Speltips: Bologna-Fiorentina

Gårdagens blogginlägg handlade om matchen mellan Leicester och Swansea. Spelet var Ö2,5 mål. Överspelet fick en lovande start i och med att det första målet gjordes redan i den 17:e minuten. 1-0 blev också halvtidsresultatet. Swansea kvitterade i början av den andra halvleken. Då såg spelet ut att ha goda förutsättningar för att gå in. Det blev emellertid inga fler mål. Matchen slutade 1-1 vilket innebär en förlust på det förra bloggspelet.

Spel: Bologna +0,25 @ 1,934

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Bolognas skadelista: Da Costa och Verdi.

Fiorentina reser till Bologna utan Pezzella.

Det har gått lite upp och ner för Bologna på sistone. Vinst, förlust, förlust, vinst och förlust är vad Bologna har presterat de fem senaste matcherna. På hemmaplan har det gått bättre. Där har man två vinster, ett kryss och två förluster de fem senaste. Bologna har ställts emot allt ifrån bottenlag (Benevento) till mittenlag (Chievo, Udinese och Torino) och topplag (Napoli). Resultaten ger därför en ganska bra bild av var Bologna står i dagsläget. Bologna hade, föga förvånande, problem mot Napoli och man kan knappast klandra dem för att ha förlorat med 3-1 borta mot just Napoli. Det kommer inte heller som en överraskning att Bologna besegrade Benevento utan problem (3-0 hemma). De enda resultaten från lagets fem senaste matcher som egentligen är värda att titta lite närmare på är segern mot Chievo och förlusterna mot Udinese och Torino. Bologna stod för en på många sätt imponerande insats när man vann borta mot Chievo den 22:a december förra året. Dels eftersom Chievo sällan förlorar på hemmaplan, dels på grund av att Bologna tvingades att spela med tio man under slutskedet av matchen. Förlusten mot Udinese var å andra sidan inte särskilt imponerande. Att förlora på hemmaplan är ju sällan godkänt. Man ska samtidigt beakta att Udinese var mitt i en fin segersvit på bortaplan. Innan matchen mot Bologna hade Udinese vunnit tre raka bortamatcher (inklusive en 1-3-seger borta mot Inter). Förlusten mot Udinese är med andra ord inte så dålig som den kanske kan verka. Det finns däremot inget, utom möjligen Torinos hemmaplansfördel, som kan ursäkta Bolognas bortaförlust mot Torino för drygt två veckor sedan. Helhetsbilden är att Bologna är i helt okej form just nu. Resultaten är inte bra, men de är inte dåliga heller.

Fiorentina lär knappast vara nöjda med den situation som laget befinner sig i just nu. Det är lätt att hitta problem som Fiorentina behöver åtgärda. Först och främst måste man helt enkelt vinna oftare. Laget har bara vunnit två av sina tolv senaste matcher, vilket naturligtvis är på tok för lite. Fiorentina behöver också försöka ta sig ur den förfärliga formsvacka man är inne i. 3-1 borta mot Sampdoria, ett resultat som i sig inte är särskilt bra men som samtidigt inte är katastrofalt, följdes upp av 1-4 hemma mot Verona, vilket är ett resultat som utan vidare går att beskriva som katastrofalt. Veronas 1-4-vinst mot Fiorentina var deras blott andra bortaseger den här säsongen. Verona har annars för vana att förlora i stort sett alla sina bortamatcher, så det är inte direkt någon merit att torska mot Verona när man spelar på hemmaplan. En tredje sak som Fiorentina måste förbättra är lagets anfallsspel. Fiorentina gör alldeles för få mål. Nyförvärven Simeone och Théréau har inte lyckats med att fylla det tomrum som Kalinic, Bernardeschi och Babacar har lämnat efter sig.

Det som talar för Bologna är bl.a. följande faktorer:

1. Fiorentinas formsvacka. Fiorentina befinner sig som sagt i en i det närmaste avgrundsdjup formsvacka just nu. Det som började med en relativt harmlös bortaförlust mot Sampdoria utvecklades i avsevärt sämre riktning i och med hemmaförlusten mot Verona som jag tror kommer att påverka Fiorentina negativt under lång tid framöver.

2. Bolognas hemmaplansfördel. Bologna har givetvis en fördel i kraft av hemmalag, eftersom, som ni alla antagligen vet, de allra flesta lagen i världen presterar bättre hemma än borta. Bologna är inget undantag. Man spelar sin bästa fotboll och presterar sina bästa resultat på hemmaplan.

3. Fiorentinas bortaspel. Fiorentina är ett av Serie A:s sämsta bortalag. Laget har bara vunnit tre av elva bortamatcher den här säsongen. Det är snarare så att Fiorentina oftare förlorar än vinner på bortaplan (fem av elva bortamatcher har resulterat i noll poäng). Man har förlorat mot alla kategorier av Serie A-lag. Vissa bottenlag (Crotone), mittenlag (Chievo) och topplag (Inter, Juventus och Sampdoria) har det gemensamt att alla fem har besegrat ett hemmaspelande Fiorentina.

Emot Bologna talar främst att Verdi, som är lagets bäste målskytt, kommer att missa matchen. Jag tror emellertid inte att detta kommer att drabba Bologna speciellt hårt. Verdi är visserligen en av lagets bästa anfallsspelare, men Destro och Palacio bör kunna kliva in istället utan att anfallsspelet ska försvagas nämnvärt.

Jag tänker att den här matchen kan sluta hur som helst och då är givetvis Bologna +0,25 till drygt 1,9 gånger pengarna ett spelvärt spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.