Speltips: Watford-Chelsea

Hej igen. Senaste gången jag producerade något i bloggen skrev jag om ett spel på matchen mellan Bologna och Fiorentina. Spelet var Bologna +0,25. Matchen fick en olycklig start (ur vår synvinkel sett) på grund av att Fiorentina tog ledningen i slutet av den första halvleken med hjälp av ett mål som registrerades som självmål av Bolognas målvakt. Bologna tog sig emellertid tillbaka in i matchen kort därefter. Pulgar kvitterade precis innan första halvlekens slut och vi tog med oss 1-1 in i halvtidsvilan. Den andra halvleken var, liksom första halvlek, mållös under en relativt lång tid. Matchens andra halvlek fick se sitt första mål i den 71:a minuten. Tyvärr var det Fiorentina, genom Chiesa, som gjorde matchens tredje mål. Bologna lyckades inte komma in i matchen igen utan fick istället se sig besegrade med 1-2, ett resultat som innebär att spelet gick förlorat.

Spel: Watford-Chelsea, Ö2,5 mål @ 1,826

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Watfords startelva (4-3-3): Karnezis - Janmaat, Prödl, Mariappa, Holebas - Capoue, Doucouré, Zeegelaar - Deulofeu, Deeney, Richarlison

Chelseas startelva (3-4-2-1): Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Zappacosta, Kanté, Bakayoko, Moses - Willian, Pedro - Hazard.

Watfords 2018 har hittills i stort sett bara varit kantat av misslyckanden. Året har fått i stort sett sämsta möjliga inledning. Två förluster och två kryss är de resultat som Watford har presterat i år. 2017 fick inte heller en särskilt rolig avslutning. Dagen innan nyårsafton stod Watford för årets ganska största bottennapp när man förlorade med 1-2 hemma mot bottengänget Swansea. Det går att hitta lämpliga bortförklaringar till varför 2018 inte har varit särskilt bra resultatmässigt för Watfords del. Tre av årets fyra matcher är bortamatcher (varav en match spelades mot Manchester City). De matcher Watford förlorade var också bortamatcher. Kryss borta mot Stoke och kryss hemma mot Southampton är inte heller något som Watford ska behöva skämmas för. Året har därför egentligen inte börjat särskilt dåligt (men samtidigt inte bra heller). Ett resultat som man däremot inte kan förklara bort är dock den ovan nämnda hemmaförlusten mot Swansea. Det är helt enkelt ett ofattbart dåligt resultat. Om man dessutom beaktar den mediokra starten på år 2018 är det tydligt att Swansea utvecklas i fel riktning.

Chelseas fem senaste resultat ger ett blandat intryck. Segrar och kryss blandas med röda siffror. Två vinster, två oavgjorda och en förlust är vad Chelsea har med sig från de fem senaste matcherna. Detsamma kan man säga om de fem senaste bortamatcherna. Jag ställer höga krav på Chelsea (med rätta) och tycker därför att två segrar de fem senaste är en underprestation. Detta förstärks ytterligare när man tar hänsyn till motståndet. Arsenal borta är egentligen den enda svåra match som Chelsea har spelat på sistone. I övrigt har man mött Stoke (H), Leicester (H), Brighton (B) och Bournemouth (H). Från dessa matcher har laget tagit totalt sju poäng. Det är enligt min mening alldeles för lite. En god förklaring till varför det bara blev sju poäng är att Chelsea förlorade med 0-3 hemma mot Bournemouth för snart en vecka sedan. Om Watfords 1-2 mot Swansea var ett bottennapp är Chelseas 0-3 mot Bournemouth ett rejält (eller t.o.m. extremt) bottennapp. Ett kryss mot Bournemouth hade varit underkänt för Chelseas del. Det blir därför lätt att förstå hur dåligt 0-3 är. Ett annat resultat som är mindre bra (men inte i närheten så dåligt som resultatet i matchen mot Bournemouth) är 0-0 hemma mot Leicester. Chelsea ska vinna mot Leicester, speciellt med tanke på att man fick spela med en man mer under drygt 20 minuter. Även Chelseas form är med andra ord inte särskilt bra. Nu hoppas man antagligen att nyförvärvet Giroud ska få Chelsea på rätt köl igen.

Jag tycker att det mesta, bl.a följande, talar för att matchen kommer att innehålla Ö2,5 mål:

1. Statistiken. Watford och Chelsea är lag som har för vana att vara inblandade i målrika matcher. Tre av Watfords senaste matcher och fyra av Watfords senaste hemmamatcher har fått se Ö2,5 mål. För Chelseas del ser siffrorna ut på följande sätt. Fyra av de fem senaste matcherna och tre av de fem senaste bortamatcherna har resulterat i Ö2,5 mål.

2. Skadeläget. Watford tvingas ställa upp med två icke-ordinarie mittbackar. Detta kommer givetvis att försvaga lagets försvarsspel. Det står dessutom klart att Morata missar matchen ikväll. Varför är det bra att en anfallare missar matchen, kanske du tänker? Faktum är att Morata har varit iskall på sistone och att Chelseas anfallsspel gynnas av att han inte är tillgänglig för spel.

3. Chelseas försvarsspel. Chelseas försvarsspel har varit svagt under en ganska lång period, men det var inte förrän i matchen mot Bournemouth som lagets defensiva tillkortakommanden kom upp till ytan på riktigt. Visst var det en ovanligt dålig defensiv prestation från Chelseas sida, men matchen visar, likt den senaste tidens matcher, att Chelseas försvarsspel inte håller måttet längre.

4. Watfords anfallsspel mot topplagen. En av Watfords specialitéer är anfallsspelet mot de bästa lagen i PL (en skara som Chelsea tillhör). Tre mål mot Liverpool, noll mål mot City, två mål mot Arsenal, två mål mot Chelsea, två mål mot United, ett mål mot Tottenham och ett mål mot City är Watfords målskörd i matcherna mot topp 6-lagen. Detta ger ett snitt på ca 1,57 mål per match. Ett imponerande snitt, minst sagt.

Pinnacle erbjuder drygt 1,8 gånger pengarna för spelet Ö2,5 mål. Detta tycker jag är i överkant med tanke på att i stort sett allt talar för ett överspel. Jag väljer därför att lägga en medelinsats på detta spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.