Speltips: Manchester City-Chelsea

Matchen mellan Lazio och Juventus var länge mållös. Vi fick vänta hela 93 minuter på att få se matchens första (och enda) mål. För det förra bloggspelets del spelade det däremot ingen roll. Juventus +0,0 gav utdelning i alla fall. Idag kommer jag förhoppningsvis att kunna inkassera den tredje raka bloggsegern med hjälp av ett spel på matchen mellan Manchester City och Chelsea.

Spel: Manchester City-Chelsea, Ö2,5+BLGM @ 2,1

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Manchester Citys skador och avstängningar: Sterling (tveksam), Walker (tveksam), Delph, Fernandinho och Mendy.

Chelseas skadelista: Luiz, Bakayoko och Ampadu.

Manchester City fortsätter att imponera i ligaspelet. Laget har tagit fjorton av femton möjliga poäng med sig från de fem senaste matcherna, det var över två månader sedan man förlorade förra gången och just nu är glappet femton poäng ner till andraplacerade Liverpool (som har spelat en match mer än Manchester City). City har med andra ord all anledning att känna sig stolta över vad man har presterat hittills under säsongen. Laget kommer närmast från en fin 0-3-seger borta mot Arsenal. 0-3 mot Arsenal är under normala omständigheter ett fantastiskt fint resultat för Citys del, men Arsenals krissituation just nu gör emellertid att resultatet inte framstår som lika imponerande. Det är fortfarande ett bra resultat, men vinstens betydelse ska inte överdrivas. Innan Arsenalmatchen fick Leicester se sig besegrade med hela 5-1 på Etihad Stadium. Det enda mindre bra resultatet som City har med sig från i år, bortsett från 4-3-förlusten mot Liverpool i mitten av januari, är krysset (1-1) borta mot Burnley för cirka en månad sedan. Burnley var, när man spelade 1-1 mot City, inne i en riktigt usel period och spelade i ärlighetens namn inte särskilt bra fotboll heller. City borde därför ha vunnit mot Burnley utan problem. Före matchen mot Burnley vann City med 3-0 mot West Bromwich och med 3-1 mot Newcastle. Då gjorde City vad de förväntades göra, varken mer eller mindre. Sammanfattningsvis kvarstår slutsatsen att City är i fin form. Krysset mot Burnley får anses vara resultatet av en dålig dag på jobbet för Cityspelarnas del. I övrigt ser ju resultaten bra ut. Spelet har också fungerat fint. Den offensiva spelet är alltjämt lagets största styrka, men försvarsspelet fungerar också fint.

År 2018 har inte varit någon höjdare för Chelseas del så här långt. Laget har bara vunnit två av sju matcher i år. Sämst har det gått under slutet av januari t.o.m. februari. Den senaste gången Chelsea spelade PL-fotboll besökte man Old Trafford och tvingades åka hem utan poäng i bagaget efter att ha förlorat med 2-1 mot hemmalaget (Manchester United). Chelsea ska givetvis aldrig vara annat än missnöjda med en förlust i ligaspelet, men 2-1 borta mot United är inte mycket att gnälla över. Inte bra, men inte särskilt dåligt heller, skulle man kunna beskriva det som. Förlusten mot United föregicks av en 3-0-vinst mot West Bromwich. Chelseas 3-0 mot WBA är lika medelmåttigt som Citys 3-0 mot WBA. Innan vinsten mot WBA stod Chelsea för årets två sämsta insatser. Jag talar naturligtvis om 4-1-förlusten borta mot Watford och 0-3-förlusten hemma mot Bournemouth. Resultaten i sig är naturligtvis fruktansvärt usla ur Chelseas synvinkel. Det värsta är dock det spel som Chelsea visade upp mot såväl Watford som Bournemouth. I matchen mot Watford fick vi se ett offensivt ineffektivt Chelsea och i matchen mot Bournemouth fick vi se ett otroligt bristfälligt försvarsspel från Chelseas sida. Före matcherna mot Bournemouth och Watford vann Chelsea med 0-4 borta mot Brighton. Att vinna borta mot Brighton är inte anmärkningsvärt i sig. Segersifforna är å andra sidan ganska imponerande. Chelsea har en del att jobba på. Lägstanivån, både i offensivt - och i defensivt hänseende, måste höjas rejält. Först då kommer poängen att börja trilla in igen.

Jag anser att bl.a. följande talar för ett spel på Ö2,5+BLGM:

1. Statistiken. Både Manchester City och Chelsea är relativt ofta inblandade i målrika matcher. Två av Citys fem senaste matcher och tre av Citys fem senaste hemmamatcher är Ö2,5+BLGM-matcher (matcher där ett spel på Ö2,5+BLGM hade gått in). Två av Chelseas fem senaste matcher och tre av Chelseas fem senaste bortamatcher är Ö2,5+BLGM-matcher.

2. Lagens styrkor och svagheter. En annan sak som City och Chelsea har gemensamt är att man är som bäst på det offensiva spelet och som sämst på det defensiva spelet. Det är inte särskilt konstigt eftersom lagen har spenderat mest på den offensiva delen av truppen. En naturlig följd av det är att de största stjärnorna i respektive lag är offensiva spelare. Det blir därför också inte särskilt mycket pengar över till den defensiva truppdelen, vilket av förklarliga skäl leder till att det blir svårt att värva de största namnen till denna del av truppen.

3. Tränarnas spelfilosofier. Guardiola och Conte är två exempel på managers som föredrar offensiva och spelande lag framför defensiva och avvaktande sådana. Detta har de också överfört till City respektive Chelsea. Båda två vill se sina lag styra matcher i syfte att skapa fler målchanser än motståndarna.

Bet365 erbjuder i skrivande stund 2,1 gånger pengarna för spelet Ö2,5+BLGM. Jag tycker att det, med tanke på att så pass mycket talar för en målrik match där båda lagen gör mål, är ett alldeles för högt odds och väljer därför att satsa 3/5U.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.