 till hemmalaget Juventus. Det var visserligen lång tid sedan matchen spelades (den 25/10 - 17), men jag tycker ändå att den är ett tydligt tecken på klasskillnaden mellan lagen.

Emot att Juve ska vinna med minst två mål talar egentligen bara Juventus själva. Det finns alltid en liten risk för att Juve nöjer sig med att först göra ett mål och sedan bevaka 0-1-resultatet (eller 1-0-resultatet) resten av matchen. Detta händer dock så pass sällan nuförtiden att jag inte tror att det kommer att inträffa ikväll. Dessutom är SPAL så pass dåliga att det kan slinka in ett Juvemål eller två utan hinder av att Juve bevakar ledningen.

Pinnacle erbjuder just nu 1,813 gånger pengarna för Juventus -1,25. Det är ett alldeles för generöst odds med tanke på att det är väldigt mycket som talar för att Juventus vinner med minst två mål ikväll. Jag väljer därför att lägga en medelinsats på Juventus -1,25 @ 1,813.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.