Speltips: Roma-Milan

Bloggspelen fortsätter tyvärr att gå åt skogen. Gårdagens blogginlägg innehöll ett spel på Ö2,5+BLGM i matchen mellan Watford och Everton. Lagen hade väldigt svårt att få igång målproduktionen och det dröjde 79 minuter innan vi fick se Deeney göra matchens första mål (1-0 till Watford). Det var tyvärr det enda målet vi fick i se matchen mellan Watford och Everton vilket innebär att Ö2,5+BLGM inte ens var nära att ge utdelning.

Spel: Milan +0,5 @ 1,78

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5U

Romas startelva (4-3-3): Becker - Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, Strootman, Nainggolan - Ünder, Schick, Perotti.

Milans startelva (4-3-3): Donnarumma - Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez - Kessié, Biglia, Bonaventura - Suso, Cutrone, Calhanoglu.

Roma har haft en bekväm resa under slutet av januari och början av februari. Sampdoria (x2), Verona, Benevento och Udinese har stått för motståndet. Det enda lag som egentligen skulle kunna ställa till problem för Roma av de nyss uppräknade lagen är Sampdoria. Så blev också fallet. Roma mötte Sampdoria två matcher i rad. I den första matchen spelade Sampdoria på hemmaplan och i den andra matchen var det Romas tur att få hemmaplansfördelen. "Dubbelmötet" fick en märklig utgång eftersom Roma presterade sämre hemma än borta. I den första matchen (när Roma som sagt spelade på bortaplan) fick Roma med sig en poäng med nöd och näppe efter att Dzeko lyckades kvittera till 1-1 på tilläggstid. Den andra matchen fick en olyckligare utgång för Romas del. Roma-Sampdoria var en match som skapade två hjältar och en syndabock. Viviano räddade Florenzis illa slagna straffspark och lyckades därmed hindra Roma från att göra matchens första mål. Till råga på allt tvingades Roma cirka 40 spelminuter senare se Zapata göra det avgörande 0-1-målet som gav Sampdoria segern på Stadio Olimpico. Förlusten mot Sampdoria är naturligtvis inte godkänd på något sätt. Det är få lag som Roma kan förlora mot på hemmaplan utan att vara missnöjda. Sampdoria är inte ett av de lagen. Krysset borta mot Sampdoria är däremot ett resultat som knappast kan läggas till grund för kritik mot Roma. Sampdoria är vassa hemma, vilket man har visat flera gånger tidigare under säsongen. I övrigt har Roma mött relativt dåligt motstånd. Verona, Benevento och Udinese är lag som Roma ska vinna mot utan problem, vilket man också har gjort. Det är svårt att veta var Roma står idag formmässigt på grund av det lätta spelschemat. Klart är åtminstone att man knappast är i bra form. I så fall hade man nämligen aldrig förlorat hemma mot Sampdoria.

Milan verkar äntligen ha tagit sig tillbaka efter den tveksamma avslutningen förra året. År 2018 har varit ett betydligt bättre år för Milans del. Laget har spelat sex Serie A-matcher i år och har inte förlorat en enda av dem. Istället har man vunnit fem och spelat en oavgjord. Å andra sidan har Milan, precis som Roma, fått förmånen att möta ganska lätta motståndare på sistone. Lazio är det enda undantaget. Crotone, Cagliari, Udinese, SPAL och Sampdoria ska ju inte kunna hota Milan i vanliga fall. Så blev inte heller fallet. Milan vann nämligen mot Crotone (1-0), Cagliari (1-2), SPAL (0-4) och Sampdoria (1-0). Den enda "plumpen" i protokollet är 1-1-matchen borta mot Udinese. Milan ska inte ha någon medalj för att man vann mot Crotone, Cagliari, SPAL och Sampdoria. De ska inte heller få skäll för att ha spelat 1-1 borta mot Udinese. Udinese är visserligen en relativt enkel motståndare, men det går samtidigt inte att säga att det är självklart att Milan (eller något annat lag i Serie A heller, för den delen) ska åka hem med tre poäng i bagaget från en bortamatch mot Udinese. En match som är mycket mer intressant att analysera är matchen mellan Milan och Lazio den 28/1 i år. När domaren blåste av matchen stod Milan som segrare. Lazio hade besegrats med 2-1. Vinsten mot Lazio är det definitiva tecknet på att Milan kan spela vettig fotboll igen.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att Milan tar minst en poäng ikväll:

1. Romas hemmaspel. Romasupportrarna har inte fått se särskilt många poäng bli inspelade hemma på Stadio Olimpico den senaste tiden. De fem senaste hemmamatcherna har resulterat i två förluster, ett kryss och två vinster. Detta trots att hemmaschemat, liksom spelschemat överhuvudtaget, har varit ovanligt enkelt.

2. Det "nya" Milan. Milan har som sagt ryckt upp sig rejält på sistone. Spelet har sett mycket bättre ut än förra året och resultaten har blivit därefter. Segern mot Lazio är det största beviset på att Milan är på rätt väg. Detta stärks ytterligare av det faktum att laget inte har förlorat en match i år trots att man redan har spelat sex ligamatcher år 2018.

3. Romas form. Roma har varit i mycket bättre form än vad man är just nu. Den olyckliga utgången av "dubbelmötet" mot Sampdoria visar att Roma har sett bättre dagar. Vinsterna mot bottengängen Verona och Benevento ändrar inte detta. Inte heller segern mot ett mediokert Udinese kan leda till en annan slutsats än att Roma måste höja sig för att kunna hålla sig kvar på en topp 5-placering.

4. Romas spel mot topplagen i Serie A. Roma har hittills spelat åtta matcher mot topp 7-lagen i Serie A. Resultatet är nedslående för Romas del. Fyra förluster, två kryss och två vinster är under all kritik och visar att Roma har svårt att utmana toppkollegorna i Serie A.

Roma är stora oddsfavoriter ikväll. Det har jag svårt att förstå. Visst ska Roma vara knappa oddsfavoriter men när Milan +0,5 ger nästan 1,8 gånger pengarna handlar det om ett överdrivet favoritskap. Jag tvekar därför inte att spela Milan +0,5 till 1,78 gånger pengarna på Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.